Η νέα κορυφαία Sony φτάνει. Η Alpha α99 full-frame DSLR έφερε ήδη μια νέα εποχή: με δύο ακόμη μοντέλα σε full frame τεχνολογία, έστω και χωρίς την τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη, από Canon και Nikon να είναι στα σκαριά, αλλάζει μια εποχή.

Τι διαφορετικό όμως ετοιμάζει η Sony; και γιατί η a99 άνοιξε τον χωρό; Ίσως να είναι και η οι επενδύσεις της εταιρίας σε αισθητήρες, η πιο έξυπνη που έκανε τα τελευταία χρόνια…

Το tech της μηχανής…

Με σύστημα καθρέπτη – translucent mirror τεχνολογία, και κάτι που δεν γνωρίζαμε: το νέο σύστημα Dual AF. Με αισθητήρα 24.3-megapixel η A99 είναι ναυαρχίδα και έχει ένα 19-σημείων AF σύστημα με ένδεκα cross-sensors και 102-σημείων δείγμα – focal plane phase-detection AF αισθητήρα.

Επιπλέον και για πρώτη φορά σε full-frame Sony με ημιπερατό καθρέπτη – translucent mirror system έχουμε συνδυασμό του συγκεκριμένου συστήματος εστίασης και αυτής της τεχνολογίας.

Και δεν είναι μόνο αυτά που καθιστούν την A99… όνειρο: νέος επεξεργατής BIONZ με υποστήριξη ISO 50-25600 και 6fps burst mode (ή 10fps σε Tele-zoom high-speed ρύθμιση)!

Υπάρχει και AF-D continuous autofocus, selectable AF κλίμακα ενώ στο βίντεο υπάρχει επιλογή για 24p/25p/50p/60p Full HD με continuous autofocus ΚΑΙ real-time HD έξοδος σε HDMI με ταυτόχρονη αποθήκευση σε δύο memory card slots.

Σημειώστε και: exposure compensation, ISO sensitivity και μέτρηση, έλεγχος σε κάθε επίπεδο και στο βίντεο όπως και το νέο “silent” multi-controller στο μπροστινό μέρος της A99. Βύσμα για ακουστικά και προαιρετικό XLR adapter box.

Στο πίσω μέρος ένας XGA OLED Tru-Finder digital viewfinder με 100% κάλυψη και τριπλό tilt ενώ το σώμα είναι ανθεκτικό στο νερό και με real-time image transfer.

Φακοί; έρχεται ο νέος 400mm f2.8 G SSM II, ο νέος wide-aperture Carl Zeiss A-mount prime Planar T* f1.4 ZA SSM, ενώ η Sony θα ρίξει και ένα VG-C99AM vertical grip για δύο extra μπαταρίες.

Η Sony Alpha A99 θα βγει στην αγορά τον Δεκέμβρη.