Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν hi end bridge μηχανές;

RX10 with accessories

  • (ισοδύναμο με 35 χλστ.) με φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F2.8, σε όλα τα εστιακά μήκη

  • Εικόνες εξαίσιας ποιότητας με πλούσιες λεπτομέρειες από τον αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού Exmor R™ CMOS τύπου 1,0 ίντσας με 20,2 megapixel

  • Νέος επεξεργαστής BIONZ X™ με περίπου 3 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας και νέα μείωση ψηφιακού θορύβου ανά τμήματα

  • Γρήγορη, αθόρυβη και ακριβής αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης με το μηχανισμό Direct Drive SSM

  • Ταινίες full HD (1920×1080 – 60p/50p/25p) με έλεγχο PASM και είσοδο XLR για εξωτερικό μικρόφωνο, όπως στις επαγγελματικές βιντεοκάμερες

  • Νέο σκόπευτρο OLED Tru-Finder™ 1.440.000 dot και οθόνη LCD τύπου 3,0 με κλίση, με τεχνολογία WhiteMagic

  • Φωτογραφίες 4K και υποστήριξη τεχνολογίας απεικόνισης TRILUMINOS

  • Τεχνολογία NFC και Wi-Fi για εύκολη σύνδεση με smartphone & tablet

RX10_palen02-1200

Μην αφήνετε την ανάγκη σας για φορητότητα να σας οδηγεί σε συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας, στις δημιουργικές λειτουργίες και στο χειρισμό, που θα περίμενε κανείς από μια μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή. Η νέα Cyber-shot RX10 αποτελεί μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στις φωτογραφικές μηχανές bridge, για τους λάτρεις των DSLR, και αποδίδει εξαιρετική ποιότητα εικόνων, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον φακοί.

Ο σταθερός φακός Carl Zeiss Vario-Sonnar T* 24-200mm (ισοδύναμο με 35 χλστ.) F2.8 προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα ευκρίνειας και ισχύος, τα οποία θα περίμενε κανείς από εναλλάξιμους φακούς πολλαπλάσιου κόστους. Με εύχρηστο εύρος ζουμ, από ευρυγώνιος μέχρι τηλεφακός, αποτελεί τη λογική επιλογή σας για ατμοσφαιρικά πορτρέτα, κινηματογραφικά τοπία, σκηνές στην άγρια φύση, στο δρόμο και σε εσωτερικούς χώρους με φυσικό φωτισμό. Η δυνατότητα εστίασης σε αποστάσεις τόσο κοντινές, όσο 3 εκατοστά, τον καθιστά ιδανικό για πολύ λεπτομερή κοντινά Macro σε έντομα, λουλούδια και άλλα.

RX10_zoom-1200

Ένα φωτεινό, μέγιστο διάφραγμα F2.8, σε όλο  εύρος ζουμ, παρέχει την επιπλέον φωτεινότητα που αποδίδουν και οι εναλλάξιμοι φακοί prime. Εκτός από λήψεις σε χαμηλό φωτισμό, χωρίς αύξηση των ρυθμίσεων ISO, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εύκολα ομαλά, κυκλικά εφέ αποεστίασης φόντου («bokeh»), βελτιωμένα από το διάφραγμα ίριδας 7 λεπίδων. Η λειτουργία Optical SteadyShot συμβάλει στις καθαρές εικόνες χωρίς θόλωμα όταν κάνετε λήψεις με τη μηχανή στο χέρι – ακόμα και σε μακρύτερα εστιακά μήκη όταν το κούνημα του χεριού αποτελεί μία πρόκληση για τα μη σταθεροποιημένα οπτικά.

