…μέχρι και με 50x οπτικό ζουμ!

Sony WX300

Η πρώτη superzoom της Sony στις compact είναι η, πολύ όμορφη, Sony Cyber-Shot WX300 που είναι και η “world’s smallest and lightest digital stills camera to feature a 20x optical zoom.”

Με υψηλής ποιότητας φακό Sony G είναι σχεδιασμένη για μεγάλη ποικιλία εικόνων, από wide-angle landscapes μέχρι και portraits.Υπάρχει και Optical Steadyshot, κάτι απίστευτα σημαντικό για λιγότερο camera-shake και blur με τη Sony να λέει πως image stabilisation είναι 2 φορές καλύτερη σε σχέση με άλλο 20x zoom μοντέλο, όπως το Sony HX20V.

Η ταχύτητα δε του autofocusing είναι καλύτερη με 3.6x την ταχύτητα της HX20V ενώ μέσα έχουμε έναν αισθητήρα 18.2 million pixel και πίσω μια οθόνη 3”, 460k ClearPhoto LCD.

Ok WiFi..

Υπάρχει ενσωματωμένο (ναι!) Wi-Fi για χρήση με το smartphone σαν wireless remote ενώ στέλνει και τις εικόνες από την κάμερα στο κινητό για sharing σε social networking sites.

Και πάλι δε, η Sony παρά το μικρό μέγεθος δίνει 500 εικόνες με μια φόρτιση.

Η πανίσχυρη Sony HX300

Sony HX300

Ολόφρεσκη και η Sony HX300, μια νέα bridge μηχανή με 50x Carl Zeiss Vario-Sonnar T* φακό και optical zoom. Έχει T* επίστρωση στο φακό και λιγότερες ανακλάσεις ενώ τα Super ED και ED γυαλιά δίνουν καλύτερο χρώμα – chromatic aberration.

Νέο και το προηγμένο Optical Steadyshot στη μηχανή ενώ μέσα ο αισθητήρας είναι ο Exmor R CMOS 20.4 εκατομμύριων pixel με Bionz επεξεργαστή και γρήγορο autofocus όπως και σε telephoto: Χ2 ταχύτητα για τη Sony HX300V σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Με DSLR-style σώμα έχει πολλά high-end χαρακτηριστικά όπως και manual focusing ring, custom buttons, jog dial και το Memory Recall mode.

Η Sony HX300 θα είναι κάπου στα £420 και η Sony WX300 στα £280 ενώ θα έρθουν σχετικά άμεσα.