Τι και να όλα πάνε στο mobile, μια σειρά “έξυπνων συσκευών” στο πλαίσιο της 2013 International Consumer Electronics Show (CES) στο Vegas για “βελτιωμένη συνδεσιμότητα και μεγαλύτερη άνεση για το χρήστη.”

LG Smart Home Service

Η εταιρία παρουσίασε τις λειτουργίες της υπηρεσίας Smart Home στην παγκόσμια έκθεση Consumer Electronics Show (CES), οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα και φέρνουν την άνεση στο σπίτι των καταναλωτών. Το σύστημα προηγμένης τεχνολογίας συνδυάζει τις εξελιγμένες τεχνολογίες κοινής χρήσης πολυμέσων του SmartShare, με τις ολοκληρωμένες δυνατότητες διαχείρισης των οικιακών συσκευών του SmartControl, επιτρέποντας στο χρήστη να έχει τον απόλυτο έλεγχο του Smart Home περιβάλλοντος.

LG LFX31995 SmartRefrigerator

Όλο το Info…

Η  (LG) θα παρουσιάσει τη σειρά έξυπνων συσκευών στο πλαίσιο της έκθεσης 2013 International Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας, “προσφέροντας βελτιωμένη συνδεσιμότητα και μεγαλύτερη άνεση για το χρήστη. Με ένα απλό άγγιγμα του smartphone με το σύμβολο NFC Tag-on των έξυπνων συσκευών της LG, οι πελάτες θα μπορούν να εγγραφούν και να ελέγχουν το ψυγείο, το πλυντήριο, τη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα ή το φούρνο. Η υπηρεσία Smart Control επιτρέπει στο χρήστη να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις συσκευές με απλές φωνητικές εντολές μέσω του smartphone και να παρακολουθεί εξ’ αποστάσεως το αποτελεσματικό Smart Home σύστημα της LG.

«Φέτος στη CES, η LG θα παρουσιάσει τις πιο εξελιγμένες, εύκολες στη χρήση έξυπνες οικιακές συσκευές», δήλωσε ο Seong-jin Jo, Πρόεδρος και CEO της LG Electronics Home Appliance. «Η βελτιωμένη έξυπνη τεχνολογία της LG δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν τις συσκευές τους, από οποιοδήποτε σημείο. Οι χρήστες μπορούν να θέσουν σε λειτουργία το πλυντήριο ενώ επιστρέφουν στο σπίτι από τη δουλειά, να δώσουν εντολή στη ρομποτική σκούπα να καθαρίσει το σπίτι επειδή θα έρθουν εκτάκτως επισκέπτες ή να ζητήσουν από το ψυγείο λίστα φαγητών με βάση το περιεχόμενό του. Επιπλέον, η βελτιωμένη συνδεσιμότητα από συσκευή σε συσκευή της LG προσφέρει απίστευτη άνεση, καθώς ο χρήστης μπορεί να ελέγξει και να παρακολουθήσει τις οικιακές συσκευές μέσω της τηλεόρασης του, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να παρακολουθεί το αγαπημένο του show. Είναι ένα έξυπνο σπίτι για αυτούς που θέλουν τον απόλυτα έξυπνο τρόπο ζωής».

Η LG διαφοροποιεί τις έξυπνες συσκευές με δύο ξεχωριστά, αλλά σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικά σετ τεχνολογιών. Οι τέσσερις βασικές τεχνολογίες της LG – οι Linear Compressor, Inverter Direct Drive, KOMPRESSOR™ και Lightwave – παρέχουν υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ οι καινοτόμες έξυπνες τεχνολογίες της LG – Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt και Smart Grid Ready – διευκολύνουν την καθημερινότητα του χρήστη.

