Η εταιρεία Hawk-Eye Innovations κρίθηκε κατάλληλη για τη χορήγηση αδείας για παροχή τεχνολογίας γραμμής τέρματος (goal-line technology) σε ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες σε όλον τον κόσμο.

Ο Steve Carter, Managing Director της Hawk-Eye Innovations, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόφαση της FIFA να υποστηρίξει τη χρήση τεχνολογίας γραμμής τέρματος και την χορήγηση άδειας σε εμάς. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι, μετά από τόσα χρόνια ανάπτυξης τεχνολογιών και δοκιμών, η Hawk-Eye μπορεί να βοηθήσει τους διαιτητές να καταλήξουν σε απόφαση σε κρίσιμες καταστάσεις στη γραμμή του τέρματος, η οποία μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα εθνικών και διεθνών αγώνων.

Η Hawk-Eye, με πολυετή εμπειρία στην επιτυχή ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως, παρέχει αξιόπιστες και μακροχρόνιες υπηρεσίες στο ποδόσφαιρο».

Η FIFA οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, μετά από εκτεταμένες δοκιμές την περασμένη χρονιά, όσον αφορά στην εκτίμηση, όχι μόνο της ακρίβειας και της αξιοπιστίας της τεχνολογίας γραμμής τέρματος, αλλά και των επιπτώσεών της στις υποδομές των σταδίων και το κόστος που συνεπάγεται, που ενδεχομένως επιβαρύνει τις διάφορες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Η λύση της Hawk-Eye δεν απαιτεί απολύτως καμία τροποποίηση ή επέμβαση στον εξοπλισμό του γηπέδου, συμπεριλαμβανομένων των τερμάτων και των μπαλών, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, που κέρδισε την εμπιστοσύνη, τόσο των αθλητών, όσο και των διαιτητών του αγώνα. Οι δοκιμές της FIFA κατέδειξαν, επιπλέον, το υψηλό επίπεδο ακρίβειας και αξιοπιστίας του συστήματος Hawk-Eye σε καταστάσεις, όπου η θέση της μπάλας είναι ακόμα πιο ασαφής από ότι σε πραγματικούς αγώνες.

Το σύστημα Hawk-Eye βασίζεται σε πολυάριθμες κάμερες υψηλής ταχύτητας κάδρου, οι οποίες τοποθετούνται γύρω από το στάδιο, εστιάζουν σε κάθε είσοδο του τέρματος και παρακολουθούν την πορεία της μπάλας όταν πλησιάζει στη γραμμή. Τα δεδομένα, που συλλέγονται από τις κάμερες, μεταφέρονται σε μία κεντρική μονάδα επεξεργασίας, η οποία αναλύει τη θέση της μπάλας σε σχέση με τη γραμμή του τέρματος. Εάν το σύστημα αναγνωρίσει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος, μεταφέρει τις πληροφορίες σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στις συσκευές που φορούν οι διαιτητές του αγώνα στο γήπεδο. Πέρα από το γεγονός ότι καθορίζει τελικά τη φάση σε ελάχιστο χρόνο, το Hawk-Eye μπορεί, επίσης, να αναπαράγει βίντεο που επαληθεύουν την εγκυρότητα της απόφασης του συστήματος.

Ο David Bush, Marketing Director της Sony Professional Solutions, Sony Europe, πρόσθεσε: «Με την υποστήριξη της Sony, η Hawk-Eye θα προσφέρει το καλύτερο εργαλείο για λήψη αποφάσεων σε διαιτητές και ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Sony έχει πίσω της μία βαριά κληρονομία καινοτόμων τεχνολογιών για τον κόσμο των σπορ και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου. Αυτή η συμφωνία ενδυναμώνει τη θέση μας, ως ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίους παρόχους τεχνολογίας αθλημάτων και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για ακόμα πιο επιβλητικές και βελτιωμένες εμπειρίες».

Σχετικά με τη Hawk-Eye Innovations Ltd

Η εταιρεία Hawk-Eye Innovations Ltd., η οποία δημιουργήθηκε το 1999, χρησιμοποίησε την συσσωρευμένη πολυετή εμπειρία αναμεταδόσεων, ώστε να γίνει ηγέτιδα στην οπτική επεξεργασία στον τομέα των σπορ. Στην αρχή η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο αναμετάδοσης για να καθορίζεται εάν το πόδι του αθλητή βρισκόταν μπροστά από το στυλίσκο στο κρίκετ, στη συνέχεια, η εταιρεία διαφοροποιήθηκε, ως πάροχος συστημάτων βελτίωσης της αναμετάδοσης, εργαλείων διαιτησίας, συστημάτων προπόνησης και προσομοιωτών αθλημάτων για πολλά αθλήματα.
Το 2011, η εταιρεία Hawk-Eye εξαγοράστηκε από τη Sony Europe και πλέον βρίσκεται εγκατεστημένη στα γραφεία της στο Μπέισινγκστοουκ, στην Αγγλία. Η εταιρεία είναι υπερήφανη που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος πολλών σημαντικών παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων όπως τα Πρωταθλήματα Wimbledon, το Παγκόσμιο κύπελλο κρίκετ, τα Κύπελλα Davis και Federation, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιλιάρδου, τους αγώνες κρίκετ της Indian Premier League.

Η εταιρεία εξακολουθεί να μεγαλώνει, να αναπτύσσεται και να καινοτομεί σε όλα τα αθλήματα, να παραμένει μπροστά από τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των αξιωματούχων του αγώνα, των αθλητών, των προπονητών αλλά και των φιλάθλων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.hawkeyeinnovations.co.uk. Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει και το www.sonybiz.net