…εισάγει το καινοτόμο υβριδικό σύστημα “Fast Hybrid AF”, Wi-Fi και εφαρμογές PlayMemories Camera. Και επισήμως η νέα διάδοχος μιας best seller…

  • Ποιότητα εικόνων DSLR και βίντεο Full HD από τον ολοκαίνουργιο αισθητήρα εικόνας APS-C με 16,1 ενεργά megapixel
  • Νέο υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF για καλύτερη, γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση σε οποιαδήποτε κατάσταση, και παρακολούθηση AF, ποιότητας DSLR, για λήψη ακόμα και σε 10 fps
  • Λήψη νέων χαρακτηριστικών με τις εφαρμογές PlayMemories Camera AppsTM, την πρώτη, παγκοσμίως, υπηρεσία λήψης εφαρμογών*
  • Wi-Fi για να μοιράζεστε εύκολα τις εικόνες σας
  • Οθόνη LCD, σε εξαιρετικά μικρό σώμα, με κλίση 180° για λήψη των δικών σας πορτρέτων
  • Εύχρηστη οθόνη αφής με λειτουργία Touch Shutter και εύκολη χρήση με διακόπτη ελέγχου και κουμπί Fn (λειτουργία)

Η εταιρία υπόσχεται  εξαιρετική απόδοση εικόνων, όμορφο στυλ και  μικρό μέγεθος με τη NEX-5R…

Η υβριδική μηχανή χωρίς καθρέφτη (mirrorless) συνδυάζει ποιότητα εικόνας μεγάλου αισθητήρα με την ελευθερία που παρέχουν οι εναλλασσόμενοι φακοί και προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της οπτικής απεικόνισης μιας DSLR, αλλά με μικρότερο όγκο. Αποτελεί την ιδανική δυναμική εξέλιξη μετά από την compact μηχανή τύπου point-and-shoot, ενώ μπορεί, επίσης, να αποτελέσει τη δεύτερη φωτογραφική μηχανή για τους λάτρεις της φωτογραφίας, οι οποίοι δεν συμβιβάζονται σε θέματα ποιότητας εικόνας ή ελέγχου, όταν ταξιδεύουν με λίγες αποσκευές.

Με ανάλυση 16,1 ενεργά megapixel, ο αισθητήρας, μεγέθους DSLR, διασφαλίζει πλούσιες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες και ευκρινή βίντεο Full HD. Περιλαμβάνει, επίσης, τον πανίσχυρο επεξεργαστή εικόνων BIONZ, ο οποίος προσφέρει άψογες εικόνες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο, ακόμα και όταν κάνετε λήψεις σε εσωτερικούς χώρους με χαμηλό φωτισμό και ρυθμίσεις ευαισθησίας σε ISO 25600.

 

Για πρώτη φορά, για τις φωτογραφικές μηχανές με εναλλασσόμενους φακούς από τη Sony, το σύστημα Fast Hybrid AF συνδυάζει τις μεθόδους αυτόματης εστίασης phase-detection και contrast-detection για να ικανοποιούνται όλες οι συνθήκες λήψης. Πρώτα, η phase-detection AF, γρήγορα, ανιχνεύει την απόσταση του αντικειμένου, και στη συνέχεια ενεργοποιείται η contrast-detection για να επιτύχει απόλυτα λεπτή και ακριβή εστίαση. Στη λειτουργία Speed Priority Continuous, η μηχανή NEX-5R αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία παρακολούθησης phase detection AF. Οι χρόνοι απόκρισης εστίασης είναι επιπέδου DSLR, και θα τους εκτιμήσετε όταν τραβάτε γρήγορη δράση με λήψεις ριπής υψηλής ταχύτητας στα 10 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το σύστημα Fast Hybrid AF υποστηρίζεται, από την αρχή της κυκλοφορίας της μηχανής, από τους φακούς E 18-55mm F3.5-5.6 OSS, E 55-210mm F4-6.3 OSS, E 18-200mm F3.5-6.3 OSS και E 24mm F1.8ZA Sonnar T*. Οι αναβαθμίσεις λογισμικού firmware επεκτείνουν σταθερά το εύρος των φακών με υποστήριξη Fast Hybrid AF.

