Δεκαετίες μετά…

SR-72 2

Το ειδικό τμήμα της Lockheed Martin, το διάσημο Skunk Works αποκάλυψε τον διάδοχο του SR-71 Blackbird. Και είναι μια ιστορική στιγμή για την αεροπλοΐα, την τεχνολογία και την εξέλιξη.

Είναι το Aviation Week and Space Technology δια του κυρίου Guy Norris που αποκάλυψε αυτό το σκάφος που Lockheed Martin ονομάζει SR-72. Θα είναι στο μέγεθος του Blackbird αλλά θα έχει τη διπλάσια ταχύτητα τους σκάφους των 60s: ναι, 6 φορές η ταχύτητα του ήχου…

Ταχύτητες Mach 6 θα κάνει τακτικά μόνο αυτό που πέτυχε το North American X-15 με το SR-71 Blackbird να έχει τότε το Mach 3 για… πρωϊνό ενώ μετά από 35 αποσύρθηκε το 1998: έχει ακόμη το Los Angeles προς Washington D.C. σε 64 λεπτά 20”.

Πολλά είχαμε ακούσει για το SR-72 αλλά το Aviation Week λέει πως θα έχει και επιθετική κατεύθυνση ενώ η Lockheed Martin μίλησε στο Aviation Week για τη δουλειά της με την Aerojet Rocketdyne ώστε να φτιαχτεί μια μηχανή με συνδυασμό scramjet και τουρμπίνας για Mach 6 επιδόσεις.

SR-73

Ο κινητήρας για το SR-72 θα χρησιμοποιεί τον turbine-based combined cycle (TBCC) κινήτηρα, έναν scramjet δηλαδή. Η Lockheed Martin είπε στο Aviation Week πως έχει την τεχνολογία και ένα μοντέλο demonstrator της τεχνολογίας του SR-72 θα πετά το 2023.

Το SR-72 θα είναι σε υπηρεσία το 2030…