Η ‘τέλεια’ λύση ποιότητας εικόνας και tech;

A5000_wSELP1650_kiseki_silver (1)

  • Μεγάλος αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS με 20,1 megapixel και επεξεργαστής BIONZ X, για όμορφες εικόνες με πολλές λεπτομέρειες

  • Οθόνη LCD με δυνατότητα κλίσης 180° για εύκολη λήψη των δικών σας πορτρέτων

  • Ελαφρύ, μικρό σώμα με pop-up φλας

  • NFC και Wi-Fi για κοινή χρήση/τηλεχειρισμό με One-touch με smartphones & tablets

  • Eπιπρόσθετες λειτουργίες Photo Creativity

Η μικρότερη και ελαφρύτερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς και Wi-Fi στον κόσμο ξεπερνάει το μέγεθός της και σας χαρίζει όμορφες φωτογραφίες και δημιουργικό έλεγχο. Η φωτογραφική μηχανή A5000, που διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα Exmor APS HD CMOS με 20,1 ενεργά megapixel και επεξεργαστή BIONZ X, βγάζει εξαιρετικές εικόνες, που μοιάζουν ασύμβατες με το μικρό της μέγεθος.

 

Η νέα A5000 διαθέτει μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις συνηθισμένες point-and-shoot φωτογραφικές μηχανές, και φέρνει την επαγγελματική ποιότητα σε ένα όμορφα σχεδιασμένο σώμα, που χωράει άνετα στην τσέπη σας. Είναι μικρή και ελαφριά για να την παίρνετε παντού μαζί σας, και αποτελεί την ιδανική εναλλακτική για την DSLR σας. Με βάρος μόλις 210 γρ., το compact σώμα της χωράει ένα ενσωματωμένο φλας για να φωτίζει και τις σκοτεινές σκηνές. Η σταθερή λαβή της φωτογραφικής μηχανής έχει επανασχεδιαστεί για ασφαλές, σταθερό κράτημα με οποιοδήποτε φακό E-mount.

 

Η ποιότητα της εικόνας εκτινάσσεται με τον αισθητήρα εικόνας Exmor APS HD CMOS, μεγέθους DSLR, με 20,1 ενεργά megapixel, ο οποίος συλλαμβάνει πάρα πολλές και λεπτομερείς πληροφορίες εικόνας. Οι εικόνες βελτιώνονται ακόμα περισσότερο από τον επεξεργαστή BIONZ X νέας γενιά, που υπάρχει και στις περίφημες full-frame φωτογραφικές μηχανές α7 και α7R. Οι τεχνολογίες για λεπτομερή αναπαραγωγή, μείωση του ψηφιακού θορύβου σε συγκεκριμένη περιοχή και μείωση της περίθλασης διασφαλίζουν ακόμα πιο φίνες λεπτομέρειες και χαμηλό ψηφιακό θόρυβο, για όλες τις λήψεις σας. Επιπλέον, η ευαισθησία ρυθμίζεται χειροκίνητα μέχρι τα ISO 16000, για εντυπωσιακές εικόνες σε φως που φθίνει.

Φακοί, αξεσουάρ και άλλα…

Βγάλτε εύκολα selfies, χάρη στην άνετη λαβή και την οθόνη LCD, με κλίση 180°, η οποία περιστρέφεται για να έχετε το τέλειο καδράρισμα κρατώντας την A5000 σε απόσταση μισού μέτρου. Με το εφέ Soft Skin, το οποίο, αυτόματα, μαλακώνει τις ρυτίδες και χαρίζει όμορφο δέρμα στα πρόσωπα που ανιχνεύει, οι χρήστες μπορούν να βγάλουν πολύ ελκυστικές φωτογραφίες. Υπάρχει, επίσης, ένας βολικά τοποθετημένος μοχλός στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής για να ρυθμίζετε με τα ακροδάχτυλά σας το οπτικό ζουμ χωρίς να πασχίζετε να βρείτε τα κουμπιά στην κάνη του φακού σας.

 

Το ενσωματωμένο Wi-Fi επιτρέπει τη σύνδεση με ένα άγγιγμα με το Xperia™, το smartphone ή το tablet σας, που διαθέτουν λογισμικό Android και είναι συμβατά με τεχνολογία NFC. Είναι εύκολο να μοιράζεστε φωτογραφίες ασύρματα με το κινητό σας. Με ένα απλό άγγιγμα, ενεργοποιείται η λειτουργία χειρισμού Smart Remote Control, η οποία συνδέει τη φωτογραφική μηχανή με το smartphone ή το tablet για να προβάλετε τις λήψεις σας και να αποδεσμεύσετε το κλείστρο από απόσταση.

