…και η Sony Europe ενώνει τις δυνάμεις της με τη μουσική βιομηχανία για να προωθήσει τον ήχο υψηλής ανάλυσης.

hap-s1

Νέα προϊόντα προσφέρουν εξαιρετική ψηφιακή αναπαραγωγή μουσικής σε επιλεγμένα μοντέλα με κομμάτια υψηλής ανάλυσης από τη Universal Music, τη Warner Music και τη Sony Music

Η Sony Europe ανακοίνωσε, σήμερα, μία καινούργια πρωτοβουλία, που θα χαρίσει στους μουσικόφιλους έναν καλύτερο τρόπο για να βιώνουν τις αγαπημένες τους ηχογραφήσεις.

HAP-S1-silver

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει μία νέα σειρά προϊόντων της Sony, που καθιστούν τον ήχο υψηλής ανάλυσης μια πιο εύχρηστη, πιο ακαταμάχητη και πιο οικονομική εμπειρία ακρόασης για τους λάτρεις της ψηφιακής μουσικής, σε όλο τον κόσμο. Προς υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, επιλεγμένα προϊόντα της Sony θα διαθέτουν προεγκατεστημένα κομμάτια υψηλής ανάλυσης, από τη Universal Music Group, τη Warner Music Group και τη Sony Music Entertainment.

«Έχουν περάσει περισσότερο από δέκα χρόνια από την πρώτη φορά που έγινε ψηφιακό download αρχείων MP3 και παρουσιάστηκαν οι συσκευές αναπαραγωγής μουσικής στο κοινό, τώρα, έφτασε η στιγμή να προσφέρουμε προϊόντα ήχου υψηλής ανάλυσης, που φέρνουν όσους αγαπούν τη μουσική πιο κοντά στις αγαπημένες τους ηχογραφήσεις, και τους δίνεται η δυνατότητα να τις βιώσουν, όπως ακριβώς θα ήθελαν οι καλλιτέχνες, οι παραγωγοί και οι μηχανικοί ήχου.», δήλωσε ο John Anderson, Αντιπρόεδρος του Home Entertainment & Sound, στη Sony Europe.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία ήχου υψηλής ανάλυσης διασφαλίζει, ότι πέρα από την μεγάλη ευκολία, οι λάτρεις της μουσικής, της σύγχρονης γενιάς, θα έχουν και την ευκαιρία να απολαμβάνουν ψηφιακά download με την ποιότητα ήχου που είχαν, ανέκαθεν, οι δίσκοι LP και τα CD.

Σύμφωνα με έρευνες, που διεξήχθησαν πρόσφατα από την Consumer Electronics Association, σχεδόν το 90 τοις εκατό όλων των καταναλωτών κατέταξαν την ποιότητα του ήχου ως το πιο σημαντικό κριτήριό τους στην ακρόαση μουσικής. Επιπλέον, περισσότεροι από το 60 τοις εκατό, δήλωσαν ότι θα περίμεναν να υπάρχει επιπρόσθετο κόστος για περιεχόμενο υψηλότερης ποιότητας ήχου.

Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι το download υψηλής ανάλυσης και η διαδικασία μεταφοράς να γίνονται εύκολα και απλά, χωρίς το μπέρδεμα των πολλών φορμάτ υψηλής ανάλυσης, που υπάρχουν διαθέσιμα.

Η Sony, για να συμβάλει σε αυτήν την πρωτοβουλία παρουσίασε, πρόσφατα, κάποια νέα προϊόντα για ψηφιακή μουσική υψηλής ανάλυσης, τα οποία σχεδιάστηκαν, ώστε να ικανοποιούν σχεδόν κάθε ανάγκη του καταναλωτή, όποιος και αν είναι ο τρόπος ζωής του.

«Όλες οι νέες συσκευές ήχου υψηλής ανάλυσης της Sony σχεδιάστηκαν για να αποδίδουν τον καλύτερο δυνατό ψηφιακό ήχο και να αναπαράγουν όλες τις λεπτομέρειες και τις λεπτές αποχρώσεις που υπάρχουν στην αγαπημένη μουσική των πελατών μας. Κάθε μια από αυτές τις λύσεις θα προσφέρει στους λάτρεις της μουσικής ό,τι χρειάζονται για να απολαμβάνουν μία εξαιρετική – αντισυμβατική – ακουστική εμπειρία.» δήλωσε ο Alberto Ayala, Διευθυντής στο Home Audio Video, της Sony Europe.

Ως βασικό συστατικό αυτής της πρωτοβουλίας, η Sony θα διαθέσει στην αγορά της Ευρώπης επιλεγμένες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, ήχου υψηλής ανάλυσης, με προεγκατεστημένα 15 κομμάτια με ήχο υψηλής ανάλυσης, παρουσιάζοντας κάποιες από τις καλύτερες ηχογραφήσεις από καταλόγους, που ξεχώρισαν, από τη Sony Music Legacy Recordings, τη Universal Music και τη Warner Music.

«Σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν περισσότεροι, από ποτέ, τρόποι για να βρίσκετε και να ακούτε μουσική – είτε είστε στο σπίτι, είτε στο δρόμο – αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να αναπτυχθεί μια εμπειρία ήχου υψηλής ποιότητας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες που παρουσιάζονται φέρνοντας τη ζωντάνια , τις λεπτομέρειες και τις λεπτές αποχρώσεις του ήχου, που απολάμβαναν οι προηγούμενες γενιές φανατικών της μουσικής, σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των μουσικών προτιμήσεων.», δήλωσε ο Niamh O’Reilly, Senior Director του Digital, στη Sony Music Entertainment.

«Η Warner Music είναι ένας αφοσιωμένος πρωτοπόρος δυναμικών εμπειριών που φέρνει τα οράματα των καλλιτεχνών στους θαυμαστές τους, με υψηλότατη ποιότητα. Ως εκ τούτου, είμαστε παθιασμένοι υποστηρικτές και υλοποιητές της μουσικής υψηλής ανάλυσης. Δεδομένου του παγκόσμιου αποτυπώματος της Sony και της εμπειρίας της στο marketing, αυτές οι συσκευές με προεγκατεστημένα κομμάτια μουσικής θα είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να ξεσηκωθεί ένα ευρύτερο κοινό από τις δυνατότητες και τα οφέλη του ήχου υψηλής ανάλυσης.» δήλωσε ο Matt Signore, Πρόεδρος της Artist & Label Services, στη Warner Music Group.

Για να εκπαιδευτούν οι καταναλωτές και να ασχοληθούν με τον ήχο υψηλής ανάλυσης, η Sony δημιούργησε ένα νέο portal, στην τοποθεσία http://www.sony.gr/hub/ixos-ypsilis-analysis, το οποίο παρουσιάζει κορυφαία καταστήματα ψηφιακής μουσικής υψηλού ήχου και ενσωματώνει έναν εύχρηστο οδηγό στον ήχο υψηλής ανάλυσης. Επιπλέον, η Sony θα παρέχει σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους υποστήριξη, όπως φυλλάδια προϊόντων, λευκά βιβλία, εκπαίδευση και παρουσιάσεις.

Τα παρακάτω κομμάτια θα είναι προεγκατεστημένα σε επιλεγμένα προϊόντα ήχου υψηλής ανάλυσης της Sony:

– Blood, Sweat & Tears, Spinning Wheel
– Dave Brubeck Quartet, Blue Rondo A la Turk
– Miles Davis, So What
– Herbie Hancock, Watermelon Man
– Wynton Marsalis, Lazy Afternoon
– Willie Nelson, Georgia On My Mind
– Santana, Black Magic Woman
– James Taylor, Your Smiling Face
– Luther Vandross, Never Too Much
– Elephant Revivals, Don’t Drift Too Far
– Lara Ruggles, Snowflakes
– Grandkey, Bouquet
– Grandkey, Forget You
– Grandkey, Love Letter

Η Sony συνεργάζεται με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Lang Lang, ως πρεσβευτή των νέων προϊόντων της με ήχο υψηλής ανάλυσης.

Ο νικητής του Βραβείου Classic Brit International Artist για το 2013 μάς αποκαλύπτει αποκλειστικά για ποιον λόγο πιστεύει ότι η ακρόαση με ήχο εξαιρετικής ποιότητας είναι τόσο σημαντική.

«Οι πιανίστες ή οι μουσικοί, όλοι μας εξασκούμαστε με απόλυτη αφοσίωση και συγκέντρωση, έχοντας ως στόχο να ανακαλύψουμε το πιο σύγχρονο και τον καλύτερο ποιοτικά ήχο, που υπάρχει.

Η ποιότητα είναι το πιο σημαντικό σημείο για το επάγγελμά μας.

Μερικές φορές, μπορεί να ακούσεις ένα playback και να μην είσαι τόσο χαρούμενος, τόσο ικανοποιημένος, επειδή αυτό που προσπάθησες να παίξεις δεν αποδίδεται καλά από τις ηχογραφήσεις.

Ειδικά για το πιάνο, είναι απαραίτητο να έχουμε τον λεγόμενο χρυσό ήχο.

Η Sony έχει μια μεγάλη παράδοση στην ποιότητα ήχου υψηλού επιπέδου στη μουσική καθώς και σε προϊόντα μουσικής.

Ο ήχος υψηλής ανάλυσης είναι κάτι που φέρνει τα ακούσματά σας, ζωντανά στο καθιστικό σας, με ακριβέστερο τρόπο, με περισσότερους χρωματισμούς και περισσότερο συναίσθημα, πλησιάζοντας την πραγματικότητα πιο κοντά στα αυτιά και την καρδιά σας.

Δεν έχω ακούσει ποτέ μου, τόσο ακριβή και ρεαλιστικό ήχο, που να είναι τόσο κοντά σε αυτό που προσπαθώ να επιτύχω με τη μουσική μου. Είναι πραγματικά μεγαλειώδες.

Πιστεύω ότι αυτό το νέο προϊόν της Sony μάς προσφέρει την απόλαυση της ακρόασης της μουσικής σε διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετικά περιβάλλοντα και μας δίνει μια έκτη αίσθηση προς τα εσωτερικά μας συναισθήματα.

Ελπίζω αυτό το νέο προϊόν να εμπνεύσει μία νέα γενιά εμπειρίας ακρόασης.»