Ανώτερη ποιότητα ήχου, άνεση και σχεδιασμός, όλα σχεδιάστηκαν σε πλήρη αρμονία για το σχεδιασμό της νέας σειράς MDR-1, των κορυφαίων ακουστικών της μαμάς Sony….

Η Sony ισχυρίζεται πως έφτασε στο απόγειό της με την πρωτοποριακή σειρά MDR-1, που προήλθε από τη μοναδική δημιουργική συνεργασία με τη Sony Music Entertainment. Τα νέα αυτά ακουστικά, που θα κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις standard, με τεχνολογία εξουδετέρωσης ψηφιακού θορύβου και ασύρματα με Bluetooth®, είναι σχεδιασμένα για απόλυτη ηχομόνωση και εξαιρετική απόδοση των μπάσων.

Τα ακουστικά δημιουργήθηκαν από κορυφαίες μορφές της βιομηχανίας της μουσικής, των οποίων η γνώση της τρέχουσας τάσης επηρέασε άμεσα το σχεδιασμό της σειράς MDR-1. Σε μία μοναδική συνεργασία με καλλιτέχνες της Sony Music, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Katy B και το γκρουπ των θρυλικών διαμορφωτών του dubstep, Magnetic Man, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Naweed Ahmed, μηχανικό του Mastering στη Whitfield Mastering, ένα από τα παλαιότερα και πιο υπολογίσιμα στούντιο μουσικής του Λονδίνου.

Σε αυτές τις συναντήσεις τους, οι καλλιτέχνες και οι μηχανικοί ταυτοποίησαν την πολύ σημαντική περιοχή των πολύ χαμηλών μπάσων (sub-bass) 30-40Hz, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν των σύγχρονων μουσικών στιλ. Αυτή η ανακάλυψή τους οδήγησε στο βελτιωμένο σχεδιασμό του Beat Response Control. Οι αεραγωγοί στο πίσω μέρος κάθε μονάδας οδήγησης μεγεθύνθηκαν, ώστε να βελτιωθεί η ροή του αέρα με τους χαμηλούς ήχους. Χάρη σε αυτόν το μεγαλύτερο αεραγωγό είναι δυνατή η ελεύθερη κίνηση του διαφράγματος, ειδικά στη περιοχή της συχνότητας των μπάσων. Αυτό ικανοποιεί τους λάτρεις των μπάσων σε όλο τον κόσμο, επειδή η απόκριση χαμηλής συχνότητας γίνεται πιο γρήγορη, πιο “ρυθμική” και βελτιώνονται τα μεταβατικά χαρακτηριστικά.

Τα standard ακουστικά της σειράς MDR-1R έχουν ένα διάφραγμα με μεμβράνη από πολυμερή υγρών κρυστάλλων 40mm, που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτά. Αυτή η καινοτόμα δομή παρέχει ακαμψία και ελαφρότητα, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη αναπαραγωγή υψηλής ακρίβειας των σύγχρονων δυνατών φωνητικών και ήχων μεσαίου και υψηλού εύρους.

Η σειρά MDR-1R περιλαμβάνει, επίσης, ειδικά σχεδιασμένες μονάδες οδήγησης HD, οι οποίες διασφαλίζουν υπέρ-ευρύ φάσμα απόδοσης ήχου από τα 4Hz στα 80kHz – κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τις σύγχρονες πηγές μουσικής υψηλής ανάλυσης. Ο συνδυασμός του διαφράγματος υψηλής συμμόρφωσης και του ελαφριού πηνίου φωνής διασφαλίζει την ταχεία απόκριση για πλούσιους, έντονους χαμηλούς ήχους και καθαρά πρίμα.

Τα μαξιλαράκια που απαλύνουν την πίεση προσφέρουν άνεση, όση ώρα κι αν τα φοράτε. Παρέχουν μια αίσθηση υποστήριξης που «σε τυλίγει», αλλά και απόλυτα αποτελεσματική μόνωση των ήχων, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την ισχυρή αναπαραγωγή χαμηλών μπάσων στα ακουστικά. Υπάρχει, επίσης, μία μοναδική δομή «αγκίστρου» που μετακινεί τον άξονα των ακουστικών προς τα μέσα για να προσφέρει απόλυτα σταθερή προσαρμογή και άνεση.

Ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια της σειράς MDR-1R σχεδιάστηκε για να σας προσφέρει μία αδιάλειπτη ακουστική εμπειρία, ώστε να χάνεστε στον κόσμο της μουσικής. Οι ενώσεις μεταξύ των καψών και του στηρίγματος του κεφαλιού έχουν γίνει με ομαλά αρθρωτούς δακτυλίους σιλικόνης. Με αυτόν τον τρόπο, αποκόπτεται ο μηχανικός θόρυβος και απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική, με λεπτομέρειες στον ήχο.

Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες του καινούργιου καλωδίου. Με πολύ μικρές αυλακώσεις την επιφάνειά του, αυτός ο πρωτοποριακός σχεδιασμός μειώνει την τριβή μεταξύ των επιφανειών του καλωδίου αλλά και τα ενοχλητικά μπερδέματα.


Η σειρά MDR-1RBT προσφέρει την ίδια καινοτόμα τεχνολογία επεξεργασίας του ήχου και στους εραστές της μουσικής που επιθυμούν καθαρό, κρυστάλλινο ήχο, χωρίς τη δέσμευση των καλωδίων. Τα ακουστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με smartphone ή άλλες πηγές που συνδέονται με Bluetooth®. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι εντυπωσιακή, 30 ώρες μέχρι την επόμενη φόρτιση.

Η λειτουργία One-touch* σάς βοηθά να απολαμβάνετε τη μουσική και τις φωτογραφίες σας σε μία σειρά από συσκευές της Sony που υποστηρίζουν NFC. Με ένα απλό άγγιγμα, συνδέεστε αμέσως ασύρματα με συσκευές, χωρίς την ύπαρξη Bluetooth ή Wi-Fi.

Εάν ακούτε μουσική από την υπηρεσία Music Unlimited μέσα από τα ηχεία του smartphone σας Xperia™ T ή Xperia™ V, απλώς αγγίξτε τα ακουστικά MDR-1RBT με το τηλέφωνό σας και συνεχίστε να απολαμβάνετε τη μουσική σας από τα ακουστικά, χωρίς διακοπή.

* Η λειτουργία One-touch της Sony ενσωματώνει την τεχνολογία Near Field Communication (NFC).

Η σειρά MDR-1RNC προσφέρει, επίσης, Τεχνητή Νοημοσύνη για την πλήρως αυτόματη εξουδετέρωση του ψηφιακού θορύβου, ώστε να απολαμβάνετε μία ακόμα πιο συναρπαστική ακουστική εμπειρία. Οι ψηφιακοί αισθητήρες για τη μείωση του θορύβου μέσα και έξω από τα ακουστικά συνδυάζονται με το διπλό λογισμικό εξουδετέρωσης του ψηφιακού θορύβου. Αυτός ο συνδυασμός μειώνει κατά 99,7% τον περιβάλλοντα θόρυβο.

Με την τόσο μεγάλη μπαταρία διάρκειας 22 ωρών μετά τη φόρτιση, τα ακουστικά MDR-1RNC είναι η ιδανική λύση για όσους ταξιδεύουν μακριά – ή απλά για όσους θέλουν να βυθιστούν στον καθαρό ήχο, στο σπίτι ή στο γραφείο, χωρίς περισπασμούς.

Η τεχνολογία ψηφιακού ενισχυτή S-Master Digital Amplifier στα μοντέλα MDR-1RBT και MDR-1RNC διασφαλίζει αναπαραγωγή με εξαιρετικές λεπτομέρειες. Το χαρακτηριστικό Digital Sound Enhancement Engine της Sony και στα δυο ακουστικά βελτιώνει την απόκριση συχνότητας με πολύ συμπιεσμένες πηγές ήχου.

Τα standard ακουστικά MDR-1R, τα ασύρματα ακουστικά MDR-1RBT Bluetooth® και τα ακουστικά MDR-1RNC με εξουδετέρωση ψηφιακού θορύβου από τη Sony θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από τις αρχές του Οκτωβρίου 2012.

* Το Near Field Communication (NFC) Forum είναι μία μη κερδοσκοπική ένωση της βιομηχανίας, το οποίο υποστηρίζει τη χρήση του NFC.

Βασικές προδιαγραφές: Ακουστικά MDR-1R

Τύπος Κλειστά, δυναμικά
Ικανότητα χειρισμού ισχύος 1500 mW
Μονάδα οδήγησης 40 mm, τύπου dome (HD, OFC Πηνίο φωνής)
Διάφραγμα Διάφραγμα με μεμβράνη από πολυμερή υγρών κρυστάλλων
Απόκριση συχνότητας 4 – 80.000 Hz
Ευαισθησία 105 dB/mW
Μαγνήτης Νεοδύμιο
Αντίσταση 48 Ω στα 1 kHz
Ένταση ήχου Ναι (μόνο σε iPod/iPhone/iPad)
Τύπος καλωδίου Μη χρήση PCOCC
Μήκος καλωδίου 1,2m
Βάρος Περίπου 240 γρ. χωρίς το καλώδιο
Παρεχόμενα αξεσουάρ Ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο και καλώδιο μικροφώνου για iPod/iPhone/iPad, καλώδιο βύσματος mini stereo, θήκη μεταφοράς