… τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Και αυτό προκαλεί κάποια έκπληξη για την εποχή της ύφεσης. Έτσι λοιπόν στο 2ο τρίμηνο του 2012 οι τιμές έχουν ανέβει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δυόμισι ετών όπως είπε η IHS iSuppli.

Εργαλείο η λεγόμενη “U.S. TV Price and Specifications Market Tracker Report” που έδειξε πως στις ΗΠΑ η μέση τιμή πήγε στα $1,224 και ανέβηκε 3% από τα $1,190 του προηγούμενου τριμήνου και 9% από τα $1,124 στην ίδια περίοδο πέρυσι. Οι δε τιμές είναι σχετικές με ΚΑΘΕ κατηγορία και τιμή:

“The climb in U.S. flat-panel TV prices is attributed to market gains in retail among new sets sporting advanced technologies, such as 3D, integrated interactivity and LED backlight technology used in LCD TV sets,” είπε αναλυτής της εταιρίας, ο κος Edward Border της IHS TV.

Τονίστηκε πως οι καταναλωτές αγοράζουν τηλεοράσεις με χαρακτηριστικά web 2.0 – smart TVs και μεγαλύτερα μεγέθη ενώ και οι 3D είναι περισσότερες στο 30.9% από το 27.8 του προηγούμενου τριμήνου. Και οι LED LCD πιο πάνω αφού έχουν το 63.5% της αγοράς από το 59.2 κατά την IHS.

Αύξηση και για τις 46άρες LCDs στο 12.2% απότ το 11.8, με τις 60άρες LCD στο 5.2 από το 4.2%. Παρόμοια και τα στοιχεία για τις Plasma που είναι μεγαλύτερες ενώ οι smart TVs – “Smart TV can be considered a major technological success so far this year, appealing to consumers with its dynamic mix of interactive features, easy integration with set-top boxes, emphasis on online streaming capabilities and access to over-the-top cable content.”

Πιο μεγάλες, πιο smart, πιο LED, πιο 3D και πιο ακριβές οι tv