Και επιτέλους τις έχουμε επίσημα…

ILCE-7R_wSEL55F18Z_right

Οι περισσότερες χωρίς καθρέπτη φωτογραφικές μηχανές είναι μέχρι σήμερα σε επίπεδα mid-range σε σχέση με τις DSLRs. Μέχρι σήμερα. Γιατί αυτά τα μοντέλα είναι τα πρώτα pro full-frame μηχανάκια με μεγαλύτερους από APS-C αισθητήρες σε σχέση με τις consumer DSLRs.

Παύση για σκέψη: FULL FRAME και στιλ λίγο classic και λίγο μοντέρνο. Ναι.

Οι δε Sony Alpha 7 και Alpha 7R ΕΙΝΑΙ η νέα μεγάλη πρεμιέρα της Sony, και οι πρώτες mirrorless με εναλλάξιμους φακούς κάμερες και full-frame τεχνολογία.

Ταυτόχρονα και οι πρώτες Sony mirrorless εκτός του NEX lineup. Η δε 7R έχει έναν 36-megapixel full-frame αισθητήρα και όπως έλεγαν κα οι φήμες, η δεύτερη είναι η Alpha 7 με τα 24-megapixel.

Στα θετικά και το μέγεθος: είναι πολύ πιο κομψές από τις μεγάλες DSLRs και με στιλ όπως η Olympus OM-D EM1 όπως και tilting LCD οθόνες, μια ακόμη πρωτιά.

ILCE-7_rear

Η δε higher-end 7R δεν έχει low-pass anti-aliasing φίλτρο ενώ η Alpha 7 έχει άλλο σύστημα εστίασης – hybrid phase/contrast detection autofocus system και 5fps σε ανάλυση.

ILCE-7_rear

ILCE-7R_wSEL35F28Z_top

sideview

Φυσικά εκτός των “Auto” mode, οι 7 και 7R έχουν χειροκίνητες ρυθμίσεις για μέχρι και 1/8000, ISO έως και 25,600, αλλά και διάφορα imaging effects όπως και Sweep Panorama mode.

Φυσικά και με Wi-Fi και NFC για συνεργασία με camera-centric apps ενώ έχουμε και 1080p βίντεο σε 60fps και 24fps με full manual exposure έλεγχο.

Ακόμη: θύρα ακουστικών, audio-level έλεγχο και uncompressed βίντεο έξοδο μέσω HDMI. Χρησιμοποιούν E-mount φακούς και A-mount DSLR φακούς με αντάπτορα ενώ δεν έχουν through-the-lens optical viewfinder, αλλά, eye-level OLED viewfinders με 2.4-million-dot ανάλυση.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: αδιάβροχες. Αυτά τα πρώτα για τα υπέροχα πλάσματα της Sony…

Πότε: “early December” με 50% το βάρος των full-frame DSLR.