Η κατασκευάστρια των Blackberry, η Research in Motion (RIM) δεν είχε και τον καλύτερη εβδομάδα με τη μετοχή της σε χαμηλό εννέα ετών και τις υπηρεσίες να ‘κόβονται’ για μια ημέρα σε τρεις ηπείρους…

Η δε επίσημη δήλωση της εταιρίας έλεγε: “We experienced a service issue which may have affected some of our customers in certain parts of Europe, the Middle East and Africa.

“Some minor issues relating to browsing and BlackBerry Messenger may still persist, but all other services are operating as normal. We apologise to any customers in these regions who may have been inconvenienced.”

Είναι η δεύτερη φορά με προβλήματα για την Blackberry αφού και τον Οκτώβρη είχαμε διακοπές και ακόμη και μηνύσεις. Την ίδια ώρα η τιμή της μετοχής της RIM στον Nasdaq σε βουτιά 19% με τιμή $7.39.

Φυσικά οι εξελίξεις αναμενόμενες με την αναγγελία πως το 10άρι OS ΔΕΝ θα εμφανιστεί πριν το 2013 χωρίς να μειώνεται η σημασία του ότι οι μετοχές της RIM είχαν πέσει 70% σε διάστημα ενός έτους.

Η RIM ανακοίνωσε πως θα μειώσει θέσεις εργασίας για οικονομία $1 δις μέχρι το τέλος του έτους ενώ αυτό σημαίνει πως 6,000 υπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Η εταιρία τα ποντάρει πλέον ΟΛΑ στο Blackberry 10 OS υποσχόμενη και σε app developers πως Blackberry 10 apps θα έχουν κέρδη $10,000 σε ένα έτος.

Αναμένοντας λειτουργικές ζημιές ΚΑΙ στο 2ο τρίμηνο του 2013, το νέο OS θα πρέπει να κάνει πάντως πάταγο…