Μηχανάκι προδιαγραφών ο Digi+ Plus. Χωρίς αμφιβολία.

Με ‘καρδιά’ από tech στοιχεία τελευταίας γενιάς ο Digi+ σίγουρα τραβάει τα βλέμματα χάρη στο ογκώδες, τετραγωνισμένο, γυαλιστερό πλαίσιο. Για να ξεκινήσουμε από τον παράγοντα… design που παίζει πάντα ρόλο.

Αντίστοιχης προσοχής απαιτεί και το εντυπωσιακό τηλεχειριστήριο του με την ιδιαίτερη σχεδίαση, αλλά και την πολύ ισχυρή εκπομπή του. Kudos.

Στις συνδέσεις του συναντάμε τη θύρα υψηλής ευκρίνειας HDMI, με μέγιστη ανάλυση 1080p, 1xScart, USB, Optical SPDIF (από τους λίγους δέκτες του συγκριτικού με οπτική έξοδο ήχου) και RF in/out. Τα μενού του δέκτη είναι συμπαθητικά και εύχρηστα, υποστηρίζοντας ελληνική γλώσσα.

Την πρώτη φορά που ενεργοποιείται ο δέκτης τρέχει αυτόματο οδηγό ρυθμίσεων για επιλογή χώρας και αναζήτηση καναλιών.

Στη συνέχεια, μέσα από τις ρυθμίσεις του υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης του LCN.

Γράψε πρόγραμμα και δες μετά…

Μέσα από τη θύρα USB στην πρόσοψή του, ο Digi+ μπορεί να μετατραπεί σε ικανότατο PVR και media player, υποστηρίζοντας δίσκους NTFS και FAT32. Και γράφεις. Από τα… τούρκικα μέχρι τις καταπληκτικές σειρές του BBC.

Ως καταγραφικό η συμπεριφορά του δέκτη είναι άριστη. Μια εγγραφή μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δίνοντας δυνατότητα ορισμού χρόνου ή μέσω προγραμματισμού από το EPG. Αντίστοιχα θετικά ήταν τα αποτελέσματα της δοκιμής του Timeshift, με άμεση απόκριση της λειτουργίας.

Κατά τη δοκιμή του media player μας άφησε καλή εντύπωση η υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων από εξωτερικό αρχείο, με δυνατότητα προσαρμογής της προβολής τους, όπως και ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Από την άλλη πλευρά, μας έλειψε το πλήκτρο play από το τηλεχειριστήριο (μετά από forward ή rewind δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην αναπαραγωγή). Στην αναπαραγωγή αρχείων είχαμε επιτυχία στα format εικόνας mp4, flv, mov, avi, mkv, με εξαιρέσεις σε ορισμένα αρχεία mov HD και σε ήχο 48KHz. Επίσης, δεν αναγνώρισε καθόλου τα αρχεία ήχου FLAC.

Αντίστοιχα ο Numeriqs είναι ο πιο πλήρης δέκτης που κυκλοφορεί, με full media player, display, front board remote, 2 Scarts. Τα πάντα, the works στα… ελληνικά!

Άψογος και άριστη επιλογή με το switch off να έρχεται και για 1.2 εκατομμύρια Έλληνες στη Βόρεια Ελλάδα.