Η εφαρμογή PlayMemories από τη Sony αναπτύσσεται με μία σειρά συναρπαστικών νέων δυνατοτήτων που αποσκοπούν στη βελτίωση της ψηφιακής φωτογραφικής σας εμπειρίας, πριν και μετά τη λήψη.

Τo PlayMemories είναι μια σειρά από εύχρηστες υπηρεσίες και εφαρμογές, που σας βοηθούν να απολαύσετε αναμνήσεις από φωτογραφίες και βίντεο από πολλές συσκευές – φωτογραφικές μηχανές, smartphone και tablet μέχρι PlayStation®3 και συμβατές τηλεοράσεις BRAVIA.

 

Εφαρμογές PlayMemories Camera

H εφαρμογή PlayMemories Camera, αποτελεί την πρώτη στον κόσμο υπηρεσία λήψης εφαρμογών (*για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλασσόμενους φακούς, από τον Αύγουστο 2012), με την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες λειτουργίες on demand, ώστε να βελτιώσετε τις δυνατότητες της μηχανής σας.

Η εφαρμογή PlayMemories Camera προσφέρει μία σειρά από εφαρμογές που διευρύνουν τις λειτουργίες της μηχανής, προσωποποιούν τις φωτογραφικές σας εμπειρίες και βελτιώνουν τη δυνατότητα σύνδεσής σας στο δίκτυο. Απλώς, «κατεβάστε» τις εφαρμογές αυτές στη φωτογραφική σας μηχανή και αρχίστε να απολαμβάνετε ακόμα πιο πλούσια φωτογραφική έκφραση.

Η PlayMemories Camera υποστηρίζεται εξαρχής από τη νέα NEX-5R. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία εφαρμογών απεικόνισης, οι οποίες θα διευρύνουν τις δημιουργικές σας επιλογές και χρήσεις:

Η λειτουργία “Picture Effect+” αναπτύσσει το εύρος των καλλιτεχνικών επιλογών που είναι διαθέσιμες στη βασική λειτουργία “Picture Effect” της φωτογραφικής μηχανής. Η λειτουργία “Bracket Pro” κάνει αυτόματα γρήγορη λήψη ριπής τριών εικόνων σε διαφορετικές ρυθμίσεις “bracketing” – την ταχύτητα του κλείστρου, το άνοιγμα ή την εστίαση – αφήνοντάς σας να επιλέξετε την καλύτερη λήψη. Με τη λειτουργία “Multi Frame NR”, μπορείτε να τραβήξετε μία σειρά από εικόνες σε γρήγορη αλληλουχία. Η φωτογραφική μηχανή τις υπερθέτει αυτόματα για τη δημιουργία μίας φωτογραφίας χαμηλού ψηφιακού θορύβου σε επιλεγμένη ταχύτητα ISO. Είναι ιδανική για λήψη ατμοσφαιρικών βραδινών σκηνών, ή για λήψη σε σκοτεινές συνθήκες χωρίς φλας.

Η λειτουργία “Photo Retouch” προσφέρει μία πλούσια παλέτα από ρυθμίσεις όπως φωτεινότητα, κορεσμό και αντίθεση αλλά και Soft Skin, αλλαγή μεγέθους και άλλα εφέ για μετά τη λήψη. Υπάρχει, επίσης, η λειτουργία “Auto Portrait Framing”, η οποία αναγνωρίζει τα πρόσωπα στις εικόνες και εφαρμόζει, αργότερα, με έξυπνο τρόπο, την προτεινόμενη σύνθεση.

Η Sony πρόκειται να εισάγει μερικές ακόμα καινούργιες εφαρμογές, όπως τις “Time-lapse” και “Cinematic Photo”. Η εφαρμογή “Time-lapse” συλλαμβάνει αυτόματα μία σειρά από φωτογραφίες σε ρυθμιζόμενα διαστήματα. Αυτές οι εικόνες συνδυάζονται αυτόματα από τη φωτογραφική μηχανή και μπορούν να αναπαραχθούν σαν βίντεο κλιπ. Η εφαρμογή “Cinematic Photo” συλλαμβάνει μία σειρά από καρέ και δημιουργεί διασκεδαστικά εφέ κινουμένων σχεδίων, ενώ ένα μέρος της στατικής εικόνας, μοιάζει σαν να κινείται.

Ανάμεσα στις χρήσιμες λειτουργίες που μπορείτε να «κατεβάσετε», είναι και η “Smart Remote Control”, η οποία ελέγχει από μακριά την εικόνα στην οθόνη, ρυθμίζει την έκθεση και απελευθερώνει το κλείστρο της NEX-5R με το smartphone* ή το tablet σας (π.χ. με το Xperia™ Smartphone και το Xperia™ Tablet). Οι φωτογραφίες που τραβήξατε, στέλνονται αυτόματα στο smartphone ή το tablet σας. Με τη λειτουργία “Direct Upload”, μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες κατευθείαν από τη φωτογραφική σας μηχανή στο PlayMemories Online και το Facebook.

Η νέα εφαρμογή PlayMemories Camera θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην αγορά από τον Οκτώβριο 2012, σε 17 χώρες**.

PlayMemories Online

Από φέτος τον Αύγουστο, οι συμβατές τηλεοράσεις BRAVIA από τη Sony θα μπορούν να προβάλλουν φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν κατευθείαν στο PlayMemories Online, διευρύνοντας το εύρος των συσκευών με τις οποίες θα μπορείτε να απολαμβάνετε αυτήν την υπηρεσία.

(*Η διαθεσιμότητα του PlayMemories Online εξαρτάται από τη χώρα ή την περιοχή)

PlayMemories Mobile

Η εφαρμογή PlayMemories Mobile για Android/iOS απλοποιεί τη μεταφορά βίντεο και φωτογραφιών σε smartphone ή συσκευές tablet από τις φωτογραφικές μηχανές με Wi-Fi, όπως η compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή NEX-5R. Όπως αναλύσαμε παραπάνω, με αυτήν την εφαρμογή μπορείτε να χειρίζεστε από μακριά τη NEX-5R και τη HDR-AS15 Action Cam με το smartphone σας: Ιδανική εφαρμογή, λοιπόν, για οικογενειακές φωτογραφίες, στις οποίες θέλετε να είστε κι εσείς μέσα. (Πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στη NEX-5R την εφαρμογή “Smart Remote Control”, για να κάνετε χρήση αυτής της λειτουργίας.)

 

PlayMemories Studio

Με το PlayMemories Studio η οργάνωση, η επεξεργασία και η προβολή βίντεο και φωτογραφιών στο PlayStation®3 (PS3®) δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη, σαν να παίζετε ένα παιχνίδι.

Το PlayMemories Studio3 εξελίσσεται με την δυνατότητα εξαγωγής εικόνων σε τηλεοράσεις ανάλυσης 4K. Η ανάλυση 4K προβάλλει περίπου τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από ό,τι η Full HD. Απολαύστε εικόνες υψηλής ανάλυσης από τις υπάρχουσες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές στο νέο μοντέλο BRAVIA KD-84X90053 με ανάλυση 4Κ από τη Sony.

Άλλες βελτιώσεις, που έγιναν, περιλαμβάνουν την εύκολη αποστολή περιεχομένου στο YouTube και το PlayMemories Online.

 

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές PlayMemories Camera, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.sony.net/pmca