Το όραμα της ιαπωνικής εταιρείας: νέα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, περιεχόμενο και υπηρεσίες…

kdl-65w955b_btyD_wd_with_ill

Οι πλέον πρόσφατες τεχνολογίες στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα της Sony, που παρουσιάζονται στην έκθεση CES 2014, έχουν κάτι για τον καθένα – από τηλεοράσεις με πάρα πολύ υψηλή ανάλυση 4Κ, μέχρι φωτογραφικές μηχανές για κάθε τύπο φωτογράφου, και smartphones που αναδιαμορφώνουν τις κινητές επικοινωνίες, αλλά, και ένα νέο concept για όσους έχουν πολύ δραστήριο lifestyle: την εμπειρία SmartWear.

Όπως μας λέει η εταιρία, συνεχίζοντας τη δέσμευσή της να επαναπροσδιορίζει διαρκώς την εμπειρία των χρηστών, η σειρά προϊόντων της Sony, στην έκθεση CES 2014, επικεντρώνεται σε ένα κυρίως θέμα: «Το παιχνίδι» (Play).

«Με την έκφραση «παίζει», εννοείται ότι ο καταναλωτής παίζει παιχνίδια σε κονσόλες, παίζει μουσική, βλέπει ή συμμετέχει σε αθλήματα, ακόμα – ακόμα ότι πατάει το «play» στην αγαπημένη του συσκευή – αλλά πάνω από όλα, εννοείται ότι διασκεδάζει», δήλωσε ο Mike Fasulo, πρόεδρος και COO της Sony Electronics. «Τα καινούργια μας προϊόντα σχεδιάστηκαν για να είναι κοντά στους καταναλωτές, βελτιώνοντας την απόλαυση που νιώθουν κάνοντας τις δραστηριότητες, που ήδη αγαπούν. Εκπροσωπούν την ουσία αυτού που κάνει τη Sony να πηγαίνει μπροστά, συνδυάζοντας τεχνολογία και συναίσθημα για να εμπνεύσουν τον ενθουσιασμό, που μόνο η Sony μπορεί να προκαλέσει.»


Τι ΘΕΛΕΙ η ‘πελάτης-πολίτης’;

Στην έκθεση CES 2014, η Sony συνδυάζει προϊόντα, περιεχόμενο και υπηρεσίες online για να δημιουργήσει μια καθηλωτική και δυναμική εμπειρία ψυχαγωγίας – μέσα και έξω από το σπίτι.

Τηλεόραση και περιεχόμενο 4K

Το οικοσύστημα 4Κ της Sony περικλείει όλες τις διαστάσεις της σύλληψης, της παραγωγής και της απόλαυσης του περιεχομένου 4Κ, με νέες τηλεοράσεις, σε διάφορα μεγέθη, την πρώτη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων 4K, την υπηρεσία λήψεων και τις καταναλωτικές βιντεοκάμερες 4K. Στην έκθεση CES 2014, η Sony επιδεικνύει τα πρωτοπόρα επιτεύγματά της σε αυτούς τους τομείς.

Η σειρά τηλεοράσεων 4K Ultra HD BRAVIA της Sony μεγαλώνει με ναυαρχίδα την X95, 85 ιντσών, η οποία διαθέτει τεχνολογία X-tended Dynamic Range PRO με έναν μοναδικό αλγόριθμο οπίσθιου φωτισμού για να επιτυγχάνει ένα μεγαλύτερο δυναμικό εύρος φωτεινότητας με υψηλότερες κορυφώσεις και βαθύτερα μαύρα.

Στις τηλεοράσεις 4K Ultra HD BRAVIA έρχεται να προστεθεί η σειρά X9, με το στυλ «Wedge» που εξοικονομεί χρόνο, είτε στερεώνεται σε βάση, είτε κρέμεται σε τοίχο και βελτιώνει την απόδοση με ενσωματωμένο woofer, tweeter και subwoofer για πλούσιο ήχο που περιβάλλει το θεατή.

Όπως και στα νέα μοντέλα της σειράς 4K BRAVIA X85 της Sony, όλες οι τηλεοράσεις 4K BRAVIA του 2014 έχουν ενσωματωμένο τον αποκωδικοποιητή hardware 4K 60P HEVC, που ανήκει στη Sony, για να αναπαράγουν νέες φόρμες περιεχομένου 4K πιο εύκολα.

Η Sony παρουσιάζει τέσσερις καινούργιες τηλεοράσεις BRAVIA Full HD, σε νέα μεγέθη οθονών, με νέες επιλογές προβολής και περισσότερη διαδραστικότητα, κάθε μια από αυτές διαθέτει τον επεξεργαστή εικόνας X-Reality™ PRO, της Sony, για περισσότερο ακριβείς και ρεαλιστικές εικόνες.

