Πειράζει που είναι η best value μικρή μηχανή στον κόσμο και τραβάει και απίστευτο βίντεο;! Βάλτην στη κάλτσα Άγιε…!

Η μηχανή με τον πρώτο παγκοσμίως αισθητήρα 1.0-type με 20,2 ενεργά megapixel και φωτεινό φακό F1.8.. Μικρή. Ανεπανάληπτο engineering..

  • Ζωντανές λεπτομέρειες χάρη στον αισθητήρα Exmor™ CMOS 1 ίντσας (13,2 x 8,8 χλστ.) με κατά προσέγγιση 20,2 ενεργά megapixel, και το φακό F1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T* με οπτικό ζουμ 3,6x
  • Λήψεις με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο, σε χαμηλό φωτισμό με υψηλή ευαισθησία έως και ISO 256002
  • Εύκολη λειτουργία με το δακτύλιο ελέγχου (Control Ring) για δημιουργική φωτογράφιση
  • Ισχυρά χαρακτηριστικά που χώρεσαν σε ένα κομψό, μικρό σώμα από αλουμίνιο, χάρη στο νέο προηγμένο ασφαιρικό φακό (Advanced Aspherical)
  • Ταινίες Full HD με εξαιρετικά χαμηλό ψηφιακό θόρυβο και πλήρη δημιουργικό έλεγχο
  • Λειτουργίες Auto Portrait Framing, Creative Style και Picture Effect

Η νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot DSC-RX100 συνδυάζει μοναδικά την υψηλή ποιότητα εικόνας με το μικρότερο σχεδιαστικό όγκο, δημιουργώντας τον ιδανικό σύντροφο για κάθε φωτογραφική περίσταση.

Η πανέμορφη RX100 έχει κομψό σχεδιασμό είναι  από αλουμίνιο για αντοχή, έχει μικρό βάρος και πολυτελή εμφάνιση – και με πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά από την οικογένεια των φωτογραφικών μηχανών της σειράς α της Sony, με φακούς A-mount και E-mount.

Η RX100 θα γίνει ο μόνιμος σύντροφος για τα ταξίδια μας, τα πορτρέτα ή τις φωτογραφίες στο δρόμο, με εντυπωσιακή ποιότητα στη φωτογραφία και εύκολες και βολικές επιλογές ελέγχου. Ιδανική για να κάνετε το επόμενο βήμα, φεύγοντας από τις μηχανές τύπου «point-and-shoot».

Επίσης, είναι ιδανική ως δεύτερη μηχανή τσέπης, για τους λάτρεις της φωτογραφίας που θέλουν να τραβάνε πεντακάθαρες φωτογραφίες και βίντεο Full HD όταν βρίσκονται εκτός.

Με τον hi tech Exmor CMOS…

Στην καρδία της Cyber-shot RX100 βρίσκεται ο πρώτος στον κόσμο αισθητήρας Exmor CMOS 1 ίντσας με ανάλυση 20,2 ενεργών megapixel. Ειδικά σχεδιασμένος από τη Sony, ο εν λόγω αισθητήρας έχει μία ωφέλιμη επιφάνεια περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τον αισθητήρα τύπου 1/2.3 της ίντσας, που υπάρχει στις συμβατικές μηχανές τύπου «point-and-shoot». Συλλαμβάνει πολύ περισσότερο φως από τις μηχανές με μικρούς αισθητήρες, και αυτό είναι το μυστικό για όμορφες και ιδιαίτερα λεπτομερείς εικόνες και βίντεο Full HD, με πολύ χαμηλό ψηφιακό θόρυβο.

Ο μεγαλύτερος αισθητήρας συνδυάζεται και με τον πολύ φωτεινό φακό Carl Zeiss Vario-Sonnar T* με οπτικό ζουμ 3,6x, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρο το 7.2x χωρίς απώλεια στην ευκρίνεια χάρη στην τεχνολογία Clear Image Zoom. Σε αντίθεση με τις φωτογραφικές μηχανές τύπου «point-and-shoot», ο φακός με μέγιστο διάφραγμα F1.8 επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός, συμπληρώνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάλυσης του μεγάλου αισθητήρα Exmor CMOS 1 ίντσας.

