Το Windows RT θα ζυγίζει 676 γραμμάρια, θα έχει πάχος 9.3 χιλιοστά κα η Microsoft λέει, πως η οθόνη θα έχει μέγεθος 10.6″, 16:9 ClearType HD. Η μπαταρία είναι 31.5W-h, η επιλογή 32GB ή 64GB σε on-board αποθηκευτικό χώρο και υπάρχουν MicroSD, USB 2.0, Micro HD βίντεο και 2×2 MIMO κεραίες και WiFi. Το πιο σημαντικό: ο επεξεργαστής; κατά πάσα πιθανότητα ένας Tegra 3.

Το μοντέλο Pro model είναι πιο βαρύ 930 γραμμάρια, έχει πάχος 13.5 χιλιοστά και επεξεργαστη Intel Ivy Bridge i5. Η οθόνη είναι ClearType “Full HD” με ανάλυση 1920×1080 ενώ η μπαταρία είναι στα 42W-h με: MicroSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort θύρες και τις ίδιες κεραίες. Εδώ η επιλογή είναι ανάμεσα σε 64GB και 128GB.

Και στα δύο tablet υπάρχουν διπλές κεραίες, ηχεία stereo και διπλά μικρόφωνα για Skype, ενώ είναι φτιαγμένα από VaporMg, ένα ανθεκτικό κράμα μαγνησίου.

Το Windows 8 Pro Surface tablet υποστηρίζει pen input στα 600dpi ενώ το Windows RT Surface περιλαμβάνει και Microsoft Office.

Φυσικά πανέξυπνα τα καλύμματα με επιταχυνσιόμετρα που σημαίνει πως όταν διπλώσουν σταματούν να καταναλώνουν ενέργεια. Αν και η εταιρία δεν λέει πολλά για τιμή τα Windows RT και Windows 8 Pro Surface tablet θα έχουν ‘ανταγωνιστική’ τιμή. Αναμένουμε κοντά στα high-end Android tablet.

Πότε; Τα RT Surface ακούγεται “this fall”, ενώ το Surface Pro ενάμισυ μήνα μετά. Θα έχουν και Xbox ενσωμάτωση και SmartGlass.

Πάντως η όλη ιστορία είναι περίεργη αφού η Microsoft αλλάζει πρακτική και αντί για χρήση OEMS (Original Equipment Manufacturers), έχει ετοιμάσει το hardware του Surface μόνη της. Η εταιρία λέει πως hardware 3,200 hardware πατέντες είναι δικές της.

Πως σας φαίνεται η νέα είσοδος στον χώρο των tablet;