Συστήματα ψηφιακής οπτικής απεικόνισης

Η δημιουργία περιεχομένου είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας των χρηστών της Sony. Τον τελευταίο χρόνο η Sony έκανε πολύ σημαντικά βήματα στην ψηφιακή απεικόνιση, από τη σειρά QX των φωτογραφικών μηχανών-φακών, μέχρι τις compact φωτογραφικές μηχανές εναλλάξιμων φακών full-frame α 7/α 7R και τη φωτογραφική μηχανή RX10 με σταθερούς φακούς.

A5000_wSELP1650_kiseki_silver (1)

Καινούργια παρουσία στην έκθεση CES είναι η α 5000, της Sony, η πιο μικρή και πιο ελαφριά φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς APS-C, στον κόσμο. Αυτό το μοντέλο χωρίς καθρέπτη συνδυάζει υψηλή ποιότητα εικόνας με Wi-Fi και NFC και είναι ιδανικό για λάτρεις της φωτογραφίας, που αναζητούν μια μικρή φωτογραφική μηχανή, αλλά και για τους κατόχους φωτογραφικής μηχανής point-and-shoot, που θέλουν να ανέβουν κατηγορία. Όσον αφορά στις βιντεοκάμερες, στη Handycam FDR-AX1E 4K, της Sony, έρχεται να προστεθεί η FDR-AX100E, η οποία είναι περίπου κατά 74% μικρότερη και 67% ελαφρύτερη για άνετες λήψεις με το ένα χέρι. Αυτή η νέα βιντεοκάμερα διαθέτει αισθητήρα εικόνας Exmor R™ CMOS  τύπου 1 ίντσας, με οπίσθιο φωτισμό, και επεξεργαστή εικόνας BIONZ X για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Ο φακός ZEISS Vario-Sonnar T* με μεγάλη διάμετρο έχει βελτιστοποιηθεί για λήψη ταινιών, και χάρη στις τεχνολογίες Wi-Fi και NFC, οι χρήστες μπορούν γρήγορα και εύκολα να συνδέονται με άλλες συσκευές όπως smartphones και tablets. Η συγκεκριμένη βιντεοκάμερα μπορεί, επίσης, να μετατρέψει (down-convert) περιεχόμενο 4K, σε χαμηλότερη ανάλυση για ένα πιο compact αντίγραφο της λήψης σας.

CX900E_BK_main2_hood-1200

Η νέα Action Cam (μοντέλο HDR-AS100VR) της Sony διαθέτει πλέον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X, νέο φακό και αισθητήρα εικόνας, για εξαιρετικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, και υψηλή ταχύτητα κάδρου για λήψεις βίντεο σε αργή κίνηση. Το τελευταίο αυτό μοντέλο είναι αδιάβροχο, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον θήκη. Χάρη σε ένα καινούργιο χαρακτηριστικό της, το τηλεχειριστήριο Live-View Remote,  οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν μέχρι πέντε μοντέλα HDR-AS100V και να καταγράφουν, ταυτόχρονα, με αυτά μια εικόνα πολλαπλών προβολών. Το τηλεχειριστήριο λειτουργεί και με άλλα ψηφιακά προϊόντα οπτικής απεικόνισης της Sony, όπως τις σειρές α, QX, Handycam και Cyber-shot.

Παίζοντας με τις νέες τεχνολογίες

Η Sony παρουσιάζει δυο νέα τεχνολογικά πρότυπα, τα οποία διευρύνουν την έννοια του «παιχνιδιού».

Το ένα είναι ο αισθητήρας Head Tracker, ο οποίος συνδέεται στο πίσω μέρος της οθόνης κεφαλής HMZ-T3W της Sony και «αισθάνεται» τις κινήσεις του κεφαλιού αυτού που τον φοράει, ενώ αλλάζει την προβολή με κατεύθυνση από αριστερά στα δεξιά ή από πάνω και κάτω. Με τον αισθητήρα HeadTracker, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν τις λήψεις τους στην ActionCam και τις διαφορετικές γωνίες του βίντεο, στρέφοντας απλώς το κεφάλι τους.

Το άλλο καινούργιο πρωτότυπο της Sony, που εκτίθεται στην CES, είναι ο αισθητήρας Tennis Sensor. Αυτός ο αισθητήρας συνδέεται σε μια ρακέτα τένις και μπορεί να αναλύσει και να καταγράψει τη βολή και πληροφορίες όπως την ταχύτητα του χτυπήματος, την περιστροφή της μπάλας και την ταχύτητά σας για να τα μελετήσετε αργότερα στο smartphone σας.

