Το παρουσίασε η LG Electronics λίγο πριν την έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας ειδικά για τη σειρά CINEMA 3D Smart TV…

Magic Remote 01

Η νέα συσκευή υπόσχεται να αναγνωρίζει ακόμη περισσότερες γλώσσες και προσφέρει 4 διαφορετικούς τρόπους ελέγχου – φωνητική εντολή, κίνηση των χεριών, στόχευση και wheel επιλογών – γεγονός που το καθιστά το πιο πλήρες universal remote της αγοράς.

Το καινούριο λογισμικό Natural Language Recognition κάνει τον φωνητικό έλεγχο εξίσου απλό με την κανονική συζήτηση, γεγονός που επιτρέπει στο χρήστη να μην χρειάζεται να υιοθετήσει έναν ειδικό τρόπο ομιλίας προκειμένου να επικοινωνήσει με τη συσκευή.

Οι κορεάτες υπόσχονται τέλος στην άχαρη παύση μεταξύ εντολής και του ονόματος του προγράμματος και άμεσα ανταπόκριση στο “Δείξε μου το βίντεο του Gangnam Style” ενώ το Magic Remote φιλοδοξεί να γίνει η καρδιά του συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας, καθώς μπορεί να αποτελέσει μια universal λύση για την πρόσβαση και τον έλεγχο μιας σειράς συσκευών.

Με ένα να μπορούμε να ελέγχουμε αποτελεσματικά όλες τις συσκευές από τη Smart TV και το δέκτη της δορυφορικής ή της καλωδιακής τηλεόρασης, μέχρι τα ηχητικά συστήματα το Blu-ray player. Με τη λειτουργία στόχευσης (point) γίνεται προέκταση του σώματός μας και μετατρέπεται σε ιδανικό εργαλείο για τον έλεγχο παιχνιδιών που βασίζονται στην κίνηση.

Magic Remote 02

Το wheel επιλογών είναι τέλειο για γρήγορη μετακίνηση πάνω-κάτω σε web pages ή για τη λειτουργία ζουμ σε εφαρμογές όπως τα Google Maps ενώ με τη λειτουργία κίνησης (gesture) μπορούμε, κουνώντας με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο το χειριστήριο, να πηγαίνουμε γρήγορα σε κάποιο μενού ή σε κάποια λειτουργία που χρησιμοποιούμε συχνά, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Για παράδειγμα, μπορούμε να γυρνάμε στο αγαπημένο μας κανάλι απλώς “γράφοντας” τον αριθμό του στον αέρα.

Σε δύο εκδόσεις: μία για την premium σειρά τηλεοράσεων CINEMA 3D Smart TVs της LG, και μία για τα πιο απλά μοντέλα CINEMA 3D Smart TV της εταιρείας. Το premium Magic Remote, εκτός από τις μικρότερες διαστάσεις που εξασφαλίζουν πιο άνετο κράτημα, διαθέτει και φωτιζόμενα πλήκτρα LED για ευκολότερη χρήση σε συνθήκες χαμηλού ή μηδενικού φωτισμού.