Η γνωστή Seagate Technology ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει τον έλεγχο της LaCie μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου του 2012…

Η Seagate Technology θα έχει κάτω από τις ‘φτερούγες’ της τη LaCie, μια πιο μικρή εταιρία για hardware και η LaCie είναι μετά τη Maxtor ένας ακόμη κατασκευαστής που θα έχει η Seagate, σε συνέχεια της αγοράς του 2006 με αξία τότε $1.9 δις.

Με το σχήμα που έχει ακουστεί η Seagate θα πάρει το 64.5% των μετοχών της LaCie και με αξίας συναλλαγής τα $186 εκατομμύρια από τα οποία τα $65 σε μετρητά και με βάση τις αξίες που ίσχυαν στις 31 Μαρτίου του 2012.

“Seagate has a strong commitment to the growing consumer storage market and bringing the most dynamic products to market. LaCie has built an exceptional consumer brand by delivering exciting and innovative high-end products for many years,” είναι τα λόγια του κου Luczo, Προέδρου της Seagate και CEO.

Η Seagate δεν επηρεάστηκε και ιδιαίτερα από τις πλημμύρες στην Ταϋλάνδη πέρυσι που ‘γονάτισαν’ την αντίπαλο Western Digital ενώ τον Δεκέμβρη του 2011, η Seagate αγόρασε ΚΑΙ το τμήμα σκληρών δίσκων της Samsung για $1.4 δις. Αν όλα πάνε καλά το deal με τη LaCie θα κλείσει το επόμενο τρίμηνο.