Και φάρμακα… Sony;

sony-center

Κάπως έτσι αλλά πιο hi tech. Η ιαπωνική ‘κυρία’ της τεχνολογίας ετοιμάζει μια νέα εταιρία που θα εστιάσει στην έρευνα του γονιδίου και θα προχωρήσει την έρευνα σε αυτό που ονομάζουμε “personalized medicine and healthcare,” με άλλα λόγια το φάρμακο που σου ταιριάζει.

Το εγχείρημα ονομάζεται P5 Inc και είναι μια συνεργασία με την M3, ιατρική εταιρία στην οποία η Sony είναι βασικός μέτοχος, αλλά και την Illumina, μια αμερικανική εταιρία παραγωγής ειδικού εξοπλισμού – genome-sequencing equipment.

Η Sony αναφέρεται στη συνεργασία ως “genome information platform.” Θα ειδικεύεται και θα αναλύει data σε πολλά επίπεδα και για ολόκληρες εταιρίες.

Τι σημαίνει αυτό; Θα είσαι ένας πολυεθνικός κολοσσός και θα ‘παραγγέλεις’ φάρμακα ειδικά για τους δικούς υπαλλήλους και ανθρώπους.

Το τμήμα της τεχνολογίας υγείας είναι νέο τμήμα για τη Sony και ο CEO και πρόεδρος της εταιρίας, Kaz Hirai, είχε ανακοινώσει από το 2012 πως θα γίνει βασικός πυλώνας για την εταιρία που δαπάνησε και $644 εκατομμύρια για συνεργασία με την Olympus, μαζί με τεχνολογίες όπως 4K και 3D ενδοσκόπια.