Η μοναδική στη Sony λειτουργία, Photo Creativity, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν εύκολα ρυθμίσεις όπως το Picture Effect και το Background Defocus. Πατήστε ένα κουμπί και χρησιμοποιήστε τη ρόδα ελέγχου για να δείτε άμεσα το εφέ των ρυθμίσεων της εικόνας στην οθόνη LCD, με περιγραφή επί της οθόνης για να καθοδηγούνται οι λιγότερο έμπειροι φωτογράφοι.

 

Η νέα θήκη LCS-EBB, η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να χωράει με κομψότητα η μηχανή σας. Άλλα αξεσουάρ για την A5000 είναι η μαλακή θήκη μεταφοράς LCS-BBN και ο ιμάντας ώμου STP-XSR1 που συνδυάζονται πολύ μεταξύ τους, ακόμα και χρωματικά. Η μαλακή θήκη, που είναι μία «τσάντα μέσα σε μια άλλη τσάντα», η LCS-BBN, τοποθετείται μέσα στο σακίδιο ή τη βαλίτσα σας. Διατίθεται, επίσης, το ACC-TRW, το κιτ με αξεσουάρ που περιλαμβάνει το φορτιστή BC-TRW και την επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50.

 

Ο ευέλικτος τηλεφακός ζουμ SEL55210 E55-210mm F4.5-6.3 συνδυάζεται όμορφα με την A5000, και είναι διαθέσιμος σε ασορτί μαύρο φινίρισμα.

 

H νέα Α5000 από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάρτιο του 2014.

 

– Τέλος –

 

Βασικές προδιαγραφές

Γενικά

Τύπος φωτογραφικής μηχανής

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς και ενσωματωμένο φλας

Συμβατότητα φακών

Φακοί Sony Ε-mount

Αισθητήρας εικόνας

Τύπος

Αισθητήρας “Exmor” APS HD CMOS τύπου APS-C (23,2 x15,4 χλστ.)

Αριθμός pixel (ενεργών)

Περίπου 20,1 megapixel

Σύστημα εγγραφής

(φωτογραφίες)

Φορμά εγγραφής

JPEG (DCF Έκδ. 2.0, Exif Έκδ.2.3, πληροί τη γραμμή βάσης MPF), RAW (φορμά Sony ARW 2.3)

Λειτουργίες ποιότητας εικόνας

RAW/RAW+JPEG/JPEG Fine/JPEG Standard

Εφέ εικόνας

13 τύποι: Posterisation (Έγχρωμο, Μαυρόασπρο), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (κόκκινο, πράσινο, μπλε, κίτρινο), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Watercolour, Illustration

Σύστημα εγγραφής (ταινία)

Φορμά εγγραφής

Συμβατό με φορμά AVCHD Εκδ. 2.0

MP4

Σύστημα εγγραφής

Μέσα αποθήκευσης

Κάρτες μνήμης “Memory Stick PRO Duo”/”Memory Stick PRO-HG Duo”/”Memory Stick XC-HG Duo”/SD/SDHC/SDXC

Σύστημα εστίασης

Τύπος

Contrast detection AF

Πόντοι εστίασης

25 σημεία (αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης)

Έλεγχος έκθεσης

Τύπος μέτρησης

Πολυζωνική φωτομέτρηση 1200 ζωνών

Ευαισθησία ISO (Συνιστώμενος δείκτης έκθεσης)

Φωτογραφίες: ISO100 ως 16000, AUTO (ISO100 ως 16000), Ταινίες: ISO100 ως ισοδύναμο 6400, AUTO (ISO100 ως ισοδύναμο 6400)

Οθόνη LCD

Τύπος

Τύπος ευρείας TFT 7,5 εκ. (3.0-type)

Αριθμός κουκίδων (dots)

460.800 dots (σύνολο)

Κάλυψη πεδίου

100%

Ρυθμιζόμενη γωνία

Μέχρι 180 μοίρες, περίπου

Wi-Fi

Προβολή σε smartphone

Ναι

Αποστολή στον υπολογιστή

Ναι

Προβολή σε τηλεόραση

Ναι

NFC

Ναι (συμβατό με NFC Forum τύπου 3 Tag,

Τηλεχειριστήριο One-touch, Κοινή χρήση με One-touch)

Εφαρμογές PlayMemories Camera

Ναι

Μονάδα οδήγησης

Ταχύτητα (κατά προσέγγιση, μέγιστο)

Λειτουργία Continuous: μέγ. 2,5 fps

Λειτουργία λήψης Speed Priority Continuous: μέγ. 3,5 fps

Ισχύς

Φωτογραφίες

Περίπου 420 λήψεις (Πρότυπο CIPA)

Διαστάσεις

(Π x Υ x Β) χωρίς τις προεξοχές

Κατά προσέγγιση 109,6 χλστ. x 62,8 χλστ. x 35,7 χλστ.

Βάρος

Κατά προσέγγιση 210 γρ. (μόνο το σώμα)

Κατά προσέγγιση 269 γρ. (με τη μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo)