Το επερχόμενο uberμηχάνημα της Sony, το PlayStation 4, θα ανιχνεύει τις κινήσεις σου στο δωμάτιο με τη χρήση των light bars όπως βλέπουμε στο ολόφρεσκο, και άκρως επεξηγηματικό βίντεο από τη Sony που μόλις βγήκε…

Το νέο βίντεο εστιάζει στα χαρακτηριστικά του DualShock 4 controller, που είναι μέχρι στιγμής και το πρώτο στοιχείο του PlayStation 4 που αποκάλυψε η Sony. Τι νέο έχουμε; Μαθαίνουμε και νέα στοιχεία που ΔΕΝ γνωρίζαμε…

Στο λοιπόν πέραν των άλλων, ενδιαφέρον είναι πως ο controller θα δίνει εντολή στο μηχάνημα να ρυθμίζει το content του παιχνιδιού ή ότι άλλου, ανάλογα με τη θέση μας στο δωμάτιο.

Το παράδειγμα που θα δείτε είναι σε ένα split-screen multiplayer game, όπου αν αλλάξουν θέσεις οι δύο παίκτες, το PS4 θα αλλάξει και τις θέσεις της split screen.

Η δε light bar δίνει μέχρι τέσσερα διαφορετικά χρώματα για κάθε παίκτη ενώ στο βίντεο μαθαίνουμε και περισσότερα για το touch pad, στο κέντρο που χειριστηρίου, που “gives gamers natural gestures they are used to,” όπως λέει ο Sony Computer Entertainment Producer κος Nicolas Doucet.

Η Sony δεν λέει αν ήδη έχουμε games με το touch σε ανάπτυξη αλλά το DualShock 4 έχει και το Share button, γι να εγγράφεις και να ανεβάζεις highlights.

Ακόμη όλα είναι διαθέσιμα σε developers: “Everything has been tuned: sensitivity of the analog sticks, the triggers. The features were added without compromising the basic feel of the DualShock,” λέει ο κος Scott Rohde, SVP για Product Development της Worldwide Studios.

Για να δούμε: