Η ΖΤΕ ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, με την απόφασή της να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της, αλλά και με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία στην Ελλάδα κέντρου παραγωγής λογισμικού (Software Research & Development Center) για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

DSC_0241-1

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε κατ ιδίαν συνάντηση με ανώτερα στελέχη της ΖΤΕ στο Πεκίνο, ενώ ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Μυταράκη, τον προϊστάμενο του γραφείου στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Δρ. Δημήτρη Πτωχό και Έλληνες διπλωμάτες που επανδρώνουν το Ελληνικό προξενείο στην Σαγκάη, επισκέφτηκε το κέντρο έρευνας της ΖΤΕ στην Σαγκάη.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφτηκε με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, η εταιρία θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της στην Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ΖΤΕ είναι εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, διαθέτει πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες. Επιπλέον, στα άμεσα σχέδια της ΖΤΕ είναι και η δημιουργία στην Ελλάδα κέντρου παραγωγής λογισμικού (Software Research & Development Center) για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους εκμεταλλευόμενη το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων μηχανικών που είναι η πολύ μεγάλη εξειδίκευσή τους.

H ZTE έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα των τερματικών κινητής τηλεφωνίας και smarhphones, όσο και στα συστήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο και τα CPE’s, απολαμβάνοντας μεγάλα μερίδια αγοράς. Ο κ. Deng Chao, Country Manager ZTE Ελλάς δήλωσε σχετικά:

«Η ανάδειξη του Πειραιά σε διαμετακομιστικό κέντρο και η δημιουργία κέντρου παραγωγής λογισμικού αναμένεται ότι θα δημιουργήσουν σημαντικές θέσεις εργασίας σε τομείς ιδιαίτερα κρίσιμους για την ελληνική οικονομία, καθιστώντας την Ελλάδα οικονομική ‘πύλη’ της Ευρώπης για την εταιρία. Έχοντας συμπληρώσει 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα, με πελατολόγιο που περιλαμβάνει όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η ΖΤΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια στην Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για το έργο του Σύζευξις ΙΙ, καθώς και για πρωτοβουλίες για δημιουργία εθνικού δικτύου οπτικών ινών FTTH.