Άνετη στο κράτημα και με πλούσιο εξοπλισμό από χειροκίνητους ελέγχους, η Cyber-shot RX10 μοιάζει οικεία σε οποιονδήποτε είχε ποτέ μία φωτογραφική μηχανή DSLR. Μέσα στη φωτογραφική μηχανή, ο σχεδιασμός των σταθερών φακών επιτυγχάνει εξαιρετική απόδοση απεικόνισης σε αρμονία με τον μεγάλο, ευαίσθητο αισθητήρα εικόνας και τον εξελιγμένο επεξεργαστή BIONZ X, που πλέον, προσφέρει, κατά προσέγγιση, 3 φορές μεγαλύτερη βελτίωση στην ταχύτητα επεξεργασίας, σε σχέση με προηγούμενους επεξεργαστές BIONZ.

Όπως και στην περίφημη DSC-RX100 II, ο αισθητήρας Exmor R CMOS τύπου 1,0 ίντσας, οπίσθιου φωτισμού, με 20,2 ενεργά megapixels (κατά προσέγγιση) είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερος από αυτόν που διαθέτει μια compact φωτογραφική μηχανή. Η εξαιρετική ανάλυση και η αναπαράσταση υφής εκτινάσσεται στα ύψη, χάρη στον εξελιγμένο επεξεργαστή BIONZ X, που χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες αναπαραγωγής λεπτομερειών, μείωση ψηφιακού θορύβου, για συγκεκριμένες περιοχές, και μείωση της περίθλασης για πιο καθαρές, και ακόμα πιο όμορφες εικόνες με αναλυτικές λεπτομέρειες.

RX10_right_bgbk-1200

Η αυτόματη εστίαση είναι ταχεία και με γρήγορη απόκριση, χάρη στο νέο μηχανισμό Direct Drive SSM, ο οποίος λειτουργεί σε συνδυασμό με τον αισθητήρα Exmor R CMOS και τον ισχυρό επεξεργαστή BIONZ X. Η λειτουργία Lock-on AF παρακολουθεί με ακρίβεια κινούμενα θέματα, διατηρώντας την εστίαση του θέματός σας ακόμα και αν εξαφανιστεί στιγμιαία από το κάδρο και μετά επανεμφανιστεί. Η λειτουργία Eye AF, που αναπτύχθηκε πρόσφατα, διασφαλίζει ευκρινή πορτρέτα με το βλέμμα του μοντέλου σας πάντα σε καθαρή εστίαση, ακόμα και αν δεν κοιτάζει κατευθείαν σε σας. Επιπλέον, διατίθεται μια σειρά τριών επιλέξιμων μεγεθών για το κάδρο spot AF. Αυτό μειώνει το ρίσκο των τυχαίων σφαλμάτων εστίασης με πολύ μικρά αντικείμενα, όπως κοντινά πλάνα macro εντόμων.

RX10_wide-1200

Εκτός από άψογες φωτογραφίες, η φωτογραφική μηχανή διαθέτει και εξίσου εντυπωσιακές δυνατότητες για τη δημιουργία ταινιών. Ο νέος ισχυρός επεξεργαστής BIONZ X έχει περίπου τρεις φορές την ταχύτητα επεξεργασίας των επεξεργαστών BIONZ της προηγούμενης γενιάς της Sony. Χρησιμοποιώντας στο έπακρο την ποιότητα του φακού μεγάλου διαφράγματος, διαβάζει τα δεδομένα από κάθε ένα από τα pixels του μεγάλου αισθητήρα, για να δημιουργήσει εξαιρετικά ομαλό, βίντεο Full HD με πολλές λεπτομέρειες. Μπορείτε να γυρίσετε πλάνα ταινιών σε ταχύτητα κάδρων 50p (προοδευτικό AVCHD) ή σε κινηματογραφικό 25p, με πλήρες έλεγχο στις λειτουργίες έκθεσης P/A/S/M. Μια «καθαρή» έξοδος HDMI επιτρέπει τον έλεγχο των βίντεο σε εξωτερική οθόνη ή την εγγραφή τους σε ξεχωριστή συσκευή αποθήκευσης.

