Μπορεί να δει κανείς το Lockheed Martin promo video όπου το δύο ετών Human Universal Load Carrier σύστημα εξωσκελετού παρουσιάζεται, στην πρώτη του έστω μορφή.

Αυτό είναι όμως το… προηγούμενο μοντέλο με τον εξωσκελετό να έχει πάρει το δρόμο για το Αφγανιστάν σε νέα μορφή: λογικά αυτό σημαίνει πως οι στρατιώτες -cyborg δεν είναι και πολύ μακριά, έστω και με βοηθήματα.

Αυτό είπε και μας μεταφέρει το Wired εκπρόσωπος της Lockheed σε Special Forces έκθεση στην Tampa. Όταν ρωτήθηκα αν μπορεί ο HULC να φύγει πέρα από τις δοκιμές του Στρατού για δοκιμές, ο υπεύθυνος της Lockheed στο special operation program, ο κος Keith Maxwell είεπ “after that.”

Ο κος Maxwell φορούσε δε μια “smaller, lighter, more energy-efficient” έκδοση του σκελετού με τις μπαταρίες και με πολυβόλο πάνω ενώ ΔΕΝ επετράπει να φωτογραφηθεί.

Τι είναι: το HULC προσθέτει τεχνικό σκελετό, άκρα και άλλα ‘πάνω’ από τα πόδια του στρατιώτη ενώ έχει σαν τροφοδοσία μπαταρία ιόντων-λιθίου και 200 λίβρες βάρους με ‘ζημιά’ 10% στο βάρος του ανθρώπου για το καλό που κάνει.

Το όλο σχέδιο ο Maxwell ονόμασε “one-man crew-served weapon.”

Το HULC το 2010 είχε δοκιμαστεί σε άλλη πιο βαριά μορφή ενώ πριν δύο καλοκαίρια η Lockheed πήρε $1.1 εκατομμύρια για να δοκιμάσει το HULC στο Natick Soldier Systems Center στη Μασαχουσέτη.

Έτσι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη κατά τη Lockheed θα δοκιμαστεί εκτός…

Εξέλιξη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα…