Ναι, το μηχανάκι της Sony πέρα από τα specs έχει και τον πιο ενδιαφέροντα σχεδιασμό σε tablet. Και όμως, ένα κλού της ιστορίας είναι το νερό!

sony08

Αντί για τον σχεδιασμό “wedge” του πρώτου, πρώτου Sony Tablet S που έμοιαζε με διπλωμένο περιοδικό, το νέο Xperia Tablet Z που η Ιαπωνική εταιρία έριξε στη Mobile World Congress μοιάζει συμβατό. Αλλά: στη Barcelona το εντυπωσιακό 10.1άρι full HD – 1920 Χ 1080, με το λειτουργικό Android Jelly Bean 4.1 upgradeable σε version 4.2 και τον quad-core Qualcomm επεξεργαστή, είναι αδιάβροχο.

Ναι, το Xperia Tablet Z μένει έως και μια ώρα κάτω από ένα μέτρο νερό…

sony13

Άλλα highlights: το tablet δουλεύει και σαν υπέρυθρο universal remote για την TVs και όχι μόνο, ενώ η εταιρία έχει ετοιμάσει και την WatchNow app για να βλέπει τι είναι trending στην τηλεόραση με το που ενεργοποιείς την app.

Η δε TV SideView app υπάρχει στο Google Play store με περιλήψεις όσων είναι στον αέρα, cast, crew, related content και Twitter chatter. Η Sony λέει πως το σαλόνι είναι το νο1 σημείο για να χρησιμοποιήσεις tablets στις ΗΠΑ και ως gadgetfreak συμφωνούμε απόλυτα.

sony09

Το Xperia Z όμως έχει και 8-megapixel πίσω κάμερα και 2-megapixel front facing HD κάμερα ενώ η Sony έχει ρίξει πολύ τεχνολογία της μέσα με αυτόματη ρύθμιση settings για το περιβάλλον όπως π.χ macro closeups.

Με δε το NFC (Near Field Communication) η Sony δίνει transfer από ήχο, εικόνα και βίντεο σε tablet με συμβατή TV, smartphone ή ηχείο απλά με το ακούμπισμα.

Αυτονομία; δίνει 9 ώρες σε ενεργή χρήση χάρη και στην τεχνολογία Stamina για περισσότερο stand-by η Sony, τεχνολογία ποθυ έχει από τις κάμερες.

Το απόλυτα κορυφαίο tablet για $499 σε 16Gb και με $599 για 32GB. Λίγη υπομονή.