Και φακός, και φωτογραφική και βιντεοκάμερα. Τρεις τίτλοι για τη Sony στα prestigious βραβεία της Sony για το 2013…

DSC-RX1_Right_FocusMode

ΚΑΛΥΤΕΡΗ PREMIUM CAMERA: DSC-RX1
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΚΟΣ CSC EXPERT: SEL1018 Φακός E-mount
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ: NEX-VG900

Ο έγκυρος και ανεξάρτητος οργανισμός TIPA (Technical Image Press Association) για ακόμη μια φορά αναγνώρισε την πρωτοπορία της Sony στο χώρο της ψηφιακής απεικόνισης μας λέει η ιαπωνική εταιρία που έχει άλλα τρία βραβεία στην προθήκη της. Ποια είναι;

Καλύτερη Premium Camera: Sony Cyber-shot DSC-RX1

Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μικρού μεγέθους στον κόσμο, η οποία ενσωματώνει αισθητήρα Exmor CMOS πλήρους καρέ 35mm, βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη premium μηχανή» της αγοράς. Διαθέτει φακό f2.0 35mm σταθερής εστιακής απόστασης “Carl Zeiss Sonnar” με αντι-ανακλαστική επίστρωση T*, ενώ κάθε στοιχείο του φακού έχει ρυθμιστεί προκειμένου να ταιριάζει απόλυτα με τον σχεδιασμό πλήρους καρέ του αισθητήρα. Προσφέροντας εκπληκτική ποιότητα εικόνας και πλήρεις χειροκίνητες ρυθμίσεις, με δυνατότητα ρύθμισης ISO 50 έως 25.600 (και έως ISO 102.400 στη λειτουργία μείωσης θορύβου σε πολλαπλά καρέ), η κάμερα μπορεί να εγγράψει βίντεο Full HD ανάλυσης, προσφέροντας πολυάριθμες λειτουργίες λήψης, όπως την Αυτόματη λειτουργία HDR, ενώ διαθέτει μία φωτεινή LCD οθόνη, 1.22 εκατομμυρίων κουκκίδων.
Περισσότερες πληροφορίες για την DSC-RX1 μπορείτε να βρείτε εδώ.
http://www.sony.gr/product/dsc-r-series/dsc-rx1#tab

Καλύτερος CSC φακός (CSC EXPERT LENS): Sony E-mount 10-18mm f/4 OSS

SEL1018_A-1200

Η αγορά των μηχανών με εναλλάξιμους φακούς (compact system) συνεχίζει να αναπτύσσεται με ενθαρρυντικούς ρυθμούς και οι λάτρεις της σειράς E-mount φακών της Sony έχουν να επιλέξουν μεταξύ μιας διαρκώς διευρυνόμενης γκάμας για τις λήψεις τους. Ο υπερευρυγώνιος φακός ζουμ 10-18 mm προσφέρει μέγιστο διάφραγμα f/4 σε όλο το εύρος εστιακής απόστασης (ισοδύναμο των 15-27mm). Αυτός ο ελαφρύς φακός (μόλις 225 γρ.) κατασκευάζεται από 10 στοιχεία από 8 ομάδες και περιλαμβάνει τρία ασφαιρικά στοιχεία και ένα οπτικό σύστημα ιδιαίτερα χαμηλής διάχυσης, τα οποία ελαχιστοποιούν τη σφαιρική απόκλιση και παραμόρφωση, εξασφαλίζοντας λιγότερη επικάλυψη ακόμα και με μέγιστο διάφραγμα. Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot της Sony προσφέρει αξιοσημείωτη ευελιξία στο φακό και μεγιστοποιεί τις εντυπωσιακές του επιδόσεις τόσο σε λήψεις στατικών φωτογραφιών, όσο και σε βίντεο, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ιδανική επιλογή για λήψεις τοπίων αλλά και εσωτερικών χώρων, προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αποτύπωσης εφέ προοπτικής ακόμη και σε υπευρυγώνιες ρυθμίσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για τον E-mount 10-18mm f/4 OSS μπορείτε να βρείτε εδώ.
http://www.sony.gr/product/ddl-wide-angle-lenses/sel-1018#tab

Καλύτερη βιντεοκάμερα: Sony NEX-VG900

NEX-VG900

Αναγνωρίζοντας περαιτέρω την εμπειρία της Sony στις υλοποιήσεις πλήρους καρέ, η NEX-VG900 βραβεύτηκε ως η κορυφαία βιντεοκάμερα. Διαθέτει έναν Exmor HD CMOS αισθητήρα πλήρους καρέ, ανάλυσης 24,3MP, και έχει τη δυνατότητα εγγραφής Full HD βίντεο στα 50p, 50i, 25p και 24p, ενώ αναπαράγει ασυμπίεστο βίντεο μέσω HDMI. Η VG900 συνεργάζεται τόσο με τους E-mount φακούς της Sony, όσο και με τους A-mount (μέσω του παρεχόμενου προσαρμογέα φακού LA-EA3), ενώ διαθέτει ένα εντυπωσιακό ηλεκτρονικό XGA OLED εικονοσκόπιο (2359k κουκκίδων), στο οποίο απεικονίζονται όλες οι ρυθμίσεις σε πραγματικό χρόνο. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο με τέσσερις κάψουλες σε χωρική διάταξη εγγράφει στερεοφωνικό ή Surround ήχο 5,1 καναλιών και ένας προαιρετικός προσαρμογέας XLR επιτρέπει τη σύνδεση επαγγελματικών μικροφώνων. Ο σχεδιασμός της προβλέπει χειριστήρια και πλήκτρα για πλήρεις χειροκίνητες ρυθμίσεις της ίριδας, της ταχύτητας κλείστρου, της ισορροπία λευκού και του κέρδους.
Περισσότερες πληροφορίες για την NEX-VG900 μπορείτε να βρείτε εδώ