Ένα έξυπνο ψυγείο που φέρνει την επανάσταση στη διαχείριση των τροφίμων

Το έξυπνο ψυγείο της LG, το οποίο είναι κατασκευασμένο βάσει της τεχνολογίας που αποτελεί πυρήνα της εταιρείας, Linear Compressor (Γραμμικός Συμπιεστής), παρέχει πλήρες φάσμα επιλογών έξυπνων τεχνολογιών. Η πρώτη από αυτές είναι το Smart Manager, το οποίο μετατρέπει το ψυγείο σ’ ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης τροφίμων. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την LCD οθόνη των smartphones τους για να ελέγξουν τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο , χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξουν. Με το Smart Manager’s Freshness Tracker, οι χρήστες μπορούν να εμπλουτίσουν το ψυγείο με διάφορα τρόφιμα και να ελέγξουν την ημερομηνία λήξης τους. Επιπλέον, το Smart Manager προτείνει πιάτα που μπορούν να μαγειρευτούν με βάση τα διαθέσιμα συστατικά που βρίσκονται στο ψυγείο. Η προτεινόμενη συνταγή μπορεί να σταλεί στον έξυπνο φούρνο της LG.

Η λειτουργία Smart Access επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν την κατάσταση των LG συσκευών τους μέσω του smartphone τους, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Έτσι, οι κάτοχοι του έξυπνου ψυγείου της LG, αντί να κάνουν κάθε φορά λίστα για τις αγορές τους στο σούπερ μάρκετ, μπορούν να φτιάξουν μία λίστα άμεσα βάση το περιεχόμενο του ψυγείου, μέσω του iOS ή των Android τηλεφώνων τους.

Το Smart Shopping# είναι μια ακόμα λειτουργία της τεχνολογίας Smart Manager, που επιτρέπει την online αγορά τροφίμων από την LCD οθόνη του ψυγείου. Τα προϊόντα μπορούν να αγοραστούν αυτόματα όταν οι τρέχουσες προμήθειες είναι χαμηλές ή μπορεί να γίνει η επιλογή και η παραγγελία χειροκίνητα. Το Smart Shopping μειώνει την ανάγκη της επίσκεψης στο σούπερ μάρκετ, εξοικονομώντας χρόνο και αυξάνοντας την άνεση.

Η μοναδική λειτουργία Health Manager# προτείνει εξατομικευμένες συνταγές, καθώς και καθημερινά και εβδομαδιαία γεύματα, βασισμένα στο προσωπικό προφίλ του χρήστη. Οι πληροφορίες για την ηλικία, το φύλο, το βάρος και το ύψος του χρήστη χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν το Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) και έπειτα οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός κατάλληλου και προσωποποιημένου γεύματος.

Το Smart Diagnosis™ της LG έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, επιτρέποντας στα έξυπνα προϊόντα της LG να αυτό-αξιολογούν καλύτερα τα προβλήματα και να ενημερώνουν το χρήστη. Μέσω της WiFi σύνδεσης, του NFC tagging και των ηχητικών προειδοποιήσεων διάγνωσης, ο πελάτης ενημερώνεται άμεσα για μικρά ζητήματα, όπως σε περίπτωση που ο καταψύκτης είναι απενεργοποιημένος, το οποίο τον βοηθάει να μειώσει τα κόστη από κλήσεις για service και κατ’ οίκον επισκέψεις.

LG Smart Washer Dryer

Επιπλέον, το έξυπνο ψυγείο της LG είναι επίσης Smart Grid Ready, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα τη θερμοκρασία και τις ρυθμίσεις, δημιουργώντας μια πρακτική και έξυπνη λύση ενεργειακού κόστους. Το έξυπνο ψυγείο της LG προσφέρει τη δυνατότητα Delay Defrost, η οποία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Σε συνδυασμό με την παρακολούθηση αγαπημένων τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω της ευκρινούς οθόνης του ψυγείου, το Smart Share επιτρέπει στους χρήστες να ‘ανεβάσουν’ και να απολαύσουν φωτογραφίες, μουσική, ταινίες, και να ελέγξουν τον καιρό από το ψυγείο ή από οποιαδήποτε άλλη έξυπνη συσκευή της LG. Τέλος, δεν εμφανίζονται μόνο βήμα-βήμα οι συνταγές, αλλά επιπλέον προβάλλονται στην πόρτα του ψυγείου εκπαιδευτικά videos που δείχνουν πώς προετοιμάζονται τα προτεινόμενα πιάτα.

