Περισσότερη ασφάλεια για νέας γενιάς όπλα…

SMARTGUN

Αυτό έχει σαν στόχο να πετύχει το νέο σχέδιο ένας διαγωνισμός με παγκόσμια εμβέλεια που έχει σαν στόχο να βρει σε τέσσερις πυλώνες την τεχνολογία που μέσα από US$1 εκατομμύριο χορηγειών θα πετύχει να μειώσει τους θανάτους.

Στην πρώτη κατηγορία, την Smart Tech For Firearms, μιλάμε για τεχνολογία που όπως στον Δικαστή Ντρεντ, θα επιτρέπει χρήση μόνο με ταυτοποίηση. Σήμερα μόνο στις ΗΠΑ 1.4 εκατομμύρια όπλα έχουν κλαπεί από το 2005 μέχρι το 2010 στις ΗΠΑ σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο, το Bureau of Justice Statistics.

SMARTGUN 3

Ταυτόχρονα άλλες τρεις κατηγορίες θα ενεργοποιηθούν, το Smart Tech for Big Data που θα βελτιστοποιήσει τις περιπολίες και την ανίχνευση πυρών με χρήση τεχνικών big data και predictive analytics, το Smart Tech for Brain Health για καινοτομίες σε τομείς άλλους: “in the fields of mental health, neurology and optimized intervention”, και το Smart Tech for Community Safety που απευθύνεται σε ανάγκες ανάλυσης και δίκτυα crowd-based για πιο ασφαλείς κοινότητες και σχολεία.

Ένα παράδειγμα τέτοιας τεχνολογίας είναι το πιστόλι Armatix intelligent pistol.

SMARTGUN 2

Αν κανείς θέλεις να συμμετάσχει, το πρόγραμμα Smart Tech for Firearms είναι ενεργό μέχρι την 31 Μαρτίου 2014 και οι άλλες τρεις κατηγορίες θα ανοίγουν σταδιακά μέσα στο έτος.