Είδαμε ήδη με μια ματιά μια futuristic πρόταση της VW και μένει να δούμε τι άλλο έχει εμφανιστεί στο 2012 Beijing Auto Show…

Τρία τα concepts της εταιρία με τα projects να έχουν εμφανιστεί και μέσω της ‘People’s Car Project’ online πλατφόρμας.

Το ‘People’s Car Project’ (PCP) ξεκίνησε πριν από 11 μήνες και έχει λάβει 33 εκατομμύρια visitors με περισσότερε από 119,000 (!) ιδέες.

Τρία από τα concepts που έχουν δημιουργηθεί από τους users τα ανέπτυξε η Volkswagen και εμφανίστηκαν στο Auto China 2012: είναι τα Hover Car, Music Car και Smart Key.

Με το Hover Car που είναι ένα φιλικό στο περιβάλλον διθέσιο όχημα που ίπταται λίγο πάνω από το έδαφος, η Volkswagen παρουσιάζει ένα “zero-emissions” όχημα. Θα κυκλοφορεί σε ηλεκτρομαγνητικά δίκτυα διαδρόμων.

Το δε The Music Car εκφράζει την επιθυμία των Κινέζων για έναν σχεδιασμό με τεχνολογία OLED – organic light emitting diodes, και το εξωτερικό χρώμα αλλάζει ανάλογα με τη μουσική που ακούει ο οδηγός. Έτερο δε είναι το Smart Key που προτείνει μια ενσωμάτωση online τεχνολογιών σε οχήματα και έχει σαν βασικό ‘στοιχείο’ ένα κλειδί με πολλές δυνατότητες διαχείρισης ενώ λειτουργεί και σε σύνδεση με το 3G δίκτυο. Ο οδηγός είναι δε σε διαρκή σύνδεση με δορυφόρους.

VW People’s Car Project: Flubber Car Morphing Video from Daryl Villanueva on Vimeo.