Δεν είναι πολιτικά αλλά στρατιωτικά.

Multiple_Face_Detection

Κι όμως, τα next gen στρατιωτικά κυάλια που θέλει να ετοιμαστεί το Αμερικανικό Ναυτικό θα φέρνουν πιο κοντά κάθε ‘εχθρό’. Στις 16 Γενάρη δε, συμφωνήθηκε το συμβόλαιο που ανέθεσε η Διοίκηση Space and Naval Warfare Systems Command στις ΗΠΑ, και θα οδηγήσει σε ένα “Wireless 3D Binocular Face Recognition System.”

Τα νέα ‘υπερκυάλια’ θα δοκιμαστούν για 15 μήνες ώστε να βελτιωθεί η θέαση και αναγνώριση – “stand-off identification of uncooperative subjects” την ημέρα ενώ θα διαβάζουν τα πάντα από τα “100 to 200 meters”.

Θα συνδέονται δε και με ασύρματο δίκτυο όπως υπόσχεται η εταιρία βιομετρίας από την Καλιφόρνια που πήρε το συμβόλαιο, η StereoVision Imaging.

Με μάτι Αετού…

“High level, it’s a surveillance and identification system,” λέει ο Greg Steinthal της StereoVision στο Danger Room του Wired: “It’s using the ubiquitous binocular for real-time identification. The data point here is that this is to be used to add objectivity to an operation that’s highly subjective. So this is not intended for kinetic action to go arrest or detain someone. It’s more a tool to put other eyes on him or her.”

Η StereoVision έχει ήδη ετοιμάσει ένα παρόμοιο σύστημα, το 3DMobileID με εμβέλεια 100 μέτρα. Το σύστημα σε σκανάρει και ένα 3-D και όχι 2-D του προσώπου δημιουργείται. Στα αρνητικά είναι η αδυναμία λειτουργίας τη νύχτα ενώ όταν δεν ‘κλειδώνεθι’ την αναγνώριση ένα σφύριγμα διαρκεί “about five to 10 seconds”.

Τα αρχικά στοιχεία των κυαλιών της StereoVision αναπτύχθηκαν για $409,226 με συμβόλαιο πάλι από το National Institute of Justice, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δηλαδή ως παραγγελία του FBI που δαπανά $1 δις σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Next Generation Identification και αφορά βιομετρική αναγνώριση με ίριδα, αποτυπώματα και όχι μόνο.

Star Wars.