Ένα έξυπνο πλυντήριο με Wi-Fi/NFC Tag Smart Diagnosis™

Το έξυπνο πλυντήριο της LG ενσωματώνει τις λειτουργίες Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt και Smart Grid Ready. Με τη χρήση των Wi-Fi, NFC tagging και των ηχητικών διαγνώσεων, η Smart Diagnosis™ της LG ειδοποιεί το χρήστη για τεχνικά ζητήματα, ενώ η λειτουργία Smart Adapt έχει τη δυνατότητα να ‘κατεβάζει’ νέα προγράμματα πλύσης -όπως το Super Rinse ή το Baby Sanitize- μέσω του smartphone ή άμεσα από την LCD οθόνη του πλυντηρίου. Με τη χρήση του smartphone, οι πελάτες μπορούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση του έξυπνου πλυντηρίου της LG και να το ελέγξουν εξ αποστάσεων με ηχητικές εντολές. Τα φορτία πλύσης μπορούν επίσης να ρυθμιστούν, να ξεκινήσουν ή να σταματήσουν άμεσα μέσω της τηλεόρασης του κατόχου.
Το Smart Access μπορεί να ελέγχει τα πλυντήρια των κατόχων, ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Οι χρήστες δε χρειάζεται πλέον να ανησυχούν όταν φεύγουν από το σπίτι με το πλυντήριο να λειτουργεί, καθώς το Smart Access έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη συνολική κατάσταση του πλυντηρίου και του στεγνωτήρα. Οι λειτουργίες και οι ρυθμίσεις μπορούν να διαχειριστούν και να αλλάξουν, ενώ εμφανίζονται μηνύματα στο smartphone του χρήστη όταν ο κύκλος πλύσης ή στέγνωσης έχει ολοκληρωθεί.

Smart HOM-BOT: Παραπάνω από μια απλή ηλεκτρική σκούπα

Με ένα smartphone και με μια σύνδεση Wi-Fi, οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν εξ αποστάσεων η HOM-BOT να καθαρίσει το σπίτι τους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Με τις εξελιγμένες λειτουργίες, η HOM-BOT ελέγχεται μέσω του smartphone, χρησιμοποιώντας είτε φωνητικές εντολές είτε μέσω της οθόνης. Η κάμερα της HOM-BOT καθιστά εφικτή τη δυνατότητα επιτήρησης του σπιτιού μέσω του smartphone ενώ επίσης επιτρέπει στους κατόχους να επικοινωνήσουν με τα μέλη της οικογένειας τους στο σπίτι. Όπως στις αντίστοιχες έξυπνες συσκευές, η HOM-BOT μπορεί να λειτουργήσει από μια Smart TV της LG.

Ένας έξυπνος φούρνος για έξυπνο μαγείρεμα

Ο έξυπνος φούρνος της LG είναι εφοδιασμένος με τις λειτουργίες Smart Access, Smart Adapt και Smart Diagnosis™, οι οποίες δημιουργούν ένα μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων για έξυπνη μαγειρική. Με μια σύνδεση WiFi, οι χρήστες στο σπίτι μπορούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση των φούρνων τους, να αναζητήσουν συνταγές, να ορίσουν τρόπους μαγειρέματος και να διαγνώσουν προβλήματα. Ακόμα και χωρίς το WiFi, το NFC δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το φούρνο για μία συγκεκριμένη συνταγή, καθώς και να διαγνώσουν ένα πρόβλημα, χρησιμοποιώντας την κινητή τους συσκευή. Επιπλέον, ο έλεγχος του έξυπνου φούρνου της LG μπορεί να γίνει μέσω ενός smartphone ή της Smart TV της LG.

