Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις η μεγάλη εταιρία μετά την εισαγωγή στην αγορά της γενιάς Haswell και της αντίστοιχης γενιάς τεχνολογικά, θα παρατήσει την αγορά των motherboards και με αυτό τον τρόπο θα έχουν έχουν την αγορά δική τους οι Αsus, Gigabyte, MSI…

3829_01_asus_p8p67_deluxe_intel_p67

Σε ανακοίνωση της Intel μαθαίνουμε πως η αγορά των desktop motherboard θα αρχίσει να μένει πίσω – “slowly ramping down” το λέει η εταιρία, στα επόμενα χρόνια και η μεγάλη εταιρία θα μείνει με μια παρουσία μόνο στο επίπεδο της βασικής σχεδίασης – reference design development. Όπως δε φαίνεται, η εταιρία θα ρίξει βάρος στα ultrabooks.

“Intel’s Desktop Motherboard Business will not develop any new Intel branded desktop motherboards after completion of Haswell-based 4th gen Core launch products in 2013 and will continue to support all products sold through the warranty period included with the specific product,” λέει η εταιρία.

Παρά το πισωγύρισμα πάντως, η Intel είπε πως θα είναι το desktop κομμάτι εκείνο στο οποίο θα εστιάζει η ούτως ή άλλως στο μέλλον.