RX10_rear_bgbk-1200

Ένας μετρητής για το επίπεδο του ήχου καθώς και τα ρυθμιζόμενα επίπεδα διασφαλίζουν ότι οι ταινίες θα ακούγονται, όσο καλά φαίνονται. Χάρη στο βύσμα μικροφώνου και στην έξοδο για ακουστικά, μπορείτε να παρακολουθείτε με ακρίβεια το επίπεδο του ήχου. Με το κιτ του προαιρετικού προσαρμογέα XLR-K1M μπαίνετε στον κόσμο της εγγραφής ήχου επαγγελματικής ποιότητας, επιτρέποντας την προσθήκη ενός εξωτερικού μικροφώνου, μέσω του ισορροπημένου τερματικού XLR.

Το νέο σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης OLED Tru-Finder, με υψηλή ανάλυση 1.440.000 dots, προσφέρει ευκρινή ορατότητα  του υποκειμένου σας από άκρη σε άκρη, καθώς και μια ευρεία γωνία προβολής 33° (περίπου). Για να έχετε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στις συνθέσεις σας, η ευκρινής, φωτεινή οθόνη LCD, τύπου 3,0, White Magic™, γέρνει προς τα πάνω ή κάτω για εύκολο καδράρισμα κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή ψηλά ή κάτω χαμηλά.

Το ελαφρύ, γερό σώμα της φωτογραφικής μηχανής, από κράμα μαγνησίου, είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία και διαθέτει προστατευτικά για μεγαλύτερη αντοχή στις εξωτερικές χρήσεις, ενώ αποτελεί δέλεαρ για τους αφοσιωμένους εραστές της φωτογραφίας.

RX10_Lens_All_CarlZ-1200

Η εύκολη, εργονομική λειτουργία βελτιώνεται από τους άφθονους ελέγχους που παρέχουν ευελιξία τύπου DSLR για προηγμένους χρήστες. Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε ελεύθερα τις λειτουργίες χειρισμού για το δακτύλιο διαφράγματος. Ακούστε το «κλικ» όταν ρυθμίζετε χειροκίνητα το δακτύλιο του διαφράγματος, ή αλλάξτε τις λειτουργίες για ομαλή, συνεχή ρύθμιση χωρίς κλικ – ιδανική επιλογή, εάν γυρίζετε ταινίες ή δεν θέλετε να ενοχλήσετε το θέμα σας. Υπάρχουν, επίσης, επτά προσαρμόσιμα κουμπιά, και μια οθόνη LCD στο επάνω μέρος, για άμεση επιβεβαίωση της έκθεσης και άλλων βασικών ρυθμίσεων.

Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μπορούν να προβάλλονται απευθείας σε τηλεόραση 4K, που προσφέρει τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από τη Full HD. Ενώ, χάρη στην υποστήριξη της τεχνολογίας TRILUMINOS Colour, έχετε στη διάθεσή σας μια εντυπωσιακή παλέτα πλούσιων, φυσικών χρωμάτων κατά την προβολή ταινιών και φωτογραφιών, που τραβήχτηκαν με την Cyber-shot RX10, σε μια συμβατή τηλεόραση BRAVIA με τεχνολογία TRILUMINOS Display.

Το ενσωματωμένο Wi-Fi επιτρέπει την εύκολη σύνδεση με ένα άγγιγμα με το Xperia™ ή το smartphone ή το tablet σας με λογισμικό Android, συμβατό με τεχνολογία NFC. Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας ασύρματα στην κινητή σας συσκευή, ή προβάλετέ τις στην HD τηλεόραση σας και σε άλλες συσκευές του οικιακού σας δικτύου. Εγκαθιστώντας την εφαρμογή PlayMemories Mobile έκδοση 3.0, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως ένα εύχρηστο τηλεχειριστήριο για να ενεργοποιήσετε το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής.

Χάρη στη σειρά συμβατών αξεσουάρ από τη Sony, μπορείτε να επεκτείνετε τις δημιουργικές επιλογές σας ακόμα περισσότερο. Η LCJ-RXE είναι μια πολύ καλής ποιότητας θήκη που προστατεύει τη μηχανή από τη σκόνη και τα χτυπήματα. Συνδέστε το στερεοφωνικό μικρόφωνο ECM-XYST1M μέσω του Multi Interface Shoe™ της φωτογραφικής μηχανής, για να έχετε καθαρούς διαλόγους και ήχους περιβάλλοντος, όταν γυρίζετε βίντεο HD. Μπορείτε επίσης να φωτίσετε το θέμα σας με το ισχυρό φλας HVL-F43M ή το φως για βίντεο, HVL-LEIR1 Video IR, που λειτουργεί με μπαταρίες.

