Είσαι ένας μεγάλος κατασκευαστής στον χώρο των καρτών γραφικών. Και πάλι όμως, οι μηχανικοί σου είναι λίγοι, μετρημένοι, τι κάνεις;

AMDs Temash based APU

Στην περίπτωση της Nvidia, αντί να δώσεις κάρτες γραφικών σε Sony και Microsoft για τις κονσόλες τους, επιλέγεις να εστιάσεις στα tablet. Και τελικά όπως συμβαίνει στην τρέχουσα γενιά των κονσολών,η AMD κέρδισε και τα τρια συμβόλαιο για την γενιά που μπαίνει στην αγορά. Το Nintendo Wii U χρησιμοποιεί υποσύστημα γραφικών της AMD ενώ και το PlayStation 4 χρησιμοποιεί τις AMDs Temash based APU με CPU και σύστημα γραφικών ενσωματωμένο.

AMDs Temash based APU 2

Το δε σύστημα Temash είναι ένα προϊόν στο οποίο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί η εταιρία καθώς η Nvidia ‘πουλάει’ μόνο γραφικά και όχι ενσωματωμένο chip με CPU και GPU on board. Το δε Xbox next (720) έχει επίσης μέσα κάτι σε AMD.

Όλα έρχονται όταν πριν μερικά χρόνια η Nvidia είχε να αποφασίσει αν θα ανταγωνιστεί στις next generation κονσόλες ή θα ετοιμάσει κάτι σε mobile όπως έκανε με τα Tegra. Καθώς λοιπόν η εταιρία δεν είχε αρκετούς τότε μηχανικούς για τη δουλειά, επέλεξε την αγορά των tablet και smartphone.

Αρχικά με το πρώτο Tegra νίκησε μόλις στο Microsoft Zune αλλά το Tegra 2 μπήκε σε κινητά όπως και το πρώτο dual-core, το LG Optimus 2X αλλά και μερικά tablet με το Tegra 3 να κερδίζει μέσα στο HTC One X όπως και μερικά tablets σαν το Google Nexus 7 και το Microsoft Surface RT. Το δε Tegra 4 είναι το επόμενο μοντέλο ενώ με την AMD να κερδίζει σε developers η Nvidia θα έχει μάχη και στα PC καθώς επικεντρώνεται στα mobile.