Το Πεντάγωνο έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τους μηχανισμούς που υπόσχονται να μετατρέψουν τους στρατιώτες σε υπερήρωες. Η πιο πρόσφατη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση επικυρώνεται με την απόφαση της DARPA να αναθέσει στο Wyss Institute του Harvard την κατασκευή μιας ‘έξυπνης’ στολής. Ο λόγος δεν είναι μια απλή τρέλα επιστημονικής φαντασίας, αλλά το γεγονός ότι ο σύγχρονος στρατιώτης καλείται να μεταφέρει έναν τεράστιο φόρτο από συσκευές και εξοπλισμό που καθιστά την υπό αντίξοες συνθήκες μετακίνησή του εξαιρετικά δύσκολη.

Η έξυπνη στολή είναι ελαφριά, αποδοτική και κατασκευασμένη από συνθετικά μέρη που χωράνε άνετα κάτω από τη στρατιωτική στολή.

Απομακρύνεται εντελώς από τη λογική του ογκώδους exoskeleton και βοηθά τον κάτοχό της να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά τους μυς του. Διαθέτει ευλύγιστες τιράντες, και ανθεκτικά πλαίσια που συνδυάζονται με ανιχνευτές και διαδραστικά συστήματα, με στόχο να μειώσουν την εμφάνιση της κόπωσης και να διευκολύνουν το στρατιώτη στην πορεία του.

Αν και πρωταρχικός στόχος είναι η στρατιωτική εφαρμογή, η ερευνητική ομάδα έχει βλέψεις για ενσωμάτωση της στολής στην καθημερινότητα ατόμων με κινητικές δυσκολίες.