Έχει τελειώσει η αναμονή για το Ice Cream Sandwich και το πάντρεμα με το Sony Xperia S. Η Ιάπωνας έχει πλέον σε διάθεση το Android 4.0.4 update για το smartphone ΚΑΙ με custom apps.

Το όλο update φέρνει βελτιωμένα features και λειτουργικότητα με resizable widgets, καλύτερο έλεγχο της κατανάλωσηςς mobile data και τις recent apps σε buttons. Η μαμά-Sony έχει συμπεριλάβει και τρεις νέες apps στο update: το WALKMAN, Album και το Movies για καλύτερη χρήση media στα Χperia smartphone.

Η δε WALKMAN app βοηθά να αναλαλύψεις και να κάνεις share σε tracks με friends, ενώ η Album app έχει τη θέση της Gallery app με νέους τρόπους για sort, browse και view high quality φωτό και βίντεο όπως και share στο Facebook και αλλού.

Η δε Movies app διαχειρίζεται βίντεο και βρίσκει posters για να είναι πιο interactive η εμπειρία. Οι δε Sony προειδοποιεί χρήστες του Xperia S πως το Ice Cream Sandwich update θα βγει σταδιακά ενώ χρησιμοποιείται και από το Sony web-based Xperia Update, το PC Companion ή το Bridge fτων Mac.