Μήπως τελικά κάτι ξέρουν οι Ιάπωνες;

LG-OLED-TV-08_55EM9700

Το σίγουρο πάντως: οι φτηνές OLED TV θα αργήσουν μερικά χρόνια ενώ από την άλλη 4K x 2K Ultra HD LCD TVs θα ΔΟΥΜΕ περισσότερες το 2013 μετά το θηρίο της Sony.

Αυτά μας τα μεταδίδει εσωτερικά από την βιομηχανία ο κος David Hsieh, αναλυτής της NPD DisplaySearch και market watcher. Ο κύριος βλέπει στα δεδομένα ΚΑΙ τις μεγάλες καθυστερήσεις από δυο κατασκευαστές τις Samsung και LG που μέχρι σήμερα ‘καίγονται για OLED TV.

Τι θα γίνει;

Sony-4K-TV

Τι ξέρουμε; πριν από έναν χρόνο ήταν το Νέο Μάνα μια 55άρα OLED TV όπως στην Consumer Electronics Show (CES) του Las Vegas αλλά όταν ήρθε η IFA στον Σεπέμβρη και η σεζόν στις ΗΠΑ το Νοέμβρη ο κος Hsieh λέει πως είδαμε: “Korean panel makers lost some confidence in OLED” ενώ οι εταιρίες “began to feel that they could not justify a further investment in [production] capacity expansion”. Με άλλα λόγια ΠΟΛΛΑ χρήματα σε επένδυση για παραγωγή.

Σε έναν χρόνο άρα άλλαξε το κλίμα ΚΑΙ γιατί οι πωλήσεις τηλεοράσεων δείχνουν μεγάλες αλλά φτηνές τηλεοράσεις – οι Samsung και LG τα 55άρια τα πάσαραν για $10,000. Το πρόβλημα με τις OLED; Πολύ μικρές αποδόσεις παραγωγής καθώς ο κος Hsieh λέει πως λιγότερο του 10% των OLED panels καταλήγουν σε τηλεοράσεις λόγω ποιότητας.

Με κάθε τρόπο το πολύ μπορεί να φτάσει στο 30% των panels. Αλλο κακό; η διαδικασία τελικής παραγωγής δεν εγγυάται την ποιότητα και μια $10,000ων OLED TV μπορεί να έχει δύσκολη υποστήριξη.

Το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα LCD panels των 4Κ με τέσσερις φορές ανάλυση των 1920 x 1080 αν και είναι πιο εύκολο από τα Full HD OLED TV.

Τελικά τι; Μια Ultra HD TV 4Κ ή OLED TVs; Ίσως τελικά οι Κορεάτες καθυστερήσουν τις δεύτερες για να ρίξουν περισσότερες 4K x 2K ειδικά το 2014. Και οι OLED; πάλι σε επίδειξη…