Για να είμαστε εξαρχής ειλικρινείς: αν ΔΕΝ υπήρχε το… χρηματικό, τα ηχεία της Wilson Audio θα ήταν στα δύο, άντε τρία σετ ηχείων από τα οποία θα επιλέγαμε ένα ζευγάρι για ηχείων για μια ζωή.

Και τώρα, τα νεά Alexandria XLF. Εδώ είμαστε στο απόλυτο: είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, είναι άσχημα, κυριαρχούν στο σπίτι και αιτιά να καλέσει τον δικηγόρο. Αν και με τόσα χρήματα απίθανο είναι να σας παρατήσει.

Η Wilson Audio τα κατάφερε. Ετοίμασε τα νέα Alexandria XLF και τα παρουσίασε κάπου στις αρχές του 2012 με τα XLF να είναι η συνέχεια των Series 2. Είναι απλά μεγαλύτερα και με 14% αρκετό μπάσο. Αρκετό για να νομίζει όλη η γειτονιά πως νοικιάσατε μια Συμφωνική Ορχήστρα για το πρωϊνό.

Μαγεία…

Τεράστιες κατασκευές, με ύψος 178 εκατοστών και το απίστευτο βάρος των 297 κιλών. Το καθένα. Κάθε ηχειο με δύο woofer στις 13” και 15” και δύο 7άρια midrange driver, ένα 1” tweeter και ένα 1” super tweeter.

Τα Alexandria XLFs, δημιούργημα του Dave Wilson από την Utah των ΗΠΑ είναι ένα αριστούργημα, από το tweeter που δεν είναι off-the-shelf μέχρι την Cross Load Firing port, με επιλογή χρήσης της bass port μπροστά ή πίσω, made to order και άρα σε κάθε χρώμα, αλλά $200,000. Αν δεν θέλετε να χάσετε την εμπειρία.

Κορυφή. Απλά.