LG LFX31995ST Smart Refrigerator LCD

Και λίγο από έξυπνο σπίτι: Smart Home στην CES 2013

Η Korean LG παρουσίασε “ …τις λειτουργίες της υπηρεσίας Smart Home στην παγκόσμια έκθεση Consumer Electronics Show (CES), οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα και φέρνουν την άνεση στο σπίτι των καταναλωτών. Το σύστημα προηγμένης τεχνολογίας συνδυάζει τις εξελιγμένες τεχνολογίες κοινής χρήσης πολυμέσων του SmartShare, με τις ολοκληρωμένες δυνατότητες διαχείρισης των οικιακών συσκευών του SmartControl, επιτρέποντας στο χρήστη να έχει τον απόλυτο έλεγχο του Smart Home περιβάλλοντος.

Οι καταναλωτές μπορούν να ξεκινήσουν τη λειτουργία του πλυντηρίου τους, να ελέγξουν τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο ή να καθαρίσουν το σπίτι με την ηλεκτρική σκούπα και όλα αυτά ενώ βρίσκονται εκτός σπιτιού. Επιπλέον, μπορούν να ελέγξουν το πλυντήριο ή το φούρνο από τον καναπέ, με τη Smart TV και το Magic Remote της LG. Χάρη στην εφαρμογή SmartControl της LG, οι οικιακές εργασίες δεν θα εμποδίσουν τον καταναλωτή να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ταινία ή εκπομπή.

«Η υπηρεσία Smart Home είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της δέσμευσης της LG για την παροχή αληθινής τεχνολογίας σύγκλισης στο σπίτι του καταναλωτή», δήλωσε ο Dr. Scott Ahn, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της LG Electronics. «Το SmartShare προσφέρει ποικιλία επιλογών για τη διανομή ψηφιακού περιεχομένου μεταξύ των συσκευών. To SmartControl επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει τις οικιακές συσκευές και τα προϊόντα ψυχαγωγίας της LG από όπου βρίσκεται, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SmartControl για smartphones και Smart TVs».

Το SmartShare περιλαμβάνει το one-touch NFC tagging για τη στιγμιαία μεταφορά περιεχομένου από μια συσκευή σε μια άλλη μέσω WiFi ή 3G/4G. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να μοιραστούν φωτογραφίες, βίντεο και άλλου είδους περιεχόμενο, το οποίο είναι αποθηκευμένο σ’ ένα smartphone ή laptop, με τη Smart TV της LG. Η εφαρμογή SmartShare προσφέρει ολοκληρωμένη ανασκόπηση περιεχομένου, το οποίο απαριθμεί όλα τα αρχεία που βρίσκονται σε κάθε συνδεδεμένη συσκευή, κάνοντας την αναζήτηση και την πρόσβαση του περιεχομένου πιο εύκολη από ποτέ.

Το SmartControl, το σύστημα διαχείρισης οικιακών συσκευών της LG, προσθέτει επιπλέον αξία στη μοναδική ποικιλία των έξυπνων οικιακών συσκευών της LG. Με την one-touch εγγραφή στο NFC, είναι εφικτό για το χρήστη να διαχειριστεί αποδοτικά το έξυπνο πλυντήριο, ψυγείο, φούρνο και τη HOM-BOT ρομποτική σκούπα της LG μέσω του interface του SmartControl. Η εύχρηστη εφαρμογή δίνει τον απόλυτο έλεγχο στο χρήστη, ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση. Επιπλέον, το SmartControl επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει εξ αποστάσεως το εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα Smart Home της LG και να δώσει απλές φωνητικές εντολές στις συσκευές μέσω του smartphone.

Η υπηρεσία Smart Home της LG τιμήθηκε με το 2013 CES Innovations Award για το εύχρηστο interface και το εκπληκτικό σετ λειτουργιών της.

Smart you dummie…