Η αλήθεια είναι πως αυτή ΕΙΝΑΙ καινοτομία!

QX10_with_XperiaZ

Όπως λοιπόν ακούμε εδώ και καιρό η Sony ετοιμάζει κάτι πραγματικά διαφορετικό: είναι ένα δίδυμο από τις επόνομαζόμενες “lens cameras”, δύο ειδικά δηλαδή αξεσουάρ (;!) που θα κουμπώνουν στο υπάρχον smartphone ή tablet σου.

Αυτές οι πραγματικά μοναδικές συσκευές θα ενσωματώνουν τον αισθητήρα, τον επεξεργαστή, ζουμ, WiFi σύνδεση και θύρα για κάρτα SD αλλά όχι την οθόνη και τα λοιπά τυπικά στοιχεία μιας μηχανής. Στην ουσία το κινητό ή άλλο φορητό μηχανάκι θα χρησιμοποιείται για να ελέγχεις τη συσκευή και να στήνεις τη φωτό όπως και να μεταδίδεις εικόνες.

Πως δουλεύει; τι φωτό δίνει; σε ποια μοντέλα;

Οι πληροφορίες μας έρχονται από το SonyAlphaRumors που μιλά για δύο μοντέλα, το DSC-QX10 και το DSC-QX100. To δεύτερο δε θα έχει εικόνα από ένα αισθητήρα 1 ίντσας ίδιο με της RX100 Mark II, ενώ ο άλλος θα είναι με 10x και 1/2.3-inch 18-megapixel CMOS αισθητήρα.

Σε ποια μοντέλα;

Μέχρι στιγμής είναι σίγουρα τα Sony 2013 smartphones και ειδικά τα Xperia Z και Xperia i1 με το ZL επίσης στα υπόψιν ενώ πληροφορίες μιλάνε και για tablets όπως και μη-Sony μοντέλα σαν τα iPhone ενώ θα υπάρχει και iOS app και Android app.

Τα περισσότερα, φυσικά στην Sony IFA press conference στις 4 Σεπτέμβρη…