Ο αναλυτής της Nomura κος Romit Shah πιστεύει πως ο επερχόμενος επεξεργαστής της Intel, ο Medfield δεν έχει τις προδιαγραφές για να αντιμετωπίσει μοντέλα της Qualcomm και άλλους επεξεργαστές με αρχιτεκτονική ARM στα smarpthone.

Ο κος Shah έχει τα Motorola Razr i και Razr M σαν παραδείγματα με το Intel based μοντέλο να μοιάζει ανταγωνιστικό αλλά με τις απαιτήσει σε ισχύ των LTE να δίνει στον Medfield αδυναμία. ΔΕΝ έχει LTE το μοντέλο της Intel που είναι 25 με 30% μεγαλύτερη οικονομία από 3G πομπούς.

“This difference could explain the 10-15% better battery life for the RAZR-I,” λέει ο κος Shah ενώ προσθέτει πως ο Medfield δεν έχει ούτε καλύτερες επιδόσεις με τα high-end Android και WP8 κινητά να βασίζονται σε ARM SoCs, όπως Snapdragon S4 quad-cores.

Ο Intel έχει ένα πλεονέκτημα σε web browser tests αλλά: “While Medfield appears to have superior performance on SunSpider (50% better than Snapdragon), it scored below Snapdragon and Tegra 3 on the other two benchmarks,” he wrote.

Για να δούμε αν η επόμενη γενιά, οι Intel 2ης γενίας με 22nm SoCs θα κάνει διαφορά. Για την ώρα; Σχεδιασμοί ARM και ξερό ψωμί…