Η «όλα σε ένα», compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot RX10, από τη Sony, διατίθεται για προ-παραγγελία από την τοποθεσία http://www.sony.co.uk/product/dsc-r-series/dsc-rx10 και για αγορά από τα μέσα Νοεμβρίου.

Βασικές προδιαγραφές

 

DSC-RX10

 

Αισθητήρας εικόνας

Τύπος

Αισθητήρας Exmor R CMOS τύπου 1,0 (13,2 x 8,82 χλστ.)

 

Αριθμός pixel (ενεργών)

Περίπου 20,2 megapixel

Φακός

Τύπος

Carl Zeiss Vario-Sonnar T*

 

Αριθμός F

(Μέγιστο διάφραγμα)

Σταθερά F2.8

 

Εστιακό μήκος

(ισοδύναμο με φορμά 35mm)

8,8-73,3mm

(24-200mm)

 

Οπτικό ζουμ

8,3x

Σύστημα εγγραφής (φωτογραφίες)

Φορμά εγγραφής

JPEG, RAW (φορμά Sony ARW 2,3)

Σύστημα εγγραφής (ταινία)

Φορμά εγγραφής

Συμβατό με φορμά AVCHD Έκδ.2.0 /MP4

Μέσα αποθήκευσης

Κάρτες μνήμης Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SD, SDHC (συμβατές με UHS-It), SDXC (συμβατές με UHS-I)

 

Ευαισθησία ISO

Φωτογραφίες:

Αυτόματο (ISO125-12800, επιλέξιμο με ανώτερο/κατώτερο όριο), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800 (επεκτάσιμο μέχρι ISO80/100), Multi-Frame NR: Αυτόματο (ISO125-25600)200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600

Ταινίες:

Αυτόματο (ISO125Level-ISO6400Level, επιλέξιμο με ανώτερο/κατώτερο όριο), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800

 

Φίλτρο μείωσης θορύβου (ND)

Αυτόματο / Ενεργοποιημένο (3 βήματα) / Απενεργοποιημένο

 

Σκόπευτρο

Τύπος

Ηλεκτρονικό σκόπευτρο τύπου 0,39 (OLED)

 

Αριθμός κουκίδων (dots)

1.440.000 dot

 

Κάλυψη πεδίου

100%

 

Μεγέθυνση

Δίοπτρο περίπου 0,70 x (με φακό 50mm στο άπειρο, -1m-1)

Οθόνη LCD

Τύπος

Τύπος TFT 7,5 εκ. (3.0-type) / Xtra Fine

 

Αριθμός κουκίδων (dots)

1.228.800 dot

 

Ρυθμιζόμενη γωνία

Επάνω κατά 84 μοίρες, περίπου, Κάτω κατά 43 μοίρες, περίπου

Wi-Fi

Προβολή σε smartphone

Ναι

 

Αποστολή στον υπολογιστή

Ναι

 

Προβολή σε τηλεόραση

Ναι

NFC

Ναι (συμβατό με NFC Forum τύπου 3 Tag,

Τηλεχειριστήριο One-touch, Κοινή χρήση με One-touch)

 

Ήχος

Μικρόφωνα

Ναι (στερεοφωνικό βύσμα mini 3,5 χλστ. )

 

Ηχείο

Μονοφωνικό

 

Ακουστικά  

Ναι

Διαστάσεις (χωρίς τις προεξοχές)

129,0 x 88,1 x 102,2 χλστ.

 

Βάρος

Κατά προσέγγιση 755 γρ. (μόνο το σώμα)

Κατά προσέγγιση 813 γρ. (με τη μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo)