Τη δουλεία έκαναν δύο ερευνητές του MIT και ισχυρίζονται πως έχουν καταφέρει να διπλασιάσουν τη ζωή της μπαταρίας ενός κινητού με τη βελτίωση ενός προβλήματος που έχει σχέση με το τμήμα ενίσχυσης – power amplifier.

Οι κύριοι Joel Dawson και David Perreault ισχυρίζονται πως εκεί είναι το πρόβλημα και υπάρχει απώλεια έως και 65%. Ετοίμασαν λοιπόν την startup εταιρία που ονομάζεται Eta Devices και μια τεχνολογία που δοκιμάζεται σε εργαστήρια.

Πιστεύουν πως με τη λύση η κατανάλωση θα μειωθεί κατά. They 50% και μόλις θα υλοποιηθεί εμπορικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smartphones.

Σήμερα η μόνη λύση να έχουμε μείωση είναι να πέσει στο ελάχιστο η χρήση στο standby ΑΝ όμως παραείναι μικρή σε standby mode όταν ξαφνικά έρθει πάλι η πλήρης ισχύ θα έχουμε το λεγόμενο signal spike και καταστρέφεται ο ήχος. Έτσι η ισχύς standby μένει σχετικά ψηλά και άρα η κατανάλωση. Ο δε κος Dawson λέει πως τα πράγματα είναι χειρότερα σε ταχύτερα δίκτυα – high data rate communication, καθώς θέλεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ standby ισχύ από ισχύ σήματος.

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται asymmetric multilevel outphasing, είναι κάτι σαν ηλεκτρονικό κιβώτιο… ταχυτήτων ρυθμίζει την ισχύ 20 εκατομμύρια φορές/δευτερόλεπτο.

Καλό.