Η Microsoft ανακοίνωσε το Surface, το νέο της Windows tablet της.

Το αστέρι της ‘μυστικής’ εμφάνισης της Microsoft είναι το Surface, ένα Windows tablet.

Κατά τον ‘αρχηγό’ της εταιρίας “It was always clear that what our software could do would require us to push hardware, sometimes where our partners hadn’t envisioned.”

Με άλλα λόγια ο Steve Ballmer ουσιαστικά λέει πως ήθελανα δώσουν και ένα ‘μοντέλο’ των Windows 8 σε hardware.

Το Surface έχει σχεδιαστεί να δουλεύει και σαν tablet και σαν PC ενώ τρέχει Windows RT και με μια έκδοση με Windows 8 Pro.

Το tablet έχει πάχος 9.3 χιλιοστά και στα 13.5 χιλιοστά για την Pro με full size USB θύρες και Micro SD στα πλάγια στην RT έκδοση όπως και microSDXC στην Pro version.

Το Surface έχει οθόσνη στις 10.6”, 16:9 widescreen HD με Gorilla Glass για τις γρατσουνιές αλλά και ενσωματωμένο το kickstand. Και οι δύο εκδόσεις έχουν κεραίες 2×2 MIMO ενώ η Pro έχει και Mini DisplayPort Video. Σε εκδόσεις με 32 GB και 64GB ενώ με τα Windows 8 Prο σε 64 GB και 128 GB sizes. \

Τιμή; η Microsoft λέει “priced to competitive rates with ARM tablets.”

Τα δύο καλλύματα…

Μαζί με το μηχάνημα η εταιρία έχει ρίξει και δύο covers για το tablet που είναι ΚΑΙ πληκτρολόγια. Σε μεγάλο βαθμό σαν το Apple Smart Cover του iPad, το επονομαζόμενο Touch Cover συνδέεται με το Surface με μαγνήτες και μέσα στο πάχους 3 χιλιοστών κάλυμμα θα βρει κανείς ένα multi-touch πληκτρολόγιο με trackpad. Με την παρουσίαση η Microsoft εστίασε και στο πόσο το Surface θα μοιάζει με βιβλίο.

“Nothing stirs me more than Touch Cover.” είπε ο Panos Panay, σχεδιαστής της Microsoft ενώ έδειχνε το Touch Cover στο event και όλο το τελικό προϊόν “δείχνει” σαν βιβλίο.

Το άλλο κάλυμμα έχει μοναδική τεχνολογία αφής – pressure-sensitive technology Microsoft για να πληκτρολογείς πιο γρήγορα από ότι με το on-screen πληκτρολόγιο ενώ υπάρχει και full track pad και κουμπιά που κάνουν click. Ναι, τα κουμπιά αυτά, tactile keys, καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο αλλά το Type Cover έστω και με 5 πάχος – 2mm πιο παχύ από το Touch Cover, έχει ουσία αφού δίνει laptop-like αίσθηση. Σε πολλά χρώματα.

Καλό Microsoft.