Είναι από τους δημοφιλείς υπερήρωες και όχι μόνο για τις επιδόσεις του Robert Downey Jr.σαν Tony Stark, αλλά για την iconic κόκκινη και χρυσή στολή από κράμα τιτανίου και χρυσού.

Ο κύριος είναι ο Keiji Yamaguchi και στο The Avengers, τις σκηνές στις οποίες ο Robert Downey Jr. βάζει και απογειώνεται τις έχει ετοιμάσει αυτός αφού ο Yamaguchi είναι δημιουργός CG για την Industrial Light & Magic και έχει δουλέψει στα Iron Man, Transformers και Avengers ενώ είναι και ο go-to άνθρωπος για τα CG με μηχανικά κινούμενα μέρη. Μίλησε στο Kotaku Japan και το Gizmodo Japan για τη δουλεία του:

“I worked like crazy to make that scene what it is… When I first got the assignment, it was a blank slate and neither I nor the people around me had any idea what to do, and then our deadline approached…, I was the Iron Man suit.”

Ο δε δημιουργός είπε πως το CG για καλιτέχνες όπως ο Yamaguchi είναι εξαιρετικά χρήσιμο αλλά και… παραέχει δυνατότες και για την ολοκλήρωση του μοντέλου Mark VII ο Yamaguchi χρησιμοποίησε data από το Iron Man 2. “With the drop scene, there were no storyboards, just the CG model of the capsule and the final suit. Everything in between was up to me.” είπε ο Yamaguchi: “There was no time no time to create a mid-transformation model so I had to take apart [the Iron Man 2 data] and rearrange it for the completed scene.” Χρειάστηκαν δεδομένα από 7 στολές (!) για το CG και τη μεταμόρφωση.

Για το Mark VII ο Yamaguchi είχε ερωτήματα όπως ο άνεμος, η θέση του σώματος ενώ για την έμπνευση του είπε πως είχε και το anime σαν το Hurricane Polymar και το Neo Human Casshern όταν δούλευε για τους The Avengers. “I try to put [my respect for such influences] into my work where I can.” είπε, ενώ για τις σκηνές με τους πυραύλους χρησιμοποίησηε τεχνικές anime με το χάος των πυραύλων να έρχεται από το Super Dimension Fortress Macross στο “Itano Circus”

Ο Keiji Yamaguchi δουλεύει και για το Pacific Rim που περιμένουμε με ανυπομονησία…