Για τη Sony είναι ένα πολύ σημαντικό στοίχημα.

sony-ps4

Και ναι, πέρα από τομείς όπως τις ψηφιακέ φωτογραφικές και βιντεοκάμερες, τους πετυχημένους VAIO και τις tv, η εταιρία εστιάζει πλέον έντονα στο gaming και τις φορητές συσκευές. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που εν αναμονή του PS4, η Sony Computer Entertainment, η μεγάλη ομπρέλα που καλύπτει τη δουλειά των PlayStation αλλάζει δομή.

Τμήματα όπως η Sony Liverpool, το στούντιο των Wipeout έκλεισαν και άλλες μικροαλλαγές είχαμε, με τη Sony Computer Entertainment Japan και Sony Computer Entertainment Asia να κλείνουν και με τις νέες εξελίξεις να γίνονται μια μονάδα.

Σύμφωνα με τη Sony, πάνω από την SCE θα μπει ο υπεύθυνος της Sony, Hiroshi Kawano, ενώ ο πρώην διευθυντής της Sony Asia, Hiroyuki Oda, θα είναι ο νο2.

Νέα θα είναι μια ομάδα με την ονομασία quality assurance team – δοκιμαστές game και μηχανικοί hardware ενώ θα ετοιμαστεί και μια νέα ομάδα marketing.

Το μόνο που δεν είναι γνωστό είναι η μοίρα των Sony Japan στούντιο. Εκεί για παράδειγμα ετοιμάζεται ένας PS4 launch τίτλος, το Knack, δύο PS3 downloadables όπως τα Rain και The Puppeteer ενώ η SCEJ επιβλέπει το The Last Guardian – στον 7ο χρόνο εξέλιξης (!)

Περισσότερο gaming σε μια ομπρέλα..