Με pro χαρακτηριστικά αλλά σε design πακέτο…

Όπως στα υψηλής απόδοσης οπτικά DSLR, ο φακός έχει κυκλικό διάφραγμα με επτά λεπίδες. Με αυτόν τον τρόπο, είναι ευκολότερη η δημιουργία επαγγελματικών εφέ αποεστίασης φόντου («bokeh»), σε αντικείμενα με έντονη εστίαση σε ένα ομαλά θολωμένο φόντο.

Ο φακός έχει επίσης ένα προηγμένο ασφαιρικό (ΑΑ) γυάλινο στοιχείο, το οποίο συμβάλει στις πολύ μικρές διαστάσεις της μηχανής χωρίς, ωστόσο, να θυσιάζεται η οπτική απόδοση ή η ανάλυση.

Ο βελτιωμένος επεξεργαστής εικόνας BIONZ μεγιστοποιεί τους χρόνους απόκρισης των λήψεων, ενώ παράλληλα διασφαλίζει εξαιρετικά καθαρές και φυσικές εικόνες. Επίσης, εκτοξεύει την ευαισθησία σε ISO 256002 (χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Multi Frame Noise Reduction) και χαρίζει εξαιρετικά καθαρές εικόνες σε χαμηλό φωτισμό. Η συνεχόμενη λήψη μέχρι 10 καρέ το δευτερόλεπτο (πλήρης ανάλυση), σας επιτρέπει να συλλαμβάνετε φωτογραφικές στιγμές σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ η αυτόματη εστίαση υψηλής ταχύτητας «κλειδώνει» το στόχο σας σε μόλις 0,13 δευτερόλεπτα3.

Ακόμα και αν οι λήψεις σας γίνονται σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε εύκολα να δείτε τις διακριτικές λεπτομέρειες και τους τόνους στη φωτεινή οθόνη Xtra Fine LCD 7,5 εκ. (3″) υψηλής αντίθεσης. Η οθόνη έχει ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση 1.229.0000 κουκίδες, και για πρώτη φορά ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία WhiteMagic™, η οποία χρησιμοποιεί λευκά pixel σε συνδυασμό με τα RGB για να αυξήσει τη φωτεινότητα της οθόνης.

Βελτιώστε εύκολα και με ακρίβεια την εικόνα σας, χάρη σε ένα μεγάλο εύρος χειροκίνητων ρυθμίσεων, είτε πρόκειται για φωτογραφίες, είτε για βίντεο Full HD 1080/50p AVCHD ver. 2.0. Για πρώτη φορά σε ψηφιακή μηχανή Sony Cyber-shot συμπαγούς μεγέθους έχετε τη δυνατότητα να τραβάτε φωτογραφίες σε RAW, RAW+JPEG ή σε JPEG.

Οι έμπειροι λάτρεις της φωτογραφίας θα εκτιμήσουν το μοναδικό δακτύλιο ελέγχου που περιβάλλει το σώμα του φακού. Ο δημιουργικός έλεγχος των φωτογραφιών σας, σε στυλ DSLR, γίνεται πιο εύκολος με την απαλή ρύθμιση της έκθεσης, του ζουμ, της λειτουργίας Picture Effect και των άλλων λειτουργιών με τα ακροδάχτυλά σας.

Περάστε τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στο εύχρηστο κουμπί Fn (λειτουργία) για να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτές.

Η λειτουργία Ανάκληση Μνήμης αποθηκεύει μέχρι και τρεις ομάδες ρυθμίσεων για άμεση ανάκληση, εξοικονομώντας σας πολύ χρόνο, αφού δεν χρειάζεται να ρυθμίζετε κάθε φορά τις παραμέτρους για τις αγαπημένες σας σκηνές.

Όπως στις μηχανές DSLR, υπάρχει η επιλογή της αυτόματης και της χειροκίνητης εστίασης για να έχετε ακόμα περισσότερο έλεγχο στην εικόνα σας. Εάν επιλέξετε τη χειροκίνητη εστίαση, η λειτουργία MF Assist μεγεθύνει την εικόνα σας για να σας διευκολύνει στις λεπτές ρυθμίσεις. Η πολύ βολική λειτουργία Peaking φωτίζει, στην οθόνη, τις περιοχές της εικόνας με έντονη εστίαση.

Η μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών επιλογών προσφέρει πολλές δυνατότητες λήψης, τόσο στους έμπειρους φωτογράφους, όσο και στους αρχάριους.

Επιλέγοντας ένα από τα έξι Δημιουργικά στυλ που ταιριάζουν με τη σκηνή σας ή τις προσωπικές σας προτιμήσεις, είναι πλέον εύκολο να ρυθμίζετε την εμφάνιση της εικόνας σας.

Η λειτουργία Picture Effect παρέχει μία μεγάλη ποικιλία από εφέ μέσα στη μηχανή, τα οποία μπορείτε να δείτε στην οθόνη LCD, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα εφέ Toy Camera, Μερικό χρώμα, Ποπ χρώμα, Ζωγραφική HDR, Μινιατούρα, Εικονογράφηση, Ακουαρέλα και άλλα (Σημείωση: η επισκόπηση σε πραγματικό χρόνο δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις ρυθμίσεις της λειτουργίας Picture Effect).

Η λειτουργία Auto Portrait Framing, η οποία υπάρχει σε όλη τη σειρά των μηχανών α με φακούς A-mount και E-mount, ρυθμίζει τη φωτογραφία ώστε να δίνεται προτεραιότητα στα πρόσωπα. Η φωτογραφική μηχανή Cyber-shot™ κάνει όλη τη σκληρή δουλειά, εντοπίζει αυτόματα πρόσωπα και προσαρμόζει το σκηνικό διατηρώντας ακέραια τα pixel, για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές συνθέσεις που μοιάζουν με επαγγελματικές.

Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BX1 τύπου X που δημιουργήθηκε για τη DSC-RX100, είναι λεπτή και τόσο ενεργειακά αποδοτική, ώστε μπορείτε να βγάζετε μέχρι 330 φωτογραφίες ή να τραβάτε μέχρι 80 λεπτά βίντεο AVCHD με κάθε φόρτιση. Η θήκη μεταφοράς LCJ-RXA, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να ταιριάζει με τη φωτογραφική μηχανή RX100, είναι στυλάτη και έχει εντυπωσιακό φινίρισμα από δερματίνη και ιμάντα ώμου. Η θήκη ενώνεται με τη μηχανή για ασφάλεια και ανοίγει για να βγάζετε εύκολα φωτογραφίες όταν βρίσκεστε εκτός.

Η νέα ψηφιακή compact φωτογραφική Cyber-shot RX100 από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από το τέλος Ιουλίου 2012.

Να δούμε και τα specs;

