Κατά πρώτον, κινητό…

LG - Optimus G

 

H LG θα ρίξει μέσα στο επόμενο διάστημα σε ευρωπαϊκές αγορές το πιο εξελιγμένο της smartphone, το Optimus G. Το κινητό θα κάνει ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στη Σουηδία, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Ελλάς, υπομονή..

Η ευρωπαϊκή εκδοχή του Optimus G έρχεται με Android Jelly Bean 4.1.2, ενώ θα έχει και οθόνη True HD IPS Plus της LG με τεχνολογία Zerogap Touch για “…την καλύτερη, πιο ομαλή και ευαίσθητη λειτουργία αφής που υπάρχει σήμερα σε smartphone.”  Η 4.7 άρα έχει ανάλυση 1280 x 768 και τεχνολογία IPS με Gorilla® Glass 2.

Στις πρόσθετες λειτουργίες σημειώστε:

  • QSlide: Μετά την αναβάθμιση του 2013, η λειτουργία QSlide επιτρέπει σε πολλές εφαρμογές να εκτελούνται ταυτόχρονα, σε επάλληλα layers της οθόνης. Το μέγεθος, η θέση και η διαφάνεια της οθόνης QSlide μπορούν να ρυθμίζονται ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Επίσης, εκτός από το ενσωματωμένο video player, η λειτουργία QSlide υποστηρίζει τώρα και τις εφαρμογές του browser, του ημερολογίου, των σημειώσεων, και της αριθμομηχανής.

  • Safety Care: Η λειτουργία Safety Care προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε δύσκολες καταστάσεις, στέλνοντας αυτομάτως SMS με τη γεωγραφική θέση του χρήστη, σε ανθρώπους που αυτός έχει επιλέξει, χρησιμοποιώντας διάφορα κριτήρια, όπως η κλήση σε αριθμό έκτακτης ανάγκης, η απενεργοποίηση της συσκευής για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα, ή μετά την ολοκλήρωση της κλήσης με κάποιο επιλεγμένη επαφή από το ευρετήριο.

  • Privacy Keeper: Η λειτουργία Privacy Keeper επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύπτουν την ταυτότητα του καλούντος — όνομα, αριθμό, φωτογραφία — κατά τις εισερχόμενες κλήσεις. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να εμφανιστούν σύροντας το σχετικό εικονίδιο προς κάποιο άκρο της οθόνης.

Η βελτιωμένη έκδοση Optimus G θα διαθέτει και: Google Now, το Filmstrip View και το Expandable Notification με το Google Now προσφέρει, σε πραγματικό χρόνο, εξατομικευμένη πληροφόρηση όπου υπάρχει ανάγκη. Το δε Filmstrip View απλοποιεί τη διαχείριση των φωτογραφιών, ενώ το Expandable Notification επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν περισσότερα notifications με μια ματιά, αλλά και να κάνουν προεπισκόπηση στο περιεχόμενο κατευθείαν από το notification area.

 

Ασύρματο Wireless Ultra High Definition (Ultra HD)…

H LG παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Mobile World Congress 2013 στη Βαρκελώνη και την τεχνολογία Wireless Ultra High Definition (Ultra HD) που αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγορά. Αυτό το συναρπαστικό χαρακτηριστικό νέας γενιάς επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν υλικό από το smartphone τους, όπως παιχνίδια ή βίντεο σε Ultra HD τηλεοράσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω ασύρματης μεταφοράς δεδομένων.

Η τεχνολογία ‘Wireless Ultra HD Transmission’ καθιστά εφικτή τη μεταφορά multimedia υλικού από το smartphone στην τηλεόραση γρηγορότερα και ομαλότερα από τις προηγούμενες τεχνολογίες μεταφοράς βίντεο.

Υπόσχεται σχεδόν μηδενική καθυστέρηση (lag) και απώλειες δεδομένων, η επόμενη γενιά των κινητών της LG επιτυγχάνει τα παραπάνω, διαθέτοντας διαρκείς και αξιόπιστες συνδέσεις WiFi. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής το οπτικοακουστικό υλικό προσαρμόζεται αυτόματα για να ταιριάζει με την ανάλυση της οθόνης της τηλεόρασης που δέχεται το σήμα, αποδίδοντας έτσι τέλειο οπτικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, το σύστημα ‘Wireless Ultra HD Transmission’ καταναλώνει τη μισή ενέργεια σε σχέση με άλλες παρόμοιες τεχνολογίες, απασχολώντας μικρό μέρος της ισχύος του κεντρικού επεξεργαστή του smartphone και άλλων επεξεργαστικών του πόρων.