Μπορούν εκείνοι που είναι εκπαιδευμένοι για να σχεδιάζουν ‘τοίχους’ να ετοιμάσουν κάτι που κινείται στη θάλασσα; Στη συγκρεκιμένη περίπτωση μιλάμε για superyachts και ιδιαίτερα εμπνευσμένους ανθρώπους που όμως ίσως κάπου να το… παρακάνουν.

Για να δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα…

Το εξωγήινο δημιούργημα της Hadid…

Hadid  superyacht

Μια εξαιρετική και με δικό της ‘σήμα καταταθέν’ αρχιτέκτονας με το nautical engineering στο νου, η Hadid σχεδίασε αυτό το “concept superyacht,” για την εταιρία Blohm+Voss που δηλώνει πως η κυρία “created an intense connectivity between the various decks and elements of the design.

bairim-yacht

Το δημιούργημα του κου Timon Sager είναι ένα σκάφος futuristic, το Bairim με τεράστια παράθυρα.

ocean-pearl

Ο Norman Foster εκτός από το “The Gherkin” του Λονδίνουν και τον Hearst Tower της Νέας Υόρκης έχει δημιουργήσει το 120 ποδών Ocean Emerald.

Phoenicia-Sailing-Yacht-concept

Με έμπνευση τα αρχαιοελληνικά σκάφη, το Phoenicia είναι μια υβριδική, conceptual λύση για ένα σκάφος που πέρα από τη μάχη του… Μαραθώνα, μπορεί να φέρει και ελικόπτερο.

superyacht

Ο κος Phil Pauley σχολιάζει τον εαυτό του ως: “conceptual designer and futurist” και με την Cruiser series πιστεύει πως τα superyachts μπορεί να ευέλικτα. Το “party deck” δεν ακούγεται και άσχημο.

03

Ο διάσημος αρχιτέκτονας σχεδιάσε το κτίριο των New York Times Building αλλά δεν άφησε τον χώρο των yacht. Πιο διάσημο σκάφος του, το The Kirribilli με βάση τη J Class των America’s Cup που έλαβαν χώρα στα ρομαντικό 1930s.