Το καδράρισμα, η ρύθμιση, η λήψη και η προβολή εικόνων γίνονται απόλαυση με την εύχρηστη οθόνη αφής LCD. Επιπλέον, έχει διακόπτη ελέγχου και κουμπί Function, δηλαδή τον κατάλληλο συνδυασμό για κάθε φωτογράφο που έχει συνηθίσει στην ευελιξία μίας μηχανής DSLR. Περιλαμβάνει, επίσης, μία νέα λειτουργία αφής του κλείστρου, η οποία απλοποιεί ακόμα περισσότερο την επιλογή της κατάλληλης στιγμής για εσάς.

Η ευκρινής, φωτεινή οθόνη αφής περιστρέφεται κατά 180 μοίρες για να μπορείτε, εύκολα, να βγάζετε φωτογραφίες πορτρέτο τον εαυτό σας. Οι φανατικοί της φωτογραφίας θα ενθουσιαστούν με το ψηφιακό όργανο ελέγχου στάθμης (αλφάδι), που βρίσκεται στην οθόνη και μπορεί να σβήσει, βοηθώντας στην ευθυγράμμιση των λήψεων τοπίων και αρχιτεκτονικών θεμάτων.

Επιπλέον, βελτιώθηκε και η λήψη ταινιών Full HD, χάρη στη νέα λειτουργία Auto Slow Shutter, η οποία προσφέρει έξτρα λάμψη σε κλιπ με χαμηλό φωτισμό. Η φωτογραφική μηχανή ανιχνεύει χαμηλό φωτισμό σε εσωτερικό χώρο και νυχτερινές σκηνές, και αυτόματα αλλάζει σε χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου για να φωτίσει τη λήψη σας.

Η NEX-5R είναι η πρώτη από τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Alpha με εναλλασσόμενους φακούς από τη Sony που διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi, για να μοιράζεστε εύκολα τις εικόνες σας, να τις αποθηκεύετε και να τις βλέπετε. Μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο ασύρματα σε οποιοδήποτε smartphone ή tablet, που εκτελεί τη δωρεάν εφαρμογή PlayMemories Mobile.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφέρετε όλες αυτές τις αναμνήσεις σας κατευθείαν σε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο, απλοποιώντας τη λήψη αντιγράφων των εικόνων σας, χωρίς να πρέπει να μπερδευτείτε με κάρτες μνήμης ή καλώδια σύνδεσης. Οι φωτογραφίες που αποθηκεύονται στη NEX-5R, μπορούν να προβληθούν, επίσης, απ’ ευθείας σε οποιαδήποτε τηλεόραση, που είναι συμβατή με DLNA, χωρίς τη χρήση καλωδίου HDMI. Μοιραστείτε τις εικόνες σας μέσω ενός σημείου ασύρματης πρόσβασης ή κάντε bypass το δρομολογητή σας και στείλτε τις φωτογραφίες απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή στην τηλεόραση, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζει Wi-Fi Direct.

Μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να αναβαθμίσετε τις δυνατότητες της NEX-5R για να καλύψετε τις ανάγκες των λήψεών σας. Η ολοκαίνουργια εφαρμογή PlayMemories Camera είναι η πρώτη, παγκοσμίως, υπηρεσία λήψης1, η οποία σας επιτρέπει να εγκαθιστάτε νέες λειτουργίες on demand. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τη φωτογραφική σας μηχανή με τον υπολογιστή σας μέσω USB ή απευθείας με Wi-Fi.

Από την αρχή της κυκλοφορίας της, διατίθενται και οι εξής εφαρμογές: “Picture Effect+”, “Bracket Pro”, “Multi Frame NR”, “Smart Remote Control” και “Direct Upload”. Η Sony πρόκειται να παράσχει μερικές ακόμα εφαρμογές, όπως τη “Photo Retouch” και θα ακολουθήσουν η “Time-lapse” και η ”Cinematic Photo”.

Στα καινούργια αξεσουάρ περιλαμβάνεται και η πολύ λεπτή θήκη LCS-SL10, η οποία είναι η ιδανική τσάντα μεταφοράς για να παίρνετε μαζί σας τους φακούς και τα άλλα εξαρτήματά σας για εξωτερικές λήψεις, και το ημίσκληρο προστατευτικό φίλτρο PCK-LM13 με επικάλυψη για τις δαχτυλιές που προστατεύει όμορφα την LCD οθόνη σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πλήρη σειρά φακών και εξαρτημάτων, επισκεφθείτε την τοποθεσία: http://www.sony.gr/product/dsb-nex-5/nex-5n

Βασικές προδιαγραφές

Χαρακτηριστικά NEX-5R
Τύπος Compact system ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλασσόμενους φακούς
Συμβατότητα φακών Σύστημα φακών Ε-mount. Δυνατότητα χρήσης φακών A-mount με προαιρετικό προσαρμογέα (συνεχής αυτόματη εστίαση με υποστήριξη LA-EA2)
Αισθητήρας εικόνας Αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS με 16,1 ενεργά megapixel τύπου APS-C (23,5 x15,6 χλστ.)
Επεξεργαστής Επεξεργαστής εικόνας BIONZ™
Εύρος ευαισθησίας ISO ISO 100 – 25600 (φωτογραφίες)
Εγγραφή βίντεο HD Kατά τα πρότυπα Full HD AVCHD έκδ. 2.0 / MPEG-4 AVC (H.264), MP4,
έως 1920 x 1080 50p
Οθόνη LCD Ευρεία οθόνη TFT (Xtra Fine LCD) 7,5 εκ. (3″) με ανάλυση 921 χιλιάδες dot, κλίση προς τα επάνω, 180 μοίρες κατά προσέγγιση, προς τα κάτω, 50 μοίρες κατά προσέγγιση, οθόνη αφής με πίεση
Ψηφιακό ζουμ Clear Image Ζουμ: Περίπου 2x (φωτογραφίες)
Smart Zoom: Περίπου 1,4/2x (φωτογραφίες)
Ψηφιακό Ζουμ: Περίπου 4x (φωτογραφίες/ταινίες)
SteadyShot™ INSIDE (Σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας με επιλεγμένους φακούς E-mount)
Σύστημα Αυτόματης Εστίασης (AF) Υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF (phase-detection AF/contrast-detection AF), 99 σημεία εστίασης (phase-detection AF) / 25 σημεία εστίασης (contrast-detection AF),
Object Tracking AF
Picture Effect 11 τύπους εφέ (15 διαβαθμίσεις): Posterization (Έγχρωμο, Μαυρόασπρο), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (κόκκινο, πράσινο, μπλε, κίτρινο), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature
Λειτουργία Continuous Burst Shooting Μέχρι 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (σε λειτουργία Speed Priority)
Διάρκεια μπαταρίας (φωτογραφίες) Περίπου 330 λήψεις (Μετρήσεις CIPA)
Εξωτερικό φλας (παρέχεται) GN7 (σε μέτρα με ISO 100)
Άλλα χαρακτηριστικά Λειτουργίες Auto Portrait Framing και Self-Portrait, Face Detection και Smile Shutter, Superior AUTO, Sweep Panorama (2D), Auto HDR, DRO, Hand-held Twilight mode, Creative Styles, Διασύνδεση Photo Creativity, Wi-Fi, φόρτιση USB, εφαρμογές PlayMemories Camera
Μέσα αποθήκευσης Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo, SD / SDHC / SDXC
Διαστάσεις (Π x Υ x Β) Κατά προσέγγιση 110,8 χλστ × 58,8 χλστ× 38,9 χλστ (χωρίς τις προεξοχές)
Βάρος Κατά προσέγγιση 218 γρ. (μόνο το σώμα)
Κατά προσέγγιση 276 γρ. (με τη μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo)
Παρεχόμενο λογισμικό PlayMemories Home


Η νέα compact system ψηφιακή φωτογραφική μηχανή NEX-5R από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τα μέσα Οκτωβρίου 2012.