Μοντέλο Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSC-RX100
Αισθητήρας εικόνας Αισθητήρας “Exmor” CMOS 1 ίντσας (13,2 x 8,8 χλστ.), με λόγο πλευρών 3:2
(Ενεργή ανάλυση) Κατά προσέγγιση 20,2 megapixel
(Μεικτή ανάλυση) Κατά προσέγγιση 20,9 megapixel
Φακός Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, με 7 στοιχεία σε 6 ομάδες (4 ασφαιρικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου ασφαιρικού φακού), F1.8 (Ευρυγώνιος) – 4.9 (Τηλεφακός), εστιακό μήκος = 10,4-37,1 χλστ., 35 χλστ. ενεργό εστιακό μήκος (Φωτογραφία 3:2) = 28-100 χλστ.
Εύρος ζουμ Οπτικό: 3,6x, Clear Image Zoom: 7,2x
Οθόνη 7,5 εκ. (3.0 type) (4:3) / 1.229.000 κουκίδες / Xtra Fine / TruBlack / TFT LCD
Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (Φωτογραφία) Optical SteadyShot
(Ταινία) Λειτουργία Optical SteadyShot με Active Mode με ηλεκτρονική αντιστάθμιση (anti-rolling)
Λειτουργίες εστίασης Single-shot AF (AF-S) / Continuous AF (AF-C) / Άμεση Χειροκίνητη Εστίαση (DMF) / Χειροκίνητη Εστίαση
Περιοχή εστίασης Σύστημα AF πολλαπλών σημείων (25 σημεία) / Κεντροβαρής AF / Ευέλικτο σημείο/ Ευέλικτο σημείο (παρακολούθηση εστίασης) / Ψηφιακό ζουμ ευέλικτου σημείου (παρακολούθηση προσώπου): Περίπου 4x (φωτογραφίες/ταινίες)
Ευαισθησία (φωτογραφία) Αυτόματο (ISO125-6400, επιλέξιμο με ανώτερο/κατώτερο όριο), 125/200/400/800/1600/3200/6400 (Επεκτάσιμο σε ISO 80/100) Multi Frame NR: Ισοδύναμό Αυτόματο (ISO125-25600), ισοδύναμο 200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600
Σημείωση: Η ρύθμιση ISO 12800 καθώς και οι υψηλότερες ρυθμίσεις επιτυγχάνονται με το συνδυασμό της τεχνολογίας Multi Frame Noise Reduction και της By Pixel Super Resolution.
Λειτουργία Continuous shooting Λειτουργία Speed Priority Continuous: 10 fps κατά προσέγγιση
Λειτουργία Continuous: 2,5 fps (AF-S)
Λειτουργίες λήψης Superior Auto, Intelligent Auto, Program Auto (Με αλλαγή προγραμμάτων), Shutter Priority, Aperture Priority, Manual, Scene Selection, Movie, Sweep shooting
Λειτουργίες εφέ εικόνας Toy Camera, Pop Colour, Posterisation, Retro Photo, Soft High-key, Partial Colour, High Contrast Monochrome, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Watercolour, Illustration
Άλλες λειτουργίες λήψης Face Detection, Face Registration, Smile Shutter, Dual Rec, Grid Line, Digital Level Gauge (pitch και roll), MR (Ανάκληση Μνήμης), Exposure Bracketing, White Balance Bracketing, Peaking, MF Assist, Auto Portrait Framing, Photo Creativity, Shooting Tips
Εγγραφή ταινιών AVCHD: 28M PS (1920×1080, 50p) / 24M FX (1920×1080, 50i ) / 17M FH (1920×1080, 50i)
MP4: 12M (1440×1080, 25 fps) / 3M VGA (640×480 25 fps)
Διάρκεια μπαταρίας (Φωτογραφίες) Κατά προσέγγιση 330 / Κατά προσέγγιση 165 λεπτά (μετρήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα CIPA)
(Ταινίες) Κατά προσέγγιση 80 λεπτά (AVCHD, MP4, λήψη με την προεπιλεγμένη εργοστασιακή ρύθμιση)
Διαστάσεις (Π x Υ x Β) Περίπου 101,6 x 58,1 x 35,9 χλστ. (Κατά τα πρότυπα της CIPA)
Βάρος Κατά προσέγγιση 213 γρ. (μόνο το σώμα)
Κατά προσέγγιση 240 γρ. (με τη μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo)
Παρεχόμενα αξεσουάρ Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BX1, Προσαρμογέας AC AC-UD10, Καλώδιο Micro USB, Λουρί για τον καρπό, Προσαρμογέας ιμάντα ώμου, Εγχειρίδιο οδηγιών