Το καθαρό νερό για όλους εμάς είναι μια απλή διαδικασία από την άλλη όμως για αναπτυσσόμενες χώρες το βασικό μέσο είναι το… κεφάλι!

Πέρα από το θέμα της δυσκολίας, σε χώρες της Αφρικής χρησιμοποιούνται και διάφορα σκεύη που είναι κάκιστης ποιότητας. Η λύση είναι ίσως το WaterWear. Το συγκεκριμένο σκεύος είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας εταιρίας που ονομάζεται Greif και έχει σαν αντικείμενο τις βιομηχανικές διαδικασίες, και της Impact Economics. Μπορεί να ‘χωρέσει’ 20 λίτρα και το καλό είναι πως το διπλώνεις εύκολα.

Κατασκευή από ειδικό βιομηχανικό υλικό – woven polypropylene, πολυπροπυλένιο δηλαδή, έχει ρυθμιζόμενες ζώνες και ειδικό σχέδιο για να βγαίνει και το εσωτερικό για πλύσιμο ενώ υπάρχει ειδική προστασίας ‘βρύση’ για να πλύνεις τα χέρια σου και να πιείς.

Σύμφωνα με την εταιρία Greif, ειδικά γυναίκες και παιδιά στην Αφρική ταξιδεύουν 5.6 χιλιόμετρα την ημέρα για να έχουν νερό στο σπίτι και το λεγόμενο Back the Pack initiative ελπίζει να διανέμει 100,000 τέτοια σακίδια στις 3 Σεπτέμβρη του 2012 μέσα και από το Back the Pack website.

Back The Pack from David Darg on Vimeo.