Ήχος

Ο ήχος ήταν η καρδιά της Sony, από την ίδρυση της εταιρείας. Η προσθήκη του ήχου υψηλής ανάλυσης στα προϊόντα της, που έγινε πέρσι, κρατάει ζωντανή αυτήν την παράδοση. Στην έκθεση CES, η Sony επιδεικνύει την οικογένεια προϊόντων με ήχο υψηλής ανάλυσης, δείχνοντας το δρόμο με αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία χαίρει της ευρείας υποστήριξης του κλάδου, και αποκαλύπτοντας νέα προϊόντα, όπως το ZX1 Walkman®, τα ασύρματα ηχεία SRS-X9, τα συστήματα ήχου υψηλής ανάλυσης σε υπολογιστές, τα ηχεία οικιακής χρήσης και τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου.

Κινητές συσκευές Sony

freeze_proof-AS100V_1200

Στην έκθεση CES θα παρουσιαστούν μια σειρά από καινοτομίες της Sony στο χώρο των κινητών συσκευών, οι οποίες βασίζονται στην επιτυχία του πρωταγωνιστή της σειράς, το smartphone Xperia Z.

Στη σειρά Xperia έρχεται να προστεθεί το Xperia Z1s, το οποίο διαθέτει κορυφαίες τεχνολογίες της Sony – που υπάρχουν στις φωτογραφικές μηχανές της εταιρείας, όπως, εξάλλου, και στο Xperia Z1 – όπως το φακό G, τον αισθητήρα Exmor RS για κινητές συσκευές και τον επεξεργαστή BIONZ για κινητές συσκευές.

Πρόκειται για το πρώτο smartphone, που έχει προεγκατεστημένη την νέα εφαρμογή PlayStation® για παιχνίδια PS4 με τηλεχειρισμό αλλά και σε δεύτερη οθόνη. To νέο μοντέλο Xperia Z1 Compact της Sony παρότι είναι μικρότερο, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και την τεχνολογία του Z1 σε ένα πολύ βολικό μέγεθος που χωράει στη παλάμη σας, διαθέσιμο σε τέσσερα πολύ εκφραστικά χρώματα και με περισσότερα από 130 καινοτόμα προϊόντα με ενεργοποιημένο NFC.

Τώρα πια, είναι πολύ εύκολο να μεταβείτε σε πλατφόρμα Xperia, χάρη στη λύση Xperia Transfer Mobile*, με την οποία γρήγορα και εύκολα μεταφέρετε τις τηλεφωνικές σας επαφές, τη μουσική, τις φωτογραφίες, τις εφαρμογές και άλλα, από τηλέφωνα με λειτουργικό Android και iOS, χωρίς να χρειάζεστε υπολογιστή.

Εκτός από τα smartphones, η Sony έχει να επιδείξει ένα νέο όραμα, την εμπειρία SmartWear Experience, στην οποία περιλαμβάνεται η νέα σειρά προϊόντων SmartWear, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο μέλλον, τα Sony Xperia smartphones, και μια νέα εφαρμογή, τη Lifelog.

Το πρώτο προϊόν της σειράς θα είναι το SmartBand, με το οποίο οι καταναλωτές θα καταγράφουν καθημερινές δραστηριότητες που θα αναπαρίστανται οπτικά στην εφαρμογή Lifelog της Sony.

«Οι χρήστες θα μπορούν να αναπολούν το παρελθόν, να κάνουν ό,τι καλύτερο για το παρόν και να προγραμματίζουν το μέλλον τους», δήλωσε ο Kunimasa Suzuki, corporate executive officer, EVP, πρόεδρος και CEO της Sony Mobile Communications. «Η σειρά SmartWear Experiences μάς δείχνει ότι η ζωή είναι κάτι περισσότερο από το πόσα βήματα κάνετε, είναι συναίσθημα μαζί με κίνηση. Διασκέδαση και πληροφορία, το πώς νιώθετε, αλλά και το τι κάνετε. Είναι κίνηση, αλλά κυρίως, συγκίνηση.»

Χρησιμοποιώντας ανοιχτό λογισμικό και hardware, η Sony σφυρηλατεί νέες συνεργασίες μέσα στην αγορά για να παρέχει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές και να αναπτύσσει διαρκώς την SmartWear Experience.

Στην έκθεση CES 2014, η Sony έχει πάρα πολλά να δείξει, από τον κόσμο του 4K και του περιεχομένου 4K, που όλο και επεκτείνεται, τη μεγάλη πρωτοβουλία για ήχο υψηλής ανάλυσης, που αγγίζει όλη τη βιομηχανία του ήχου και έχει στόχο να αποδίδει ήχο με πολλούς νέους τρόπους, μέχρι τις νέες ψηφιακές συσκευές οπτικής απεικόνισης και τις φορητές συσκευές, τις οποίες οι καταναλωτές θα φορούν, θα βάζουν στην τσέπη τους ή θα συνδέουν.