H καλύτερη εικόνα που έχουμε δε ποτέ.

Sony 4K 3

Με λίγα λόγια δεν… υπάρχουν λόγια. Η KDL-84X9005 αυτή που θα δείτε στη φωτογραφία είναι εδώ και λίγα 24ωρα εγκατεστημένη σε ένα σπίτι στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη τηλεόραση μιας νέας εποχής και με αυτό τον τρόπο ιστορική:

  • Η πρώτη consumer 4K Ultra HD τηλεόραση στην κόσμο,
  • Το πρώτο μοντέλο παραγωγής που εμφανίστηκε επίσημα ΚΑΙ κυκλοφόρησε,
  • Το πρώτο τεμάχιο που φτάνει στην Ελλάδα πριν και από το Ηνωμένο Βασίλειο,
  • Το πρώτο που εγκαταστάθηκε στη χώρα μας στο 2012,
  • Η ακριβότερη 84άρα στον κόσμο και…

Η ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΗ εικόνα που έχει δει ανθρώπινο μάτι.

Sony 4K 7

Μπροστά την tv βρέθηκε το gadgetfreak.gr για δύο ώρες με υλικό που έχουμε δει σε ΚΑΘΕ μηχάνημα προβολής ή τηλεόραση: τη σκηνή της μάχης από το Avatar, την εναρκτήρια σκηνή από το “James Bond Quantum of Solace” με το κυνηγητό στα ιταλικά βουνά. Ταυτόχρονα είδαμε και άλλα τμήματα π.χ από τα Star Wars και άλλες ταινίες.

Πηγή ένα Oppo player και στην καρδία ένας AV ενισχυτής της Onkyo που παλεύει το 4K upscaling. Όλα αυτά όμως είναι λεπτομέρειες αφού το παν είναι η εικόνα και το πόσο ΕΙΝΑΙ ιστορική στιγμή μια τέτοια tv.

Sony 4K 6

Ναι λοιπόν, είναι η καλύτερη εμπειρία με το Avatar. Δεν περιγράφεται. Η λεπτομέρεια, το ξεκούραστο, μαγευτικό 3D, τα χρώματα που είναι σαγηνευτικά και με την πιστότητα που ΜΟΝΟ η Sony δίνει: ΟΧΙ δεν έμοιαζε με videogame εικόνα όπως θέλει η νοοτροποία των τελευταίων 5 ετών. Απλά δεν μπορείς να ξεκολλήσεις.

Sony 4K 1 Sony 4K 2 Sony 4K 11

Δεν ξέρω πότε μας ξανασυνέβη αυτό. Μάλλον σε κάποιο βαθμό από τις πρώτες OLED του 2004, με μια DLP back projection το 2003 στην iFA και με τον θρυλικό Quallia 004 του 2004.

Η καλύτερη εικόνα κινηματογράφου που έχει δει ανθρώπινο μάτι. Μαγεία από τη Sony KDL-84X9005.