Στο Japan η Tokyo Electric Power Company (TEPCO) ξεκινά το δύσκολο έργο του καθαρισμού του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Fukushima Daiichi…

mhi super giraffe

Αλλά αφού είμαστε Ιαπωνία, η χώρα των robot δεν σταματά ποτέ. Και η Mitsubishi Heavy Industries (MHI) έφτιαξε ΑΥΤΟ το σουπερgadget με την ονομασία MHI-Super Giraffe που είναι ένα ειδικό ‘χέρι’ με ύψος 8 μέτρα που είναι ΚΑΙ ηλεκτρικό με τη βοήθεια της τεχνολογίας των αυτοκινήτων.

Το Super Giraffe (Global Innovative Robot Arm For Future Evolution) ζυγίζει 4 τόνους και κινείται με την… αστραπιαία ταχύτητα των 6 χλμ/ώρα με τις μπαταρίες του i-MiEV ώστε να δουλεύει για 5 ώρες με μια φόρτιση.

mhi super giraffe 2

Το μηχανάκι που έρχεται από τα anime φτιάχτηκε μαζί με μοντέλα των Toshiba, Hitachi, Honda και τη βοήθεια της Cyberdyne ως μέρος ενός προγράμματος με την ονομασία “Research and Development Project for an Unmanned Disaster Response System” από τον Οργανισμός New Energy and Industrial Technology Development Organization και έρχεται να προστεθεί στο άλλο ρομπότ της Mitsubishi για έλεγχο πυρηνικών εργοστασίων, το MHI-MEISTeR….