Όλα τα στοιχεία, επίσημα, από την Sony.

PS 6

H Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) ανακοίνωσε το σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation®4 (PS4™) (σειρά CUH-1000A), που θα κυκλοφορήσει σε μαύρο χρώμα (“Jet Black”) την ερχόμενη εορταστική περίοδο στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη.

Ο σχεδιασμός του PS4 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στη συνέντευξη Τύπου του PlayStation® στις 10 Ιουνίου 2013, εγκαινιάζοντας τη φετινή έκθεση Electronic Entertainment Expo (E3) στο Los Angeles. Το PS4 θα εκτίθεται αυτή την εβδομάδα στο «περίπτερο» της Sony Computer Entertainment America στην E3, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για video games στον κόσμο.

Η εσωτερική αρχιτεκτονική του συστήματος PS4, από την υποδοχή οπτικής μονάδας, έως την παροχή ρεύματος και το μηχανισμό ψύξης έχουν διαταχθεί ούτως ώστε να διατηρείται ο λεπτός κι ελαφρύς σχεδιασμός της συσκευής, αλλά και να επιτυγχάνεται ο συνολικά ευέλικτος χαρακτήρας του.

PS controller

Το PS4 διακρίνεται για τον απλό, αλλά σύγχρονο σχεδιασμό του, ο οποίος χαρακτηρίζεται από γραμμική κι επίπεδη σχεδιαστική φιλοσοφία. Η επιφάνεια του σώματος του PS4 χωρίζεται σε τέσσερις περιοχές, οι οποίες ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σχέδιο, με την υποδοχή του δίσκου, τα πλήκτρα, τη φωτεινή ένδειξη λειτουργίας και τον εξαεριστήρα να τοποθετούνται στα λεπτά σημεία που δημιουργούνται από τις ενώσεις των περιοχών. Η ένδειξη λειτουργίας είναι τοποθετημένη στην πάνω όψη της συσκευής, προκειμένου να φωτίζει, με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα του PlayStation, όταν ενεργοποιείται. Η μπροστινή και η οπίσθια όψη του PS4 διαθέτουν μια ελαφρά κλίση, αφενός για να προσφέρουν στους χρήστες εύκολη πρόσβαση στο πλήκτρο ενεργοποίησης και την υποδοχή του δίσκου, όταν είναι τοποθετημένο οριζόντια ή κάθετα, και αφετέρου για να «κρύβουν» τα καλώδια σύνδεσης. Το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με τις ματ επιφάνειες και το γυαλιστερό φινίρισμα, συνθέτουν την ιδιαίτερα εξελιγμένη εικόνα του PS4, το οποίο ως σύστημα ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς ταιριάζει άψογα οπουδήποτε κι αν τοποθετηθεί.

Στα περιφερειακά του PS4 περιλαμβάνεται το αυτόνομο ασύρματο χειριστήριο για PlayStation®4 (DUALSHOCK®4) και η PlayStation®Camera, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο λανσάρισμα. Αμφότερα τα αξεσουάρ θα κυκλοφορήσουν σε μαύρο (“Jet Black”).

Μεταξύ των επερχόμενων τίτλων παιχνιδιών για το PS4 από συνεργαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης και έκδοσης συγκαταλέγονται τα: Destiny™ της Bungie, Inc., σε συνεργασία με την Activision Publishers, Inc., Diablo® III της Blizzard Entertainment, Inc., KINGDOM HEARTS III και FINAL FANTASY® XV της SQUARE ENIX, Assassin’s Creed® IV Black Flag™ και Watch_Dogs™ της Ubisoft Entertainment, NBA® 2K14 της 2K Sports, The Elder Scrolls® Online των Bethesda Games Studios και Mad Max™ της Warner Bros. Interactive Entertainment. Συνολικά, θα κυκλοφορήσουν περισσότεροι από 110 τίτλοι. Το PS4 έχει ήδη κερδίσει ευρεία υποστήριξη από μια μεγάλη γκάμα εκδοτών παιχνιδιών, αλλά και ανεξάρτητων εταιρειών ανάπτυξης. Από το Φεβρουάριο του 2013, ο αριθμός των developers τίτλων αυξήθηκε από 126 σε 505.

Επιπρόσθετα σε στάδιο ανάπτυξης από τα SCE Worldwide Studios βρίσκονται περισσότεροι από 40 τίτλους, μεταξύ των οποίων και 12 νέα IP, συμπεριλαμβανομένων των Killzone: Shadow Fall, Knack, inFAMOUS: Second Son, #DRIVECLUB και The Order: 1886.*1 Από τους 30 και πλέον τίτλους που αναπτύσσονται τουλάχιστον οι 20 θα είναι διαθέσιμοι μέσα στο πρώτο έτος από την κυκλοφορία του PS4.

Η SCE θα υποστηρίξει σθεναρά το PS4 εν όψει του λανσαρίσματός του ως σύστημα ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς, μέσω της παρουσίασης νέων περιφερειακών και εντυπωσιακών τίτλων λογισμικού.

*1 Οι τίτλοι των παιχνιδιών είναι οι αυθεντικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις, προσωρινοί τίτλοι εργασίας. Οι τίτλοι ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή.

PS4 01 PS 5 PS 29 Playstation 4 2 Playstation 4 7

 

<PlayStation®4 >

Όνομα προϊόντος

PlayStation®4 Jet Black

Κωδικός προϊόντος

Σειρά CUH-1000A

Βασικός επεξεργαστής

Προσαρμοσμένος επεξεργαστής μονού chip

CPU: Aρχιτεκτονική x86-64 AMD “Jaguar”, 8 πυρήνων

GPU: 1,84 TFLOPS, Αρχιτεκτονική γραφικών AMD RadeonTM Graphics Core Next

GPU : 1.84 TFLOPS, Βασισμένη σε μηχανή γραφικών επόμενης γενιάς της AMD Radeon™

Μνήμη

GDDR5 8GB

Αποθηκευτικός χώρος

500GB Σκληρός δίσκος*1

Εξωτερικές διαστάσεις

Περίπου 275×53×305 χιλιοστά (πλάτος × ύψος × μήκος)

(περίπου, εξαιρείται η μεγαλύτερη διάσταση)

Βάρος

Περίπου 2.8 κιλά

Οπτική μονάδα BD/ DVD

(μόνο ανάγνωση)

BD × 6 CAV

DVD × 8 CAV

Είσοδοι/ Έξοδοι

2 × θύρες Super-Speed USBx (USB 3.0)

1 × θύρα AUX

Δικτύωση

Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ×1

IEEE 802.11 b/g/n

Bluetooth® 2.1 (EDR)

AV έξοδοι

Θύρα HDMI out

Οπτική θύρα DIGITAL OUT (OPTICAL)

Περιλαμβάνονται στη συσκευασία

1 × σύστημα PlayStation®4

1 × ασύρματο χειριστήριο (DUALSHOCK®4)

1 × Μονοφωνικά ακουστικά κεφαλής

1 × Καλώδιο παροχής εναλλασσόμενου ρεύματος

1 × Καλώδιο HDMI

1 × Καλώδιο USB