Τι θα γίνει με αυτά τα smart wearables; είναι οι fitness trackers όπως το Fitbit και το Nike FuelBand μια κατηγορία gadget που θα κρατήσει; είναι και fun ή μόνο κατασκοπεύουν;

A1_waterdrops_PIU_07_660x384

Με τόσους activity trackers, ειδικά στην Consumer Electronics Show (CES) στο Las Vegas, η Sony αποφάσισε να μπει στο ‘παιχνίδι’ αλλά κάπως αλλιώς: “It is the difference between motion – just your movements – and emotion, how you emotionally get more fun out of your life,” είπε ο κος Dennis van Schie, ο “senior vice president, head of sales and marketing” για τη Sony Mobile Communications στην Guardian στο Vegas.

Sony-Smart-Band

Με την ιδέα του ιαπωνικού concept του kando. Τι σημαίνει αυτό;

Ο αγαπημένος Kazuo Hirai της Sony μιλά για συναίσθημα! Λοιπόν: το SmartBand συνδέεται μέσω Bluetooth. Τι είναι; είναι ένας motion-tracking αισθητήρας που ‘δένει’ και με την Sony Lifelog app αλλά ΔΕΝ ελέγχει μόνο το fitness.

SmartBand-with-core-unit

Ο συνδυασμός του paired βραχιολιού και της app εγγράφει όσα ακούς, τι κάνεις και που είσαι ενώ είναι το ξεκίνημα μιας data centric υπηρεσίας με τη Sony να συλλέγει “usage patterns and feedback.”

“Over time we have a tremendous opportunity to develop the Lifelog application in so many different ways,” “For now it’s measuring the basics, physical activity, your social activity – your calls, texts and Facebook – and your entertainment, your music.”

Ο κος Van Schie της εταιρίας εξηγεί πως πλέον η όλη ιστορία αφορά λιγότερο hardware και περισσότερο εμπειρία καθώς με το Facebook και τα λοιπό social media να αυξάνουν το sharing, η Sony ονομάζει την επόμενη φάση: ισχυρή “sharing mentality,”…

SmartBand-colour-range

Μια wearable devices που θα πετύχει; οι Ιάπωνες μπορούν.

Δείτε το…