…ΠΟυ εξελίσσεται στον ‘μπροστάρη’ της τεχνολογίας.

Και το πρώτο βήμα για να έχουμε υλικό είναι οι κάμερες: η Sony έχει δύο νέες 4K κάμερες και μάλιστα σπονδυλωτές. Η μια είναι η PMW-F55 που θα είναι στην κορυφή του lineup κάτω από την “8K” F65.

Θα γράφει και θα βγάζει uncompressed 16bit 4K RAW σήμα σε εξωτερικούς εγγραφείς και με 300Mb XAVC συμπιεσμένο σε 4K και σε SxS κάρτες εσωτερικά.

Το νέο μοντέλο εγγράφει και 240fps σε 2K, ή 180fps (καρέ/δευτ) εσωτερικά.  Σε σχέση δε με άλλες 4K μηχανές έχει το “global shutter” που μπορεί να σβήσει τα τεχνουργήματα αφ rolling shutter artifacts, ένα ζήτημα για κάθε μηχανή με ΕΝΑΝ μόνο CMOS αισθητήρα. Σε τιμές στην τάξη του $25-35K είναι επανάσταση στην αγορά.

Στο δε lower end είναι και η PMW-F5 πάνω από την PMW-F3 με 4K αισθητήρα για εγγραφή 2K. Γράφει και σε εξωτερικό εγγραφέα που ξεκλειδώνει και 4K RAW όπως ο AXS-R5.

Εγράφει και σε νέο SSD φορμά της Sony, το AXSM, ένα μέσο κάτω από το SR Memory στο lineup σε μονάδες μισού terabyte. Υπάρχει και το USB3 Reader ενώ ο εγγραφέας θα είναι στα $6K χωρίς να ξέρουμε το κόστος των AXSM media.

Οι κάμερες έχουν διπλά SxS slots για εσωτερική εγγραφή HD σε XDCam422, 10bit XAVC, ή τον Sony SR codec.

Η Sony ανακοίνωσε ΚΑΙ νέο full 4K monitor, το PVM-X300 στις 30″ LCD με εισόδους όπως Quad SDI. Το Quad HDMI, HDMI 1.4 και το Dual DisplayPort.

Αναπαράγει και 4K από μια SxS κάρτα ενώ υπάρχουν και 3rd party color calibration επιλογές.

4K κόσμος που ξετυλίγεται…