Αυτό σημαίνει πως τα 3/4 του πληθυσμού του πλανήτη έχει πρόσβαση σε κινητό όπως λέει η World Bank.

Ο αριθμός εκτοξεύτηκε τα τελευταία 12 χρόνια και από λιγότερο των 1 δις συνδρομών το 2000 σήμερα έχουμε 6 δις συνδρομές ενεργές και οι χρήστες μόνο πέρυσι ‘κατέβασαν’ 30 δις apps.

Οι δε 5 δις συνδρομές είναι σε αναπτυσσόμενες χώρες κάτι που δείχνει πόση σημασία δείχνουν στην τεχνολογία: “Mobile communications offer major opportunities to advance human and economic development –- from providing basic access to health information to making cash payments, spurring job creation, and stimulating citizen involvement in democratic processes,” είπε η Αντιπρόεδρος της World Bank και στο τμήμα Sustainable Development, κα Rachel Kyte ενώ η αναφορά εστιάζει σε προγράμματα ανάπτυξης που βασίζονται σε κινητά. Για παράδειγμα στην Κένυα υπάρχουν εφαρμογές για πληρωμές ενώ στην Παλαιστίνη εστιάζουν σε ανεύρεση εργασίας μέσω των apps.

Από την άλλη δε, τα smartphones και τα ασύρματα πακέτα data είναι όνειρο για τους περισσότερους με χαμηλού bandwidth λύσεις όπως WAP, SMS και άλλες “low-tech” τεχνολογίες για τους σε αυτές τις χώρες.

Χάσμα, που όμως